SportJó meccs, szép eredmény

2017. szeptember 26., kedd
 
Jó meccs, szép eredmény

Motivációban nem volt hiány a mérkőzés előtt, mivel a vásárhelyi csapat számára csak a győzelem lehetett az egyetlen elfogadható eredmény a bajnokság harmadik fordulójában a Nyíradony ellen- olvasható a hlkc.hu elemzésében.

 

 

 


.

Ehhez képest az első félidőben inkább a vendégcsapat elképzelése szerint alakult a mérkőzés. Talán a túlzott akarás miatt csúszott több hiba a játékunkba, így szinte végig a nyíradonyiaknál volt az előny. Az egykori vásárhelyi kedvenc, Kudor irányításával főleg a hatékony beállós játékukra építettek, aminek a HLKC sokáig nem találta az ellenszerét.

 

Így kétgólos vendégvezetéssel vonultak a csapatok pihenőre (13-15). Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Rácz játékvezető sérülése miatta a fordulás után egy játékvezető irányításával folytatódott a mérkőzés.

 

A második félidőben jelentősen feljavult a vásárhelyiek védekezése, jól segítették ki egymást és lényegesen agresszívebbek lettek, emellett Veress Zsuzsa is több bravúrt bemutatott a kapuban.

Óriási akarattal és elszántan játszottak, így csak az volt a kérdés, hogy mikor veszik át a vezetést. Ebben többször is csak az érthetetlen játékvezetői ítéletek akadályozták meg csapatot, de ez sem törte meg a lányok lendületét.

A félidő derekán 8 percig érintetlen maradt a kapunk, mi viszont sorozatban ötször betaláltak, így két góllal már Vásárhelynél volt az előny (51. perc 26-24). Szepesi vezérletével sorra góllal zárták a támadásokat, de Herceg és Lovistyék is gólerős játékkal járult hozzá a fordításhoz. Hátul pedig továbbra is jól zártak, ráadásul Veress továbbra is remekelt a kapuban.

Az utolsó percben egy góllal még növelték az előnyüket, így a második félidei teljesítmény alapján  teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Joggal zúgott a vastaps a lefújást követően.

 

NBI/B Keleti csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 3. forduló
2017. szeptember 23., 16.00 Balogh Imsi Sportaréna – 200 néző

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Nyíradony VVTK 29-26 (13-15)


Játékvezetők: Budai-Bock K., Rácz L.
Versenybírók: Pordán J., Horváth I.
HLKC: Dömény-Veress- Török 4, Nagy 1, Szepesi 6, Herceg 5, Lovistyék 8, Becsei 1, Cs: Ádász (k), Németh 3, Horváth 1, Kandó, Bálint
A Nyíradony gólszerzői: Bordás 7, Kudor 6, Bíró 4, Tóth 3, Szabó 3, Vancsa 1, Kenyeres 1, Sigér 1

 

Bartók Csaba vezetőedző: “Nehéz meccs volt. Egyrészt magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést., rengeteg buta hibát vétettünk ismét. Azokat a kulcsmomentumokat, amik jellemzik a Nyíradony játékát, azokat az első félidőben és a második félidő elején sokszor elvétettük. Tudtuk, hogy ezt fogják csinálni, mégsem tudtuk megakadályozni. A második félidőben más szemlélettel játszottunk, jól oldottuk meg a védekező feladatunkat, és támadásban is sokkal hatékonyabbak voltunk, így nyerni tudtunk. Örülök, hogy megéreztük a győzelem ízét, ebből erőt és önbizalmat meríthetünk a folytatásra.”

 

A HLKC Felnőtt csapata legközelebb október 7.-én lép pályára a bajnokságban, akkor az újonc Gyömrő csapatát fogadják a Balogh Imsiben.

 

 

Olvassa el ezt is!

Orbán miatt lett elege a miniszterségből Lázárnak?

Orbán miatt lett elege a miniszterségből...

Már háromszor osztotta meg a nyilvánossággal, hogy mit gondol politikai karrierje jövőjéről. Ha úgy...
Akiknek nem szégyen a futás - eredményekkel

Akiknek nem szégyen a futás - eredményekkel

A Szent István Általános Iskola indította útjára a mára hagyománnyá vált programot....

 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.