SportJó meccs, szép eredmény

2017. szeptember 26., kedd
 
Jó meccs, szép eredmény

Motivációban nem volt hiány a mérkőzés előtt, mivel a vásárhelyi csapat számára csak a győzelem lehetett az egyetlen elfogadható eredmény a bajnokság harmadik fordulójában a Nyíradony ellen- olvasható a hlkc.hu elemzésében.

 

 

 


.

Ehhez képest az első félidőben inkább a vendégcsapat elképzelése szerint alakult a mérkőzés. Talán a túlzott akarás miatt csúszott több hiba a játékunkba, így szinte végig a nyíradonyiaknál volt az előny. Az egykori vásárhelyi kedvenc, Kudor irányításával főleg a hatékony beállós játékukra építettek, aminek a HLKC sokáig nem találta az ellenszerét.

 

Így kétgólos vendégvezetéssel vonultak a csapatok pihenőre (13-15). Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Rácz játékvezető sérülése miatta a fordulás után egy játékvezető irányításával folytatódott a mérkőzés.

 

A második félidőben jelentősen feljavult a vásárhelyiek védekezése, jól segítették ki egymást és lényegesen agresszívebbek lettek, emellett Veress Zsuzsa is több bravúrt bemutatott a kapuban.

Óriási akarattal és elszántan játszottak, így csak az volt a kérdés, hogy mikor veszik át a vezetést. Ebben többször is csak az érthetetlen játékvezetői ítéletek akadályozták meg csapatot, de ez sem törte meg a lányok lendületét.

A félidő derekán 8 percig érintetlen maradt a kapunk, mi viszont sorozatban ötször betaláltak, így két góllal már Vásárhelynél volt az előny (51. perc 26-24). Szepesi vezérletével sorra góllal zárták a támadásokat, de Herceg és Lovistyék is gólerős játékkal járult hozzá a fordításhoz. Hátul pedig továbbra is jól zártak, ráadásul Veress továbbra is remekelt a kapuban.

Az utolsó percben egy góllal még növelték az előnyüket, így a második félidei teljesítmény alapján  teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Joggal zúgott a vastaps a lefújást követően.

 

NBI/B Keleti csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 3. forduló
2017. szeptember 23., 16.00 Balogh Imsi Sportaréna – 200 néző

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Nyíradony VVTK 29-26 (13-15)


Játékvezetők: Budai-Bock K., Rácz L.
Versenybírók: Pordán J., Horváth I.
HLKC: Dömény-Veress- Török 4, Nagy 1, Szepesi 6, Herceg 5, Lovistyék 8, Becsei 1, Cs: Ádász (k), Németh 3, Horváth 1, Kandó, Bálint
A Nyíradony gólszerzői: Bordás 7, Kudor 6, Bíró 4, Tóth 3, Szabó 3, Vancsa 1, Kenyeres 1, Sigér 1

 

Bartók Csaba vezetőedző: “Nehéz meccs volt. Egyrészt magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést., rengeteg buta hibát vétettünk ismét. Azokat a kulcsmomentumokat, amik jellemzik a Nyíradony játékát, azokat az első félidőben és a második félidő elején sokszor elvétettük. Tudtuk, hogy ezt fogják csinálni, mégsem tudtuk megakadályozni. A második félidőben más szemlélettel játszottunk, jól oldottuk meg a védekező feladatunkat, és támadásban is sokkal hatékonyabbak voltunk, így nyerni tudtunk. Örülök, hogy megéreztük a győzelem ízét, ebből erőt és önbizalmat meríthetünk a folytatásra.”

 

A HLKC Felnőtt csapata legközelebb október 7.-én lép pályára a bajnokságban, akkor az újonc Gyömrő csapatát fogadják a Balogh Imsiben.

 

 

Olvassa el ezt is!

Orbán miatt lett elege a miniszterségből Lázárnak?

Orbán miatt lett elege a miniszterségből...

Már háromszor osztotta meg a nyilvánossággal, hogy mit gondol politikai karrierje jövőjéről. Ha úgy...
Akiknek nem szégyen a futás - eredményekkel

Akiknek nem szégyen a futás - eredményekkel

A Szent István Általános Iskola indította útjára a mára hagyománnyá vált programot....

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.