SportJó meccs, szép eredmény

2017. szeptember 26., kedd
 
Jó meccs, szép eredmény

Motivációban nem volt hiány a mérkőzés előtt, mivel a vásárhelyi csapat számára csak a győzelem lehetett az egyetlen elfogadható eredmény a bajnokság harmadik fordulójában a Nyíradony ellen- olvasható a hlkc.hu elemzésében.

 

 

 


.

Ehhez képest az első félidőben inkább a vendégcsapat elképzelése szerint alakult a mérkőzés. Talán a túlzott akarás miatt csúszott több hiba a játékunkba, így szinte végig a nyíradonyiaknál volt az előny. Az egykori vásárhelyi kedvenc, Kudor irányításával főleg a hatékony beállós játékukra építettek, aminek a HLKC sokáig nem találta az ellenszerét.

 

Így kétgólos vendégvezetéssel vonultak a csapatok pihenőre (13-15). Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Rácz játékvezető sérülése miatta a fordulás után egy játékvezető irányításával folytatódott a mérkőzés.

 

A második félidőben jelentősen feljavult a vásárhelyiek védekezése, jól segítették ki egymást és lényegesen agresszívebbek lettek, emellett Veress Zsuzsa is több bravúrt bemutatott a kapuban.

Óriási akarattal és elszántan játszottak, így csak az volt a kérdés, hogy mikor veszik át a vezetést. Ebben többször is csak az érthetetlen játékvezetői ítéletek akadályozták meg csapatot, de ez sem törte meg a lányok lendületét.

A félidő derekán 8 percig érintetlen maradt a kapunk, mi viszont sorozatban ötször betaláltak, így két góllal már Vásárhelynél volt az előny (51. perc 26-24). Szepesi vezérletével sorra góllal zárták a támadásokat, de Herceg és Lovistyék is gólerős játékkal járult hozzá a fordításhoz. Hátul pedig továbbra is jól zártak, ráadásul Veress továbbra is remekelt a kapuban.

Az utolsó percben egy góllal még növelték az előnyüket, így a második félidei teljesítmény alapján  teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Joggal zúgott a vastaps a lefújást követően.

 

NBI/B Keleti csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 3. forduló
2017. szeptember 23., 16.00 Balogh Imsi Sportaréna – 200 néző

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Nyíradony VVTK 29-26 (13-15)


Játékvezetők: Budai-Bock K., Rácz L.
Versenybírók: Pordán J., Horváth I.
HLKC: Dömény-Veress- Török 4, Nagy 1, Szepesi 6, Herceg 5, Lovistyék 8, Becsei 1, Cs: Ádász (k), Németh 3, Horváth 1, Kandó, Bálint
A Nyíradony gólszerzői: Bordás 7, Kudor 6, Bíró 4, Tóth 3, Szabó 3, Vancsa 1, Kenyeres 1, Sigér 1

 

Bartók Csaba vezetőedző: “Nehéz meccs volt. Egyrészt magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést., rengeteg buta hibát vétettünk ismét. Azokat a kulcsmomentumokat, amik jellemzik a Nyíradony játékát, azokat az első félidőben és a második félidő elején sokszor elvétettük. Tudtuk, hogy ezt fogják csinálni, mégsem tudtuk megakadályozni. A második félidőben más szemlélettel játszottunk, jól oldottuk meg a védekező feladatunkat, és támadásban is sokkal hatékonyabbak voltunk, így nyerni tudtunk. Örülök, hogy megéreztük a győzelem ízét, ebből erőt és önbizalmat meríthetünk a folytatásra.”

 

A HLKC Felnőtt csapata legközelebb október 7.-én lép pályára a bajnokságban, akkor az újonc Gyömrő csapatát fogadják a Balogh Imsiben.

 

 

Olvassa el ezt is!

Orbán miatt lett elege a miniszterségből Lázárnak?

Orbán miatt lett elege a miniszterségből...

Már háromszor osztotta meg a nyilvánossággal, hogy mit gondol politikai karrierje jövőjéről. Ha úgy...
Akiknek nem szégyen a futás - eredményekkel

Akiknek nem szégyen a futás - eredményekkel

A Szent István Általános Iskola indította útjára a mára hagyománnyá vált programot....

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok A HLKC-nak az eltúlzott arányú orosházi veresége után az NBI/B 6. fordulójában egyértelmű a cél volt a KSZSE ellen kiköszörülni a csorbát.
 
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel Az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították fel. 
 
Átadták a Tornyai-plakettet
Átadták a Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet pénteken a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén adtak át..
 
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat Október 20-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlésén vette át Keserü Ilona festőművész a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet.
 
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem A vásárhelyi tanácskozás előtt az Emlékpont galériájában megnyitották Czingel Szilvia Szerelem papírrepülőn című kiállítását. Képekkel!
 
Tarolt a Veszprém
Tarolt a Veszprém Nagy arányú vereségbe szaladt bele a Vásárhelyi Kosársuli Veszprémben. A királynék városának csapata sikerével ismét bejelentette igényét az NBI B csoport bajnoki címére,
 
Leszívták - most megszívták
Leszívták - most megszívták Hódmezővásárhelyi telephelyeken levő gépkocsikból lopott üzemanyagot két helybéli férfi. A rendőrök elfogták, majd őrizetbe vették a tolvajokat.