Kultúra, oktatásHegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

2019. március 9., szombat
 
Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

A minisztérium 41 szakképzési centrumban írt ki pályázatot a kancellári státusz betöltésére, amely 39 helyen eredményesen zárult. A kancellárok átvették megbízásukat, és a korábbi terveknek megfelelően március elsejével munkába álltak.

 

 

 

 

 

 

 

Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság közleménye szerint a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellári állását Hegedűs Zoltán kapta.

Az önkormányzati képviselő (Fidesz frakcióvezető), egykori alpolgármester számára nem újdonság a szakképzés világa. Informatika tanárként dolgozott, majd a Hódmezővásárhelyi Szakképző Központ szakmai igazgatóhelyettese, majd 2014-ig főigazgatója volt.

 

Vásárhely három szakképzőjét, a Cseresnyés Kollégiumot és Szentes, Makó öt intézményét (2015. július elsejétől) magába tömörítő Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum vezetésében jelentős változást eredményez a törvénymódosítás, a kancellária bevezetése.

 

Mint ismeretes Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár – már tavaly november végén - levélben kiadásstopra utasította a 44 Szakképzési Centrum vezetőjét.

Érdemes megjegyezni, hogy a kormány anélkül nyújtott be jelentős módosításokat a szakképzési törvényről, hogy kikérte volna a Szakképzési Innovációs Tanács véleményét - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A szakszervezet szerint a kancellárok túlhatalmat kapnak.

Vagyis semmit nem tehet a főigazgató a kancellár nélkül, aki fölött csak a miniszter áll. A kancellárok felelnek majd az intézmények gazdálkodásáért az új törvényjavaslat szerint.

Minden más munkatársnak, köztük a gazdasági igazgatónak viszont a kancellár lesz a munkáltatója, kinevezője. „A főigazgatónak az intézmény gazdálkodását, szervezetét, működését érintő gazdasági következménnyel járó döntései és intézkedései tekintetében” a kancellár „egyetértési jogot” gyakorol.

 

A Corvin Mátyás, az Eötvös József és a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolát, valamint a Cseresnyés Kollégiumot és Szentes, Makó öt intézményét magába tömörítő Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja lett Hegedűs Zoltán. Kinevezése 5 évre szól.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Kilenc intézmény került a vásárhelyi központhoz

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a...

Vásárhelyen eddig négy iskola kapta meg. Ezek sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola...
EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia javítására

EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia...

Az összes kórházi fertőzés 30 százaléka, az orvosi eszközhasználat okozta fertőzéseknek pedig a...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.