Kultúra, oktatásHegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

2019. március 9., szombat
 
Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

A minisztérium 41 szakképzési centrumban írt ki pályázatot a kancellári státusz betöltésére, amely 39 helyen eredményesen zárult. A kancellárok átvették megbízásukat, és a korábbi terveknek megfelelően március elsejével munkába álltak.

 

 

 

 

 

 

 

Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság közleménye szerint a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellári állását Hegedűs Zoltán kapta.

Az önkormányzati képviselő (Fidesz frakcióvezető), egykori alpolgármester számára nem újdonság a szakképzés világa. Informatika tanárként dolgozott, majd a Hódmezővásárhelyi Szakképző Központ szakmai igazgatóhelyettese, majd 2014-ig főigazgatója volt.

 

Vásárhely három szakképzőjét, a Cseresnyés Kollégiumot és Szentes, Makó öt intézményét (2015. július elsejétől) magába tömörítő Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum vezetésében jelentős változást eredményez a törvénymódosítás, a kancellária bevezetése.

 

Mint ismeretes Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár – már tavaly november végén - levélben kiadásstopra utasította a 44 Szakképzési Centrum vezetőjét.

Érdemes megjegyezni, hogy a kormány anélkül nyújtott be jelentős módosításokat a szakképzési törvényről, hogy kikérte volna a Szakképzési Innovációs Tanács véleményét - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A szakszervezet szerint a kancellárok túlhatalmat kapnak.

Vagyis semmit nem tehet a főigazgató a kancellár nélkül, aki fölött csak a miniszter áll. A kancellárok felelnek majd az intézmények gazdálkodásáért az új törvényjavaslat szerint.

Minden más munkatársnak, köztük a gazdasági igazgatónak viszont a kancellár lesz a munkáltatója, kinevezője. „A főigazgatónak az intézmény gazdálkodását, szervezetét, működését érintő gazdasági következménnyel járó döntései és intézkedései tekintetében” a kancellár „egyetértési jogot” gyakorol.

 

A Corvin Mátyás, az Eötvös József és a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolát, valamint a Cseresnyés Kollégiumot és Szentes, Makó öt intézményét magába tömörítő Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja lett Hegedűs Zoltán. Kinevezése 5 évre szól.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Kilenc intézmény került a vásárhelyi központhoz

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a...

Vásárhelyen eddig négy iskola kapta meg. Ezek sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola...
EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia javítására

EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia...

Az összes kórházi fertőzés 30 százaléka, az orvosi eszközhasználat okozta fertőzéseknek pedig a...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."