SportHatártalan kosárlabdázás

2018. augusztus 27., hétfő
 
Határtalan kosárlabdázás

"Cross-border basket games" (Határ-menti kosárlabda játékok) címmel 165.646.00 euros pályázatot nyert a vásárhelyi Kosársuli, a szabadkai „Spartak“ Ifjúsági Kosárlabda Klubbal közösen. Ez már a 3. ilyen jellegű nyertes pályázat.

 

 

 


Az idén júniusban indult és 2019. július végéig tartó projekt célja ezúttal is hasonló: segítse elő a fiatal generáció sportolási lehetőségét. A sport, a kosárlabda, a csapatszellem és az egészséges életmód előmozdítása a társadalomban a két klub vezetésének elsődleges elve. Egy olyen intézményi keretet alakítanak ki, amely előmozdítja a közösségek közötti hosszú távú együttműködést, a szomszédos országok fiatal generációjába való fenntartható befektetés által.
A projekt fő célja olyan határokon átnyúló keret létrehozása, amely megkönnyíti a társadalmi beilleszkedést, és lehetőséget teremt az együttműködésre a fiatal generáció aktív részvételével a határ menti térségben folytatott sporttevékenységekben.

A projekt fő célcsoportja mindkét országban a 2003/2004-es és 2005/2006-os korosztály fiatal játékosai, akik közvetlenül részt vesznek minden tevékenységben és rendezvényen. Rajtuk kívül, a sporteseményeken részt vesznek majd a felnőtt játékosok is.

 

A projekt fő tevékenysége, kosárlabda versenyek e két korosztály számára. Összesen 6 torna kerül megszervezésre a két országban. Szemináriumok (továbbképzés) edzők és testnevelők részére, egy-egy mindkét országban. Közös edzőtábor a két korosztály számára. Egy Hódmezővásárhelyen, további egy pedig Szabadkán kerül megrendezésre. Családi szabadidős napok / hétvégék és utcai kosárlabda események (street-ball) is lesznek. Egy Vásárhelyen, és egy Szabadkán.

 

Mint már az előző két EU-s projektnél, itt is jelentősen hozzájárul majd határon átnyúló együttműködési program hosszú távú céljához, erősítve a két szomszédos ország közösségei közötti kapcsolatokat, különös tekintettel a gyerekekre.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a Kosársuli

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a...

Augusztus elseje óta tart az alapozás a vásárhelyi sportegyesület különböző korosztályainál a...
Jövőre már másképpen lesz

Jövőre már másképpen lesz

Sok magyar család életét könnyítette meg éveken keresztül az iskolakezdési támogatás,...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.