SportHatártalan kosárlabdázás

2018. augusztus 27., hétfő
 
Határtalan kosárlabdázás

"Cross-border basket games" (Határ-menti kosárlabda játékok) címmel 165.646.00 euros pályázatot nyert a vásárhelyi Kosársuli, a szabadkai „Spartak“ Ifjúsági Kosárlabda Klubbal közösen. Ez már a 3. ilyen jellegű nyertes pályázat.

 

 

 


Az idén júniusban indult és 2019. július végéig tartó projekt célja ezúttal is hasonló: segítse elő a fiatal generáció sportolási lehetőségét. A sport, a kosárlabda, a csapatszellem és az egészséges életmód előmozdítása a társadalomban a két klub vezetésének elsődleges elve. Egy olyen intézményi keretet alakítanak ki, amely előmozdítja a közösségek közötti hosszú távú együttműködést, a szomszédos országok fiatal generációjába való fenntartható befektetés által.
A projekt fő célja olyan határokon átnyúló keret létrehozása, amely megkönnyíti a társadalmi beilleszkedést, és lehetőséget teremt az együttműködésre a fiatal generáció aktív részvételével a határ menti térségben folytatott sporttevékenységekben.

A projekt fő célcsoportja mindkét országban a 2003/2004-es és 2005/2006-os korosztály fiatal játékosai, akik közvetlenül részt vesznek minden tevékenységben és rendezvényen. Rajtuk kívül, a sporteseményeken részt vesznek majd a felnőtt játékosok is.

 

A projekt fő tevékenysége, kosárlabda versenyek e két korosztály számára. Összesen 6 torna kerül megszervezésre a két országban. Szemináriumok (továbbképzés) edzők és testnevelők részére, egy-egy mindkét országban. Közös edzőtábor a két korosztály számára. Egy Hódmezővásárhelyen, további egy pedig Szabadkán kerül megrendezésre. Családi szabadidős napok / hétvégék és utcai kosárlabda események (street-ball) is lesznek. Egy Vásárhelyen, és egy Szabadkán.

 

Mint már az előző két EU-s projektnél, itt is jelentősen hozzájárul majd határon átnyúló együttműködési program hosszú távú céljához, erősítve a két szomszédos ország közösségei közötti kapcsolatokat, különös tekintettel a gyerekekre.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a Kosársuli

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a...

Augusztus elseje óta tart az alapozás a vásárhelyi sportegyesület különböző korosztályainál a...
Jövőre már másképpen lesz

Jövőre már másképpen lesz

Sok magyar család életét könnyítette meg éveken keresztül az iskolakezdési támogatás,...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.