SportHatártalan kosárlabdázás

2018. augusztus 27., hétfő
 
Határtalan kosárlabdázás

"Cross-border basket games" (Határ-menti kosárlabda játékok) címmel 165.646.00 euros pályázatot nyert a vásárhelyi Kosársuli, a szabadkai „Spartak“ Ifjúsági Kosárlabda Klubbal közösen. Ez már a 3. ilyen jellegű nyertes pályázat.

 

 

 


Az idén júniusban indult és 2019. július végéig tartó projekt célja ezúttal is hasonló: segítse elő a fiatal generáció sportolási lehetőségét. A sport, a kosárlabda, a csapatszellem és az egészséges életmód előmozdítása a társadalomban a két klub vezetésének elsődleges elve. Egy olyen intézményi keretet alakítanak ki, amely előmozdítja a közösségek közötti hosszú távú együttműködést, a szomszédos országok fiatal generációjába való fenntartható befektetés által.
A projekt fő célja olyan határokon átnyúló keret létrehozása, amely megkönnyíti a társadalmi beilleszkedést, és lehetőséget teremt az együttműködésre a fiatal generáció aktív részvételével a határ menti térségben folytatott sporttevékenységekben.

A projekt fő célcsoportja mindkét országban a 2003/2004-es és 2005/2006-os korosztály fiatal játékosai, akik közvetlenül részt vesznek minden tevékenységben és rendezvényen. Rajtuk kívül, a sporteseményeken részt vesznek majd a felnőtt játékosok is.

 

A projekt fő tevékenysége, kosárlabda versenyek e két korosztály számára. Összesen 6 torna kerül megszervezésre a két országban. Szemináriumok (továbbképzés) edzők és testnevelők részére, egy-egy mindkét országban. Közös edzőtábor a két korosztály számára. Egy Hódmezővásárhelyen, további egy pedig Szabadkán kerül megrendezésre. Családi szabadidős napok / hétvégék és utcai kosárlabda események (street-ball) is lesznek. Egy Vásárhelyen, és egy Szabadkán.

 

Mint már az előző két EU-s projektnél, itt is jelentősen hozzájárul majd határon átnyúló együttműködési program hosszú távú céljához, erősítve a két szomszédos ország közösségei közötti kapcsolatokat, különös tekintettel a gyerekekre.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a Kosársuli

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a...

Augusztus elseje óta tart az alapozás a vásárhelyi sportegyesület különböző korosztályainál a...
Jövőre már másképpen lesz

Jövőre már másképpen lesz

Sok magyar család életét könnyítette meg éveken keresztül az iskolakezdési támogatás,...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.