SportHatártalan kosárlabdázás

2018. augusztus 27., hétfő
 
Határtalan kosárlabdázás

"Cross-border basket games" (Határ-menti kosárlabda játékok) címmel 165.646.00 euros pályázatot nyert a vásárhelyi Kosársuli, a szabadkai „Spartak“ Ifjúsági Kosárlabda Klubbal közösen. Ez már a 3. ilyen jellegű nyertes pályázat.

 

 

 


Az idén júniusban indult és 2019. július végéig tartó projekt célja ezúttal is hasonló: segítse elő a fiatal generáció sportolási lehetőségét. A sport, a kosárlabda, a csapatszellem és az egészséges életmód előmozdítása a társadalomban a két klub vezetésének elsődleges elve. Egy olyen intézményi keretet alakítanak ki, amely előmozdítja a közösségek közötti hosszú távú együttműködést, a szomszédos országok fiatal generációjába való fenntartható befektetés által.
A projekt fő célja olyan határokon átnyúló keret létrehozása, amely megkönnyíti a társadalmi beilleszkedést, és lehetőséget teremt az együttműködésre a fiatal generáció aktív részvételével a határ menti térségben folytatott sporttevékenységekben.

A projekt fő célcsoportja mindkét országban a 2003/2004-es és 2005/2006-os korosztály fiatal játékosai, akik közvetlenül részt vesznek minden tevékenységben és rendezvényen. Rajtuk kívül, a sporteseményeken részt vesznek majd a felnőtt játékosok is.

 

A projekt fő tevékenysége, kosárlabda versenyek e két korosztály számára. Összesen 6 torna kerül megszervezésre a két országban. Szemináriumok (továbbképzés) edzők és testnevelők részére, egy-egy mindkét országban. Közös edzőtábor a két korosztály számára. Egy Hódmezővásárhelyen, további egy pedig Szabadkán kerül megrendezésre. Családi szabadidős napok / hétvégék és utcai kosárlabda események (street-ball) is lesznek. Egy Vásárhelyen, és egy Szabadkán.

 

Mint már az előző két EU-s projektnél, itt is jelentősen hozzájárul majd határon átnyúló együttműködési program hosszú távú céljához, erősítve a két szomszédos ország közösségei közötti kapcsolatokat, különös tekintettel a gyerekekre.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a Kosársuli

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a...

Augusztus elseje óta tart az alapozás a vásárhelyi sportegyesület különböző korosztályainál a...
Jövőre már másképpen lesz

Jövőre már másképpen lesz

Sok magyar család életét könnyítette meg éveken keresztül az iskolakezdési támogatás,...
 

És ezt már olvasta?

Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.
 
Évezredes üzenetek az ember bőrén
Évezredes üzenetek az ember bőrén Megdöbbentő érdekességeket árul el a Határtalan Régészet frissen megjelent, őszi lapszáma a tetoválás történetéről, régészeti oldaláról.