SportRégi csapat, új edző - gőzerővel készül a Kosársuli

2018. augusztus 24., péntek
 
Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a Kosársuli

Augusztus elseje óta tart az alapozás a Vásárhelyi Kosársuli különböző korosztályainál a szeptemberi szezonkezdetre. Eddig minden a tervek szerint halad.

 

 

 

 

 

 

A tikkasztó augusztusi hőség ellenére gőzerővel "robog" a Vásárhelyi Kosársuli felkészülése a Hódtói Sportcsarnokban. A legkisebbektől eltekintve minden korosztályos csapat elkezdte az alapozást a szeptember közepén kezdődő új idényre, hasonlóan a felnőttekhez, akik Tóth Tamás személyében új, ambiciózus, precíz edzőt kaptak. 

Az előző idényben az NB I/B Piros csoportjából kiesett a gárda, ám a hangulat, a várakozás egyáltalán nem kedveszegett: az NB I/B Zöld csoportjában szeretne minél előkelőbb helyen zárni a Kosársuli.

"Augusztus elsején kezdtük a felkészülést, jelenleg napi két edzéssel hangolunk - egy délelőtti, futós-kondis, valamint egy esti, labdás, termi tréninggel, ahol egyre több hangsúlyt kap a taktika" - kezdte a Békéscsabáról érkező, 33 éves tréner.

 

"A játékosok hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok. Két fontos ember távozott, a helyükre újak jöttek, így nem is lehet más a célunk, mint fiatalos, mozgékony, gyors, agresszív kosárlabdát játszani. A felkészülés hátralévő része során több edzőmérkőzés vár ránk, ami tovább fogja formálni az egységet. 

Szeretnénk az alapszakasz végén a legjobb négy csapat közt végezni, majd a rájátszásban minél jobb eredményt elérni. A Zöld csoport a változtatások következtében erősebb lesz, legalább hatan szeretnének feljutni, ám bízok abban, hogy előbb sérülésmentesen be tudjuk fejezni az eltervezett munkát, majd szeptember közepén sikeresen indítjuk az idényt. Eddig minden a terveim szerint halad, a rajtra abszolút kész állapotban lesz a társaság."

 

Vas Péter csapatkapitány szerint kellett az új taktikai erő, a frissesség megjelenése a brigádnak.

"Tamás jó edzéseket tart, új gyakorlatokkal, új taktikai elemekkel, kemény erősítéssel. Teljesen elégedett vagyok a srácokkal, mindenki becsületesen végzi a dolgát. Mindenki ismer mindenkit, a most érkezők pedig igyekeznek beépülni. Egyben leszünk szeptemberre. A felkészülési meccsek jót fognak tenni - kevésbé ismert vagy ismeretlen, átalakult ellenfelekkel is játszhatunk majd, és jöjjenek Piros vagy Zöld csoportból, mindenképpen hasznos lesz. Az előző szezonban kissé pechesek voltunk, idén nem is lehet más a terv, mint hogy visszajussunk."

 

Dr. Elek András klubelnök is elégedett a látottakkal, bár ami a Kosársuli egészét illeti, történtek változások. Az U20-as csapat nagyrészt együtt edz a felnőttekkel, ők akár a bajnoki címre is esélyesek lehetnek, míg az U18-asok a regionális bajnokságban élmezőnyében végezhetnek. Ellenben a nagyon tehetséges U16-os gárdát sajnos "szétrabolták", a négy legjobb játékost elvitték, így kérdés, mire mennek az új idényben. Korsorrendben visszafelé haladva Vejinovics Szasa és Kelemen Balázs korosztálya egy-másfél évvel fiatalabb csoportbeli ellenlábasainál, számukra a légkör szokása lesz fontos, míg a játék örömét tanuló legkisebbek szeptemberben fognak kezdeni.

"Ami a felnőtteket illeti: talán az utóbbi évek legkeményebb felkészülése zajlik, ami az új edző ambiciózusságának köszönhető" - fogalmazott az elnök.

"A játékosok új impulzusokat kaptak és kapnak, mindenki küzd a csapatba kerülésért. Bő egy hónap szünetünk volt, s noha nem éppen optimálisak a körülmények, hisz az év legmelegebb heteit éljük, komoly munka zajlik.

Szerencsére nem sok változás történt - amely ritka manapság -, így a szlogenünk a "régi csapat, új edzővel" mottó lehet.  Szabó Péter irányító, aki kiváló játékos és edző volt, tovább állt a bajnokaspiráns Veszprémhez. Őt nagyon sajnáljuk. Rajta kívül Alexander Miletics center és a két U20-as, Horvát Martin, valamint Kun Gergő sem maradt. Ellenben érkezett Budaörsről a fiatal Czégel András, a Szedeáktól Kovács József, valamint a szombathelyi NB II-es bajnokcsapattól Perák Denis center - ők mindhárman a Szegedi Tudományegyetemen tanulnak tovább játék mellett. Fontos megemlíteni, hogy Kelemen Balázs sérüléséből felépült, így ismét harcra kész."

 

A szakvezető óva int bárkit, aki azt mondaná: a Kosársuli most került a Zöld csoportba, és egyértelmű, hogy megnyeri a bajnokságot. "Nem lehet más a cél, mint hazai pályán minden találkozón diadalmaskodni, a közönséget kiszolgálni, míg idegenben helyt állni. A play-offban aztán bármi megtörténhet, nézzük csak az előző idényt, ahol az alapszakaszban 4. TF jutott fel, az alapszakaszban 6. Vasas elleni finálét követően. Természetesen minél előrébb végzünk majd, annál nagyobb önbizalommal készülhetünk a rájátszásra" - latolgatta az esélyeket. 

 

 

A Kosársuli felnőttcsapata szeptember 15-én, a Salgótarján otthonában kezdi a szezont. 

 

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jövőre már másképpen lesz

Jövőre már másképpen lesz

Sok magyar család életét könnyítette meg éveken keresztül az iskolakezdési támogatás,...
Boxing Gym Vásárhely sikerei Szegeden

Boxing Gym Vásárhely sikerei Szegeden

A vásárhelyi egyesület minden sportolója remekül helyt állt a hétvégén megrendezett szegedi...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.