SportRégi csapat, új edző - gőzerővel készül a Kosársuli

2018. augusztus 24., péntek
 
Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a Kosársuli

Augusztus elseje óta tart az alapozás a Vásárhelyi Kosársuli különböző korosztályainál a szeptemberi szezonkezdetre. Eddig minden a tervek szerint halad.

 

 

 

 

 

 

A tikkasztó augusztusi hőség ellenére gőzerővel "robog" a Vásárhelyi Kosársuli felkészülése a Hódtói Sportcsarnokban. A legkisebbektől eltekintve minden korosztályos csapat elkezdte az alapozást a szeptember közepén kezdődő új idényre, hasonlóan a felnőttekhez, akik Tóth Tamás személyében új, ambiciózus, precíz edzőt kaptak. 

Az előző idényben az NB I/B Piros csoportjából kiesett a gárda, ám a hangulat, a várakozás egyáltalán nem kedveszegett: az NB I/B Zöld csoportjában szeretne minél előkelőbb helyen zárni a Kosársuli.

"Augusztus elsején kezdtük a felkészülést, jelenleg napi két edzéssel hangolunk - egy délelőtti, futós-kondis, valamint egy esti, labdás, termi tréninggel, ahol egyre több hangsúlyt kap a taktika" - kezdte a Békéscsabáról érkező, 33 éves tréner.

 

"A játékosok hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok. Két fontos ember távozott, a helyükre újak jöttek, így nem is lehet más a célunk, mint fiatalos, mozgékony, gyors, agresszív kosárlabdát játszani. A felkészülés hátralévő része során több edzőmérkőzés vár ránk, ami tovább fogja formálni az egységet. 

Szeretnénk az alapszakasz végén a legjobb négy csapat közt végezni, majd a rájátszásban minél jobb eredményt elérni. A Zöld csoport a változtatások következtében erősebb lesz, legalább hatan szeretnének feljutni, ám bízok abban, hogy előbb sérülésmentesen be tudjuk fejezni az eltervezett munkát, majd szeptember közepén sikeresen indítjuk az idényt. Eddig minden a terveim szerint halad, a rajtra abszolút kész állapotban lesz a társaság."

 

Vas Péter csapatkapitány szerint kellett az új taktikai erő, a frissesség megjelenése a brigádnak.

"Tamás jó edzéseket tart, új gyakorlatokkal, új taktikai elemekkel, kemény erősítéssel. Teljesen elégedett vagyok a srácokkal, mindenki becsületesen végzi a dolgát. Mindenki ismer mindenkit, a most érkezők pedig igyekeznek beépülni. Egyben leszünk szeptemberre. A felkészülési meccsek jót fognak tenni - kevésbé ismert vagy ismeretlen, átalakult ellenfelekkel is játszhatunk majd, és jöjjenek Piros vagy Zöld csoportból, mindenképpen hasznos lesz. Az előző szezonban kissé pechesek voltunk, idén nem is lehet más a terv, mint hogy visszajussunk."

 

Dr. Elek András klubelnök is elégedett a látottakkal, bár ami a Kosársuli egészét illeti, történtek változások. Az U20-as csapat nagyrészt együtt edz a felnőttekkel, ők akár a bajnoki címre is esélyesek lehetnek, míg az U18-asok a regionális bajnokságban élmezőnyében végezhetnek. Ellenben a nagyon tehetséges U16-os gárdát sajnos "szétrabolták", a négy legjobb játékost elvitték, így kérdés, mire mennek az új idényben. Korsorrendben visszafelé haladva Vejinovics Szasa és Kelemen Balázs korosztálya egy-másfél évvel fiatalabb csoportbeli ellenlábasainál, számukra a légkör szokása lesz fontos, míg a játék örömét tanuló legkisebbek szeptemberben fognak kezdeni.

"Ami a felnőtteket illeti: talán az utóbbi évek legkeményebb felkészülése zajlik, ami az új edző ambiciózusságának köszönhető" - fogalmazott az elnök.

"A játékosok új impulzusokat kaptak és kapnak, mindenki küzd a csapatba kerülésért. Bő egy hónap szünetünk volt, s noha nem éppen optimálisak a körülmények, hisz az év legmelegebb heteit éljük, komoly munka zajlik.

Szerencsére nem sok változás történt - amely ritka manapság -, így a szlogenünk a "régi csapat, új edzővel" mottó lehet.  Szabó Péter irányító, aki kiváló játékos és edző volt, tovább állt a bajnokaspiráns Veszprémhez. Őt nagyon sajnáljuk. Rajta kívül Alexander Miletics center és a két U20-as, Horvát Martin, valamint Kun Gergő sem maradt. Ellenben érkezett Budaörsről a fiatal Czégel András, a Szedeáktól Kovács József, valamint a szombathelyi NB II-es bajnokcsapattól Perák Denis center - ők mindhárman a Szegedi Tudományegyetemen tanulnak tovább játék mellett. Fontos megemlíteni, hogy Kelemen Balázs sérüléséből felépült, így ismét harcra kész."

 

A szakvezető óva int bárkit, aki azt mondaná: a Kosársuli most került a Zöld csoportba, és egyértelmű, hogy megnyeri a bajnokságot. "Nem lehet más a cél, mint hazai pályán minden találkozón diadalmaskodni, a közönséget kiszolgálni, míg idegenben helyt állni. A play-offban aztán bármi megtörténhet, nézzük csak az előző idényt, ahol az alapszakaszban 4. TF jutott fel, az alapszakaszban 6. Vasas elleni finálét követően. Természetesen minél előrébb végzünk majd, annál nagyobb önbizalommal készülhetünk a rájátszásra" - latolgatta az esélyeket. 

 

 

A Kosársuli felnőttcsapata szeptember 15-én, a Salgótarján otthonában kezdi a szezont. 

 

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jövőre már másképpen lesz

Jövőre már másképpen lesz

Sok magyar család életét könnyítette meg éveken keresztül az iskolakezdési támogatás,...
Boxing Gym Vásárhely sikerei Szegeden

Boxing Gym Vásárhely sikerei Szegeden

A vásárhelyi egyesület minden sportolója remekül helyt állt a hétvégén megrendezett szegedi...
 

És ezt már olvasta?

Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.
 
Évezredes üzenetek az ember bőrén
Évezredes üzenetek az ember bőrén Megdöbbentő érdekességeket árul el a Határtalan Régészet frissen megjelent, őszi lapszáma a tetoválás történetéről, régészeti oldaláról.