KözéletFejlesztené a mezőgazdaságot és rendbe tenné Vásárhely műemlékeit a Jobbik

2017. október 3., kedd
 
Fejlesztené a mezőgazdaságot és rendbe tenné Vásárhely műemlékeit a Jobbik

Tovább folytatta programjának bemutatását dr. Kiss Attila, a Jobbik Csongrád megyei négyes választókerület országgyűlési képviselőjelöltje. Kedd reggel a sajtó képviselőinek Hódmezővásárhelyen a mezőgazdasággal és a műemlékvédelemmel kapcsolatban mondta el programjának 3-3 elemét.

 

 

 

 

Napjainkban és a régmúltban is a mezőgazdaság egyik fellegvára volt Vásárhely, így nagy múltra tekint vissza az agrároktatás. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán magas színvonalú képzés folyik a városban. Hogy ez tovább fejlődjön, a Jobbik meg kívánja vizsgálni annak lehetőségét, hogy ez az intézmény önálló egyetemmé alakuljon és erősebb állattenyésztési és növénytermesztési profillal tudjon jelentkezni – fogalmazott dr. Kiss Attila.

 

(Itt érdemes megjegyezni, hogy ilyen szándék a regionális agrárképzés szakemberei de a városvezetés részéről is már évekkel ezelőtt megfogalmazódott, de érdemben még semmilyen előrelépés nem volt. Utoljára például tavaly az októberi közgyűlésen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter önálló agrár-felsőoktatási központ létrehozásának szükségességéről beszélt.)

 

Dr. Kiss Attila a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a Jobbik a kutatási-fejlesztési szektort egy élelmiszer-ipari feldolgozóval erősítené Vásárhelyen, valamint egy mezőgazdasági utak körgyűrűjét alakítanák ki, ezáltal tehermentesülnének a belső utak a forgalomtól.

 

„Az elmúlt időszakban sokat jártam a városban és minél több időt töltök itt, annál jobban tetszik. A gyönyörű Árpád utcai Népművészeti Tájház és környezetének fejlesztése nem maradhat el. A nagy múltú olvasókörök épületei felújításra szorulnak, akárcsak Vásárhely 12 templomának rendbetétele” - mondta  dr. Kiss Attila a Jobbik képviselőjelöltje.

Hozzátette, a Jobbik programját a vásárhelyi közgyűlés által elfogadott Integrált Településfejlesztési Stratégiával összhangban állították össze.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Aranyossy iskolások sikere Fóton

Aranyossy iskolások sikere Fóton

A sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásában, képességfejlesztésében nagy...
Csanád megye visszakerül Magyarország térképére

Csanád megye visszakerül Magyarország...

Október 3-án délelőtt az Országgyűlés Lázár János egyéni képviselői...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.