KözéletFejlesztené a mezőgazdaságot és rendbe tenné Vásárhely műemlékeit a Jobbik

2017. október 3., kedd
 
Fejlesztené a mezőgazdaságot és rendbe tenné Vásárhely műemlékeit a Jobbik

Tovább folytatta programjának bemutatását dr. Kiss Attila, a Jobbik Csongrád megyei négyes választókerület országgyűlési képviselőjelöltje. Kedd reggel a sajtó képviselőinek Hódmezővásárhelyen a mezőgazdasággal és a műemlékvédelemmel kapcsolatban mondta el programjának 3-3 elemét.

 

 

 

 

Napjainkban és a régmúltban is a mezőgazdaság egyik fellegvára volt Vásárhely, így nagy múltra tekint vissza az agrároktatás. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán magas színvonalú képzés folyik a városban. Hogy ez tovább fejlődjön, a Jobbik meg kívánja vizsgálni annak lehetőségét, hogy ez az intézmény önálló egyetemmé alakuljon és erősebb állattenyésztési és növénytermesztési profillal tudjon jelentkezni – fogalmazott dr. Kiss Attila.

 

(Itt érdemes megjegyezni, hogy ilyen szándék a regionális agrárképzés szakemberei de a városvezetés részéről is már évekkel ezelőtt megfogalmazódott, de érdemben még semmilyen előrelépés nem volt. Utoljára például tavaly az októberi közgyűlésen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter önálló agrár-felsőoktatási központ létrehozásának szükségességéről beszélt.)

 

Dr. Kiss Attila a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a Jobbik a kutatási-fejlesztési szektort egy élelmiszer-ipari feldolgozóval erősítené Vásárhelyen, valamint egy mezőgazdasági utak körgyűrűjét alakítanák ki, ezáltal tehermentesülnének a belső utak a forgalomtól.

 

„Az elmúlt időszakban sokat jártam a városban és minél több időt töltök itt, annál jobban tetszik. A gyönyörű Árpád utcai Népművészeti Tájház és környezetének fejlesztése nem maradhat el. A nagy múltú olvasókörök épületei felújításra szorulnak, akárcsak Vásárhely 12 templomának rendbetétele” - mondta  dr. Kiss Attila a Jobbik képviselőjelöltje.

Hozzátette, a Jobbik programját a vásárhelyi közgyűlés által elfogadott Integrált Településfejlesztési Stratégiával összhangban állították össze.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Aranyossy iskolások sikere Fóton

Aranyossy iskolások sikere Fóton

A sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásában, képességfejlesztésében nagy...
Csanád megye visszakerül Magyarország térképére

Csanád megye visszakerül Magyarország...

Október 3-án délelőtt az Országgyűlés Lázár János egyéni képviselői...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Profitmilliárdok jó hátszél segítségével
Profitmilliárdok jó hátszél segítségével Egy hódmezővásárhelyi cég érte el a megyében a legnagyobb árbevételt. Ez talán csak a gazdasági életben járatosaknak nem meglepő.
 
Erdősítés a mártélyi üdülőterületnél
Erdősítés a mártélyi üdülőterületnél

Nagyszabású erdősítés kezdődött a Mártélyi Holtág területén és környékén. Több tízezer facsemete ültetését kezdték meg a Kiskunsági Nemzeti Park dolgozói.

 
Támadásban és védekezésben keményen oda kell tenni magukat
Támadásban és védekezésben keményen oda kell tenni magukat Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak.
 
A szent pirítós készítő
A szent pirítós készítő Ütős ajándék az idei karácsonyfa alá. Kétszeresen is hasznos ajándék, mert amikor a Jézus képpel kiugrik a pirítós, rögtön meg lehet neki köszönni a napi betevőt, a forgalmazó cég reklámja szerint.
 
Ismét akcióban a Klímanócskák
Ismét akcióban a Klímanócskák Piros ruhában nagy sereg óvodás szív alakban ülte körbe a sok ajándéknak szánt ruhát, cipőt, játékot. Ők már tudják, mit jelent valaminek az igazi értéke. Képekkel!
 
Hódmezővásárhelyen járt a honvédelmi miniszter
Hódmezővásárhelyen járt a honvédelmi miniszter

A kétnapos határlátogatás első napján a honvédelmi tárcavezető az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyáját kereste fel. Képekkel! 

 

 
Újabb ügyintézési lehetőség a Kormányhivatalban
Újabb ügyintézési lehetőség a Kormányhivatalban Hódmezővásárhelyen az Ady Endre úti Kormányhivatal épületébe költözik a Földhivatali és a Foglalkoztatási Osztály.