KözéletFejlesztené a mezőgazdaságot és rendbe tenné Vásárhely műemlékeit a Jobbik

2017. október 3., kedd
 
Fejlesztené a mezőgazdaságot és rendbe tenné Vásárhely műemlékeit a Jobbik

Tovább folytatta programjának bemutatását dr. Kiss Attila, a Jobbik Csongrád megyei négyes választókerület országgyűlési képviselőjelöltje. Kedd reggel a sajtó képviselőinek Hódmezővásárhelyen a mezőgazdasággal és a műemlékvédelemmel kapcsolatban mondta el programjának 3-3 elemét.

 

 

 

 

Napjainkban és a régmúltban is a mezőgazdaság egyik fellegvára volt Vásárhely, így nagy múltra tekint vissza az agrároktatás. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán magas színvonalú képzés folyik a városban. Hogy ez tovább fejlődjön, a Jobbik meg kívánja vizsgálni annak lehetőségét, hogy ez az intézmény önálló egyetemmé alakuljon és erősebb állattenyésztési és növénytermesztési profillal tudjon jelentkezni – fogalmazott dr. Kiss Attila.

 

(Itt érdemes megjegyezni, hogy ilyen szándék a regionális agrárképzés szakemberei de a városvezetés részéről is már évekkel ezelőtt megfogalmazódott, de érdemben még semmilyen előrelépés nem volt. Utoljára például tavaly az októberi közgyűlésen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter önálló agrár-felsőoktatási központ létrehozásának szükségességéről beszélt.)

 

Dr. Kiss Attila a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a Jobbik a kutatási-fejlesztési szektort egy élelmiszer-ipari feldolgozóval erősítené Vásárhelyen, valamint egy mezőgazdasági utak körgyűrűjét alakítanák ki, ezáltal tehermentesülnének a belső utak a forgalomtól.

 

„Az elmúlt időszakban sokat jártam a városban és minél több időt töltök itt, annál jobban tetszik. A gyönyörű Árpád utcai Népművészeti Tájház és környezetének fejlesztése nem maradhat el. A nagy múltú olvasókörök épületei felújításra szorulnak, akárcsak Vásárhely 12 templomának rendbetétele” - mondta  dr. Kiss Attila a Jobbik képviselőjelöltje.

Hozzátette, a Jobbik programját a vásárhelyi közgyűlés által elfogadott Integrált Településfejlesztési Stratégiával összhangban állították össze.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Aranyossy iskolások sikere Fóton

Aranyossy iskolások sikere Fóton

A sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásában, képességfejlesztésében nagy...
Csanád megye visszakerül Magyarország térképére

Csanád megye visszakerül Magyarország...

Október 3-án délelőtt az Országgyűlés Lázár János egyéni képviselői...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok A HLKC-nak az eltúlzott arányú orosházi veresége után az NBI/B 6. fordulójában egyértelmű a cél volt a KSZSE ellen kiköszörülni a csorbát.
 
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel Az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították fel. 
 
Átadták a Tornyai-plakettet
Átadták a Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet pénteken a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén adtak át..
 
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat Október 20-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlésén vette át Keserü Ilona festőművész a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet.
 
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem A vásárhelyi tanácskozás előtt az Emlékpont galériájában megnyitották Czingel Szilvia Szerelem papírrepülőn című kiállítását. Képekkel!
 
Tarolt a Veszprém
Tarolt a Veszprém Nagy arányú vereségbe szaladt bele a Vásárhelyi Kosársuli Veszprémben. A királynék városának csapata sikerével ismét bejelentette igényét az NBI B csoport bajnoki címére,
 
Leszívták - most megszívták
Leszívták - most megszívták Hódmezővásárhelyi telephelyeken levő gépkocsikból lopott üzemanyagot két helybéli férfi. A rendőrök elfogták, majd őrizetbe vették a tolvajokat.