KözéletFejlesztené a mezőgazdaságot és rendbe tenné Vásárhely műemlékeit a Jobbik

2017. október 3., kedd
 
Fejlesztené a mezőgazdaságot és rendbe tenné Vásárhely műemlékeit a Jobbik

Tovább folytatta programjának bemutatását dr. Kiss Attila, a Jobbik Csongrád megyei négyes választókerület országgyűlési képviselőjelöltje. Kedd reggel a sajtó képviselőinek Hódmezővásárhelyen a mezőgazdasággal és a műemlékvédelemmel kapcsolatban mondta el programjának 3-3 elemét.

 

 

 

 

Napjainkban és a régmúltban is a mezőgazdaság egyik fellegvára volt Vásárhely, így nagy múltra tekint vissza az agrároktatás. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán magas színvonalú képzés folyik a városban. Hogy ez tovább fejlődjön, a Jobbik meg kívánja vizsgálni annak lehetőségét, hogy ez az intézmény önálló egyetemmé alakuljon és erősebb állattenyésztési és növénytermesztési profillal tudjon jelentkezni – fogalmazott dr. Kiss Attila.

 

(Itt érdemes megjegyezni, hogy ilyen szándék a regionális agrárképzés szakemberei de a városvezetés részéről is már évekkel ezelőtt megfogalmazódott, de érdemben még semmilyen előrelépés nem volt. Utoljára például tavaly az októberi közgyűlésen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter önálló agrár-felsőoktatási központ létrehozásának szükségességéről beszélt.)

 

Dr. Kiss Attila a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a Jobbik a kutatási-fejlesztési szektort egy élelmiszer-ipari feldolgozóval erősítené Vásárhelyen, valamint egy mezőgazdasági utak körgyűrűjét alakítanák ki, ezáltal tehermentesülnének a belső utak a forgalomtól.

 

„Az elmúlt időszakban sokat jártam a városban és minél több időt töltök itt, annál jobban tetszik. A gyönyörű Árpád utcai Népművészeti Tájház és környezetének fejlesztése nem maradhat el. A nagy múltú olvasókörök épületei felújításra szorulnak, akárcsak Vásárhely 12 templomának rendbetétele” - mondta  dr. Kiss Attila a Jobbik képviselőjelöltje.

Hozzátette, a Jobbik programját a vásárhelyi közgyűlés által elfogadott Integrált Településfejlesztési Stratégiával összhangban állították össze.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Aranyossy iskolások sikere Fóton

Aranyossy iskolások sikere Fóton

A sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásában, képességfejlesztésében nagy...
Csanád megye visszakerül Magyarország térképére

Csanád megye visszakerül Magyarország...

Október 3-án délelőtt az Országgyűlés Lázár János egyéni képviselői...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.