MozaikEnnivaló receptjeink! - Minestrone leves

2016. július 4., hétfő
 
Ennivaló receptjeink! - Minestrone leves

Kevesen tudják, hogy az olaszok levesben is erősek. A levesek számos fajtája terjedt el Itáliában. Elkészítésük nem bonyolult, a sok friss zöldség pedig határozottan fogyókúrás étellé teszi az olasz levesek nagy részét. Vannak persze „nehezebb” változatok is, amelyek még őrzik a vidéki rusztikus ízeket. A legismertebb, legkedveltebb mind közül mégis a minestrone.

 

 

Azt is mondhatnánk, hogy ahány ház, annyi minestrone, hiszen a hozzávalók az évszaknak, illetve a családi szokásoknak megfelelően változnak. Nincs két egyforma, mégis mind hasonlít egymásra. Az eredeti minestrone recept genovai: tököt, káposztát, többféle babot és cukkinit tartalmaz. Az alapreceptet rengeteg módon lehet variálni. Gyakran adnak hozzá tésztát vagy rizst. Nem ritka, hogy sajtot szórnak a tetejére, éppúgy, mint a tésztaételeknél. De létezik sonkával, zellerrel, vöröshagymával, paradicsommal vagy borsóval készített változata is.

A Vásárhelyi Hírekben mi most egy bármelyik szupermarketben, illetve zöldségesnél könnyen beszerezhető változatot ajánlunk.

 

A minestrone (kb. 2 liter) leves hozzávalói:

  • 1 paradicsomkonzerv
  • 1 nagy fej hagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • 3 sárgarépa
  • egy közepes cukkini
  • 1 konzervbab
  • egy kis zöldhüvelyű zöldbab
  • olívaolaj
  • rozmaring
  • bazsalikom

 

Az igazi olaszos ízhez:

  • parmezán sajt
  • igény szerint kevés tésztát is főzhetünk bele

 

Elkészítése:

  1. A kockára vágott hagymát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott répát és a zúzott fokhagymát.
  2. Pirítás után hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. 
  3. Főzzük, majd forrás után hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, rozmaringot.
  4. Amikor a zöldségek roppanósra főttek, hozzáadjuk a konzervbabot és a felkockázott cukkínit.
  5. A friss bazsalikommal, igény szerint sóval ízesítjük.
  6. Főzzük, amíg a cukkíni megpuhult, ezután tálalhatjuk. A tányérba kiporciózott leves tetejére parmezán reszeléket szórhatunk. 

 

 

Kapcsolódó cikkünk: 

 

A mediterrán étrend jótékony hatással van az életminőségre

 

 
 
Selmeczi Dorottya - VH
 

És ezt már olvasta?

A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült
 
Egy helyszín két megemlékezés
Egy helyszín két megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés 23-án 9 óra 30 perckor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.

 
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások A Nemzeti Emlékezet Hete részeként került sor a helyi középiskolások számára kiírt történelemversenyre, amelyre hat csapata jelentkezett. Eredményekkel és képekkel.
 
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek Szegeden az IH Rendezvényközpontban illetve a Szent-Györgyi Albert Agórában tartanak pályaválasztási napokat.
 
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója Szeretem Vásárhelyt Egyesület Hódmezővásárhelyen először szervezte meg használaton kívüli vagy rossz elektronikai eszközök gyűjtését.
 
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is Életbe lépett a közterületen életvitelszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés. Hódmezővásárhelyen bejárást tartottak helyi rendőrök és a Szociális Szolgáltató szakemberei.