GazdaságEgy kis segítség

2019. február 21., csütörtök
 
Egy kis segítség

Huszonöt kisközösségi, kereskedelmi és közösségi rádió összesen 77,7 millió forintot kap a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését támogató pályázatának eredményeként.

 

 

 

 

 

 

A nyertesek egyike a hódmezővásárhelyi székhelyű Rádió7, amely évek óta, „elmaradhatatlan” nyertese a negyedévenként pályázható támogatásoknak. Tavaly novemberben a Napraforgó Magazinműsorra nyertek 2 millió 239 milliót, most a Médiatanács február 19-én hozott döntése értelmében a Rádió 7 híreinek készítését ösztönzi 3 millió 294 ezer forinttal.

 

Mint arról már többször írtunk, a két műsorelem évek óta kedvezményezett, így tavaly októbertől már az új tulajdonos, a Dél-alföldi Centrum Kft. is élvezi az állami apanázst.

Egy a tavaly december 11-én hozott Médiatanács határozat szerint, – a médiaszolgáltató kérelmére – az Mttv. 48. § (5) bekezdése alapján a Dél-alföldi Média Centrum Kft. Hódmezővásárhely 97,6 MHz + Makó 96,8 MHz + Kistelek 107,0 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságát 5 évre, azaz 2024. március 14-ig megújította.

A hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai Bada János, Csepreghy Nándor, és Rákay Philip lettek.

Bada János neve a hátrányos helyzetűeknek munkát ígérő Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet vezetői között vált ismertté, aki tavaly május óta hódmezővásárhelyi Batidai Vadászkastélyt működtető zrt. tagja lett. Lázár János korábbi kancelláriaminiszter évfolyamtársa volt a vásárhelyi Bethlen-gimnáziumban.

Csepreghy Nándor tavaly májusban vált meg a Miniszterelnökségtől és a miniszterhelyettesi posztjától, Lázár János jobbkezeként tartották számon.

 

Rákay Philip (eredetileg Kálmán) az M1 egykori intendánsa, a Fidesz nagygyűlések házigazdája. Média személyiség a Műsorvezető kerestetik című műsor egykori győztese. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-ben 2017 tele óta igazgatósági tag. Ennek a Ménesbirtoknak lett egy szeptember 25-én hozott miniszterelnöki határozat szerint kormánybiztosa Lázár János országgyűlési képviselő.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Második félév az iskolában

Második félév az iskolában

Érdemes végigbogarászni, mi várja a diákokat a második félévben? Tanítási...
Van már költségvetés

Van már költségvetés

Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."