GazdaságEgy kis segítség

2019. február 21., csütörtök
 
Egy kis segítség

Huszonöt kisközösségi, kereskedelmi és közösségi rádió összesen 77,7 millió forintot kap a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését támogató pályázatának eredményeként.

 

 

 

 

 

 

A nyertesek egyike a hódmezővásárhelyi székhelyű Rádió7, amely évek óta, „elmaradhatatlan” nyertese a negyedévenként pályázható támogatásoknak. Tavaly novemberben a Napraforgó Magazinműsorra nyertek 2 millió 239 milliót, most a Médiatanács február 19-én hozott döntése értelmében a Rádió 7 híreinek készítését ösztönzi 3 millió 294 ezer forinttal.

 

Mint arról már többször írtunk, a két műsorelem évek óta kedvezményezett, így tavaly októbertől már az új tulajdonos, a Dél-alföldi Centrum Kft. is élvezi az állami apanázst.

Egy a tavaly december 11-én hozott Médiatanács határozat szerint, – a médiaszolgáltató kérelmére – az Mttv. 48. § (5) bekezdése alapján a Dél-alföldi Média Centrum Kft. Hódmezővásárhely 97,6 MHz + Makó 96,8 MHz + Kistelek 107,0 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságát 5 évre, azaz 2024. március 14-ig megújította.

A hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai Bada János, Csepreghy Nándor, és Rákay Philip lettek.

Bada János neve a hátrányos helyzetűeknek munkát ígérő Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet vezetői között vált ismertté, aki tavaly május óta hódmezővásárhelyi Batidai Vadászkastélyt működtető zrt. tagja lett. Lázár János korábbi kancelláriaminiszter évfolyamtársa volt a vásárhelyi Bethlen-gimnáziumban.

Csepreghy Nándor tavaly májusban vált meg a Miniszterelnökségtől és a miniszterhelyettesi posztjától, Lázár János jobbkezeként tartották számon.

 

Rákay Philip (eredetileg Kálmán) az M1 egykori intendánsa, a Fidesz nagygyűlések házigazdája. Média személyiség a Műsorvezető kerestetik című műsor egykori győztese. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-ben 2017 tele óta igazgatósági tag. Ennek a Ménesbirtoknak lett egy szeptember 25-én hozott miniszterelnöki határozat szerint kormánybiztosa Lázár János országgyűlési képviselő.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Második félév az iskolában

Második félév az iskolában

Érdemes végigbogarászni, mi várja a diákokat a második félévben? Tanítási...
Van már költségvetés

Van már költségvetés

Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.