Kultúra, oktatásA Vajdaságig ért a Látóhatár

2014. szeptember 22., hétfő
 
A Vajdaságig ért a Látóhatár

A vajdasági, muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad meghívására szeptember 18-án, csütörtökön a Magyar Házban a nagyszámú érdeklődő közönség előtt  mutatkozott be a Vásárhelyi Látóhatár című folyóirat, tájékoztatta Fuchszné Benák Katalin a Vásárhelyi Híreket.

 

 

 


A lap főszerkesztője az irodalmi estről elmondta, Soós Csilla olvasószerkesztő, a Németh László Városi Könyvtár igazgatója az elmúlt öt esztendő írásaiból szemlézett, ami által átfogó körképet kaphattak a muzslyaiak a folyóiratban megjelenő írásokról.

 

Az irodalmi est keretében fotókiállítás nyílt, Gaál Györgyi fotós, a Németh László Gimnázium médiatanára, a Vásárhelyi Látóhatár képszerkesztőjének munkáiból.

„Pillanatképek ezek a fotók, mégpedig nem véletlen, hanem egytől egyig mély érzelmi töltésű felvételek, és a kiállítás maga talán ezért is tűnik egységesnek” - méltatta a tárlatot Kovács Jolánka, a SZJMSZ alelnöke.

 

Az est hangulatát Dani Imre költő, író, társadalomkritikus, dalszerző és fényesi Tóth János író, költő tette meghitté, akik az eddig megjelent köteteiket is bemutatták. A megzenésített versek és Dani Imre dalai nagy tetszést arattak.

 

Megtudtuk, az est folytatásaként a muzslyai irodalmárok  október 17-én mutatkoznak be Hódmezővásárhelyen az Őszi Hetek ideje alatt a Vásárhelyi Látóhatár 19. számának bemutatóján, ahol a Sziveri János Művészeti Színpad munkásságát, Kovács Jolánka Jajistenem című gyermeknovellákat tartalmazó kötetét, illetve Czirok Attila Magánykő című legújabb verseskönyvét is bemutatják. Moderátor Kónya-Kovács Otília újságíró lesz.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az amerikai légitámadások története

Az amerikai légitámadások története

Háromszáznál több amerikai repülőgépet lőttek le Magyarország felett. A vásárhelyiek az...
A Vásárhelyi Városi Televízió új időszámítása

A Vásárhelyi Városi Televízió új...

Ma egy éve, 2013. szeptember 17-től álltak át a digitális sugárzásra. Március óta belakták...

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.