Kultúra, oktatásA dzsessz sajátos és különleges élménye

2017. május 8., hétfő
 
A dzsessz sajátos és különleges élménye

Hódmezővásárhelyen lép fel május 12-én, pénteken Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra a felső tagozatos és középiskolás diákokat megszólító vidéki turnéjuk következő állomásán.

 

 

 

 

 

Az öt állomásos dupla koncertsorozaton a kamaszokat szólítja meg, a felnőtteknek szóló esti előadással pedig Ella Fitzgeraldra emlékeznek.    

„A diákok többsége nem is sejti mennyi jazzt hallott már a mesékben, például a Macskafogóból vagy a Disney rajzfilmek varázslatos világából” – mondta Náray Erika, aki kiváló partnerre talált a zenekarban, akik koncertjeiken és az évek óta futó nyári jazz táboruk keretében folyamatosan keresik a lehetőséget az ifjúság zenei nevelésére.

 

„Azon túl, hogy az igényes kultúra fogyasztása, az arra való nyitottság fontos forrása a személyiség fejlődésének és a műveltségnek, a dzsessz különleges élményt is nyújt a hallgatóságnak” – mondta Kollmann Gábor, a zenekar vezetője, aki hozzátette: a dzsesszt és az élő zenét népszerűsítő előadást kifejezetten a felső tagozatos és középiskolás diákoknak készítették.

 

Náray Erika emlékeztetett, hogy április 25-én Mosonmagyaróváron adtak dupla koncertet. A délelőtti ingyenes, interaktív előadáson a zene mellett magyarázatokat is hallhatnak a fiatalok. A felnőtteknek szóló esti koncerteken pedig Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra az idén száz éve született Ella Fitzgeraldra emlékeznek. 

Ezzel megegyező lesz a hódmezővásárhelyi két előadás is. Délelőtt ingyenes előadásra várják a vásárhelyi diákokat, az este 7 órásra pedig jegyet kell váltani.

 
A diákoknak szóló ingyenes koncerteket a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi siker az Egyetemi és Főiskolai Vívó OB-n

Vásárhelyi siker az Egyetemi és Főiskolai...

A budapesti Zsigmond Király Egyetemet Sápi Ferenc az egyetem hallgatója képviselte, aki a...
Csicsergő Mercedes

Csicsergő Mercedes

Ma már a szemük sem rebben a vámosoknak amikor a határon különféle egzotikus állatok akadnak fenn, de egy...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét angyalokat keres a Vodafone
Ismét angyalokat keres a Vodafone Idén hetedik alkalommal hirdetik meg a pályázatot, amelynek keretein belül eddig összesen 30 Főállású Angyal valósíthatta meg kitűzött céljait.
 
Melegben a kutyák is kutyául vannak
Melegben a kutyák is kutyául vannak Tudta? Kutyánk azért kapar magának egy helyet a földben hogy abba belefeküdve lehűtse a testét. Érdemes ezt a helyet kicsit belocsolni. Még több jótanács!
 
Viharkárok adnak munkát
Viharkárok adnak munkát

Fák dőltek ki, ágak szakadtak le, több épület is megrongálódott. A 47-es számú főúton több helyen is faágak zuhantak az útra. Két nap összefoglalása.

 
Fesztivál katonazenekarra hangolva
Fesztivál katonazenekarra hangolva Idén is gyepshow-val tarkítva három helyőrségi zenekar vesz részt Vásárhelyen, a Dél-alföldi Katonazenekari Fesztiválon. Fellép Kónya Krisztina is.
 
Koszovói előkészületek
Koszovói előkészületek

A kontingens több mint háromszáz tagja nagy erőbedobással készül a balkáni feladat ellátására a hódmezővásárhelyi laktanyában. Képekkel!

 
Lezárult egy felesleges háborúskodás
Lezárult egy felesleges háborúskodás A régóta húzodó ügy a sportágnak és a sportolóknak is ártott. A Fővárosi Törvényszék megsemmisítette a Máté Taekwondoval szemben hozott  fegyelmi határozatot.
 
Tartós lesz a kánikula
Tartós lesz a kánikula Június 22-én 0 órától másodfokú hőségriasztást adnak ki. Nem árt feleleveníteni az életmentő javaslatokat.