Kultúra, oktatásA dzsessz sajátos és különleges élménye

2017. május 8., hétfő
 
A dzsessz sajátos és különleges élménye

Hódmezővásárhelyen lép fel május 12-én, pénteken Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra a felső tagozatos és középiskolás diákokat megszólító vidéki turnéjuk következő állomásán.

 

 

 

 

 

Az öt állomásos dupla koncertsorozaton a kamaszokat szólítja meg, a felnőtteknek szóló esti előadással pedig Ella Fitzgeraldra emlékeznek.    

„A diákok többsége nem is sejti mennyi jazzt hallott már a mesékben, például a Macskafogóból vagy a Disney rajzfilmek varázslatos világából” – mondta Náray Erika, aki kiváló partnerre talált a zenekarban, akik koncertjeiken és az évek óta futó nyári jazz táboruk keretében folyamatosan keresik a lehetőséget az ifjúság zenei nevelésére.

 

„Azon túl, hogy az igényes kultúra fogyasztása, az arra való nyitottság fontos forrása a személyiség fejlődésének és a műveltségnek, a dzsessz különleges élményt is nyújt a hallgatóságnak” – mondta Kollmann Gábor, a zenekar vezetője, aki hozzátette: a dzsesszt és az élő zenét népszerűsítő előadást kifejezetten a felső tagozatos és középiskolás diákoknak készítették.

 

Náray Erika emlékeztetett, hogy április 25-én Mosonmagyaróváron adtak dupla koncertet. A délelőtti ingyenes, interaktív előadáson a zene mellett magyarázatokat is hallhatnak a fiatalok. A felnőtteknek szóló esti koncerteken pedig Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra az idén száz éve született Ella Fitzgeraldra emlékeznek. 

Ezzel megegyező lesz a hódmezővásárhelyi két előadás is. Délelőtt ingyenes előadásra várják a vásárhelyi diákokat, az este 7 órásra pedig jegyet kell váltani.

 
A diákoknak szóló ingyenes koncerteket a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi siker az Egyetemi és Főiskolai Vívó OB-n

Vásárhelyi siker az Egyetemi és Főiskolai...

A budapesti Zsigmond Király Egyetemet Sápi Ferenc az egyetem hallgatója képviselte, aki a...
Csicsergő Mercedes

Csicsergő Mercedes

Ma már a szemük sem rebben a vámosoknak amikor a határon különféle egzotikus állatok akadnak fenn, de egy...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Nemzetmentő, nemzetébredést sugalló szabadságharc volt
Nemzetmentő, nemzetébredést sugalló szabadságharc volt A magyar történelmet évszázadokon át végigkísérte a szabadságvágy, a hazaszeretet, ami biztató a jövőre nézve - mondta Vásárhelyen Boross Péter korábbi miniszterelnök. 
 
Megvan a szezon első gőzelme
Megvan a szezon első gőzelme Sokat kellett rá várni, de meglett a Hódmezővásárhelyi FC első szezonbeli győzelme. A Szekszárd vendéglátójaként, Faggyas Milán góljaival győztek.
 
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok A HLKC-nak az eltúlzott arányú orosházi veresége után az NBI/B 6. fordulójában egyértelmű a cél volt a KSZSE ellen kiköszörülni a csorbát.
 
Az első világháborúban hősi halált halt katonák sírjait újították fel
Az első világháborúban hősi halált halt katonák sírjait újították fel Az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították fel.
 
Átadták a Tornyai-plakettet
Átadták a Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet pénteken a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén adtak át..
 
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat Október 20-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlésén vette át Keserü Ilona festőművész a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet.
 
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem A vásárhelyi tanácskozás előtt az Emlékpont galériájában megnyitották Czingel Szilvia Szerelem papírrepülőn című kiállítását. Képekkel!