Kultúra, oktatásA dzsessz sajátos és különleges élménye

2017. május 8., hétfő
 
A dzsessz sajátos és különleges élménye

Hódmezővásárhelyen lép fel május 12-én, pénteken Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra a felső tagozatos és középiskolás diákokat megszólító vidéki turnéjuk következő állomásán.

 

 

 

 

 

Az öt állomásos dupla koncertsorozaton a kamaszokat szólítja meg, a felnőtteknek szóló esti előadással pedig Ella Fitzgeraldra emlékeznek.    

„A diákok többsége nem is sejti mennyi jazzt hallott már a mesékben, például a Macskafogóból vagy a Disney rajzfilmek varázslatos világából” – mondta Náray Erika, aki kiváló partnerre talált a zenekarban, akik koncertjeiken és az évek óta futó nyári jazz táboruk keretében folyamatosan keresik a lehetőséget az ifjúság zenei nevelésére.

 

„Azon túl, hogy az igényes kultúra fogyasztása, az arra való nyitottság fontos forrása a személyiség fejlődésének és a műveltségnek, a dzsessz különleges élményt is nyújt a hallgatóságnak” – mondta Kollmann Gábor, a zenekar vezetője, aki hozzátette: a dzsesszt és az élő zenét népszerűsítő előadást kifejezetten a felső tagozatos és középiskolás diákoknak készítették.

 

Náray Erika emlékeztetett, hogy április 25-én Mosonmagyaróváron adtak dupla koncertet. A délelőtti ingyenes, interaktív előadáson a zene mellett magyarázatokat is hallhatnak a fiatalok. A felnőtteknek szóló esti koncerteken pedig Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra az idén száz éve született Ella Fitzgeraldra emlékeznek. 

Ezzel megegyező lesz a hódmezővásárhelyi két előadás is. Délelőtt ingyenes előadásra várják a vásárhelyi diákokat, az este 7 órásra pedig jegyet kell váltani.

 
A diákoknak szóló ingyenes koncerteket a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi siker az Egyetemi és Főiskolai Vívó OB-n

Vásárhelyi siker az Egyetemi és Főiskolai...

A budapesti Zsigmond Király Egyetemet Sápi Ferenc az egyetem hallgatója képviselte, aki a...
Csicsergő Mercedes

Csicsergő Mercedes

Ma már a szemük sem rebben a vámosoknak amikor a határon különféle egzotikus állatok akadnak fenn, de egy...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A tanévkezdés biztosított, de a Táltos ügy vége még nem látszik
A tanévkezdés biztosított, de a Táltos ügy vége még nem látszik A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ szülői értekezletre hívta a Táltosba járó gyerekek szüleit. A tanévkezdés minden gyerek számára megoldódott.
 
Megvannak tram train nyertes kivitelezői
Megvannak tram train nyertes kivitelezői 2019 első felére készülhet el a még most is sok vásárhelyi által vitatott projekt. Ha megépül gyorsan elérhető lesz Szeged. Nézze meg a megállókat!
 
Restaurálták Magyarország legnagyobb első világháborús szobrát
Restaurálták Magyarország legnagyobb első világháborús szobrát Pásztor János alkotása csütörtökön került vissza a Kossuth térre. Az elesett hódmezővásárhelyi katonák nevét megörökítik a szobor előtt
 
Ököllel ütve követelték vissza a kölcsönt
Ököllel ütve követelték vissza a kölcsönt Erőszakkal követelték a kölcsönadott pénzt egy 35 éves férfi ismerősüktől. A vásárhelyi rendőrök őrizetbe vették őket.
 
Mégis Vásárhelyen játssza hazai meccseit a HFC
Mégis Vásárhelyen játssza hazai meccseit a HFC Az MLSZ legfrissebb elnökségi határozata szerint mégis Hódmezővásárhelyen játszhatja NB III-as mérkőzéseit a vásárhelyi klub csapata.
 
Nyári szünidőben is sportolás
Nyári szünidőben is sportolás Idén is sikeres volt  Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület egyhetes tábora. Két koreai mester segített elmélyíteni a tudást.   
 
Talaj-előkészítés művészi szinten
Talaj-előkészítés művészi szinten A Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi Mezőgazdasági Karának mérnök hallgatója idén is szép eredményt ért el a Regionális Szántóversenyen. Látványos videóval!