Kék hírekVásárhelyt is megdolgozta a szélvihar

2017. október 30., hétfő
 
Vásárhelyt is megdolgozta a szélvihar

Október 29-én, a kora délutáni órákban érkeztek meg az első, viharos széllel kapcsolatos lakossági bejelentések a szegedi főügyeletre.

 

 

 

 

 

 

 

Tegnap a gyors mozgású, markáns hidegfront hatására előbb az Észak-Dunántúlon, majd országszerte mindenütt északnyugatira fordult, és erősen viharossá fokozódott a szél. 100 kilométer/óra feletti széllökések voltak az ország egy északnyugat-délkeleti tengelye mentén az úgynevezett szélcsatornában. Ezt követően a kora esti órákig a Dunántúl északi és középső területein, illetve a középső országrészben átmenetileg 110-125 kilométer/óra közötti széllökések is előfordultak.

Ha a Balaton és a Fertő tó környéki 100-130 kilométeres szélvihar a megyét nem is érte el, hétfő délelőttre már 130 bejelentést fogadott a Csongrád megyei katasztrófavédelem.

Továbbra is folyamatosan érkeznek a bejelentések, a megye hivatásos és önkéntes egységei végzik a mentést a legkülönbözőbb károkban, amely mind a szélvihar számlájára írható.

Molnár Krisztina szóvivő tájékoztatása szerint csaknem az összes településről érkezett segélyhívás, a legtöbb bejelentést Szegedről és környékéről fogadták az ügyelet munkatársai. Negyvenhárom esetben riasztották a tűzoltókat úttestre, járdára dőlt fákhoz. További huszonhárom esetben a kidőlt fák és a leszakadt faágak a távvezetékeket is leszakították vagy megrongálták.

A viharban huszonnégy lakóépület rongálódott meg, három járműben pedig komoly károk keletkeztek. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. 

 

Hódmezővásárhelyen és környékén tegnap 103 kilométeres szelet mértek. A felborogatott kukákat nem is érdemes említeni, fontosabb, hogy a tűzoltóknak a kidőlt fák adták a munka dandárját, már kora délutántól. Fél 3 -kor két fa dőlt a Csomorkányi útra, majd a Makói úton zárta el a forgalmat egy kidőlt fa. Kútvölgynél a 47-es út forgalmát szintén kidőlt fa nehezítette. Hódmezővásárhely és Kútvölgy között a vasúti sínre is fa dőlt, egy ideig állt a vonatforgalom.

Vásárhelyen az Ady Enre úton is fakidőlés miatt riasztották a tűzoltókat, illetve a Szabadság tér 82. számú háznak a tetőszerkezetét bontotta meg a szél.

Molnár Krisztina szóvívő külön kiemelte, hogy a vásárhelyi hivatásos tűzoltók az elmúlt 24 órában 8 esetben segítettek Szegeden a mentésben, ahol jóval több esethez kapott riasztást a megyei katasztrófavédelem 

 
 
VH-CSMKI
 

Olvassa el ezt is!

A dobogó legtetején

A dobogó legtetején

Az U14 Európa Körversenyen a hódmezővásárhelyi Csomorkány Vívó Sport Egyesület két...
Baleset Vásárhely belvárosában

Baleset Vásárhely belvárosában

Szombaton délben a Teleki és a Rapcsák András utca kereszteződésében összeütközött két...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy nagy emberáldozatot követelő csata története
Egy nagy emberáldozatot követelő csata története Pintér István történelemtanár, amatőr történész mutatta be a tanulóknak az osztrák-magyar haderő által végrehajtott sikeres hadművelet történéseit. Képekkel!
 
Döntetlenre sikerült
Döntetlenre sikerült A HLKC előbb hazai pályán szenvedett nem várt, nagy-arányú vereséget, majd idegenben a mezőny egyik élcsapata ellen bravúros döntetlent ért el. 
 
Részvétnyilvánítások
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához és a demenciához. 
 
Elhunyt Almási István
Elhunyt Almási István Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy Almási István polgármester életének 73. évében elhunyt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Együttérzés a kis lila polip segítségével
Együttérzés a kis lila polip segítségével A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel!