Kék hírekVásárhelyt is megdolgozta a szélvihar

2017. október 30., hétfő
 
Vásárhelyt is megdolgozta a szélvihar

Október 29-én, a kora délutáni órákban érkeztek meg az első, viharos széllel kapcsolatos lakossági bejelentések a szegedi főügyeletre.

 

 

 

 

 

 

 

Tegnap a gyors mozgású, markáns hidegfront hatására előbb az Észak-Dunántúlon, majd országszerte mindenütt északnyugatira fordult, és erősen viharossá fokozódott a szél. 100 kilométer/óra feletti széllökések voltak az ország egy északnyugat-délkeleti tengelye mentén az úgynevezett szélcsatornában. Ezt követően a kora esti órákig a Dunántúl északi és középső területein, illetve a középső országrészben átmenetileg 110-125 kilométer/óra közötti széllökések is előfordultak.

Ha a Balaton és a Fertő tó környéki 100-130 kilométeres szélvihar a megyét nem is érte el, hétfő délelőttre már 130 bejelentést fogadott a Csongrád megyei katasztrófavédelem.

Továbbra is folyamatosan érkeznek a bejelentések, a megye hivatásos és önkéntes egységei végzik a mentést a legkülönbözőbb károkban, amely mind a szélvihar számlájára írható.

Molnár Krisztina szóvivő tájékoztatása szerint csaknem az összes településről érkezett segélyhívás, a legtöbb bejelentést Szegedről és környékéről fogadták az ügyelet munkatársai. Negyvenhárom esetben riasztották a tűzoltókat úttestre, járdára dőlt fákhoz. További huszonhárom esetben a kidőlt fák és a leszakadt faágak a távvezetékeket is leszakították vagy megrongálták.

A viharban huszonnégy lakóépület rongálódott meg, három járműben pedig komoly károk keletkeztek. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. 

 

Hódmezővásárhelyen és környékén tegnap 103 kilométeres szelet mértek. A felborogatott kukákat nem is érdemes említeni, fontosabb, hogy a tűzoltóknak a kidőlt fák adták a munka dandárját, már kora délutántól. Fél 3 -kor két fa dőlt a Csomorkányi útra, majd a Makói úton zárta el a forgalmat egy kidőlt fa. Kútvölgynél a 47-es út forgalmát szintén kidőlt fa nehezítette. Hódmezővásárhely és Kútvölgy között a vasúti sínre is fa dőlt, egy ideig állt a vonatforgalom.

Vásárhelyen az Ady Enre úton is fakidőlés miatt riasztották a tűzoltókat, illetve a Szabadság tér 82. számú háznak a tetőszerkezetét bontotta meg a szél.

Molnár Krisztina szóvívő külön kiemelte, hogy a vásárhelyi hivatásos tűzoltók az elmúlt 24 órában 8 esetben segítettek Szegeden a mentésben, ahol jóval több esethez kapott riasztást a megyei katasztrófavédelem 

 
 
VH-CSMKI
 

Olvassa el ezt is!

A dobogó legtetején

A dobogó legtetején

Az U14 Európa Körversenyen a hódmezővásárhelyi Csomorkány Vívó Sport Egyesület két...
Baleset Vásárhely belvárosában

Baleset Vásárhely belvárosában

Szombaton délben a Teleki és a Rapcsák András utca kereszteződésében összeütközött két...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.
 
Nincs mérlegelési lehetőség
Nincs mérlegelési lehetőség Az egyik nyilatkozó szerint az alaphelyzet sem gömbölyű, a másik szerint a baloldal is legyen ott a választáson. Az alapszabályzat viszont mindenkit kötelez.