SportVásárhelyiek a Nemzetközi Instruktori Szemináriumon

2019. március 14., csütörtök
 
Vásárhelyiek a Nemzetközi Instruktori Szemináriumon

Március 8. és 10-e között rendezték meg Balatonfüreden az International Instructor Course nevű ITF Taekwon-do szemináriumot, ahol az ország minden tájáról érkező mesterek mélyülhettek el a Taekwon-do formagyakorlatok mozgásanyagában, illetve szellemiségében.

 

 

 

 

 

 

Tavaly Wales-ben és Hong Kongban volt International Instructor Course. Magyarország sem első alkalommal rendezett szemináriumot. 2010 óta több alkalommal volt lehetőség itthon is fejleszteni a taekwondo mélyebb ismereteit.

Balatonfüreden több mint 150 résztvevő - köztük a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub hat sportolója - tanulhatott az ITF Technikai bizottságának Nagymestereitől.

 

Az eseményen jelen volt Harmat László, szintén 9. Danos Nagymester, a magyarországi ITF Taekwon-do megalapítója, valamint Paul Weiler 9. Dan, az ITF Világszövetség rangidős elnöke is.

A kurzus utolsó napján, a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub alapítója, a magyarországi szövetség alelnöke, Máté Zoltán tett sikeres vizsgát 7. dan fokozatra a Nagymesterek előtt.

 

A háromnapos rendezvény során nagyon sokat tanulhattak a résztvevők, mely tudást a saját egyesületük sportolói számára örökíthetik tovább.

 

Hódmezővásárhelyi résztvevők: Máté Zoltán 7.Dan, Zsarkó Dániel Péter 4.Dan, Lőkös Zoltán 2. Dan, Fátyol József 2. Dan, Kosár Bence 2. Dan, Kovács Laura Fanni 1.gup.

 
 
Forrás: ITF
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi művész kapott Munkácsy-díjat

Vásárhelyi művész kapott Munkácsy-díjat

Abszolút kortárs művész, aki nem feszegeti sem a műfaj, sem a tradicionális anyaghasználat határait, egyszerűen...
Becsületbeli kötelesség a szabadságharc örökségét ápolni

Becsületbeli kötelesség a szabadságharc...

A honvédelmi miniszter kitüntetésben részesítette a vásárhelyi Kovács Ferencet a hadisírok...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."