SportVásárhelyi vívók a Magyar Kupa sorozatban

2017. november 21., kedd
 
Vásárhelyi vívók a Magyar Kupa sorozatban

A Magyar Kupa sorozat hétvégi állomása Budapesten az UTE Király utcai vívótermében zajlott. Szombaton a gyermek korosztály, vasárnap az idősebb újonc versenyzők vették birtokukba a vívócsarnokot.

 

 

 

 

 

 

Az összes klub indította esélyes versenyzőit, hiszen az utánpótlás korosztályokból válogatódik ki az az elit, amely később a magyar vívást fogják képviselni hazai és külföldi páston.

 

Magyary Ágnes vezetőedző beszámolója szerint, a Hódmezővásárhelyi Csomorkány SE-ből első nap Gémes Ádámnak drukkolhattunk, aki az elején bátorításra szorult, de lépésről-lépésre egyre biztosabban, egyre nagyobb akarattal győzte le ellenfeleit. Vereséget a későbbi győztestől szenvedett el, így a dobogó 3. fokára állhatott fel.

Délután a lányok is elkezdték a versenyt. Mind a három vásárhelyi lány nagyon szépen kezdett a csoport körök utáni rangsorban a 7. Papp Jázmin 8. Molnár Réka, 9. Hudák Anna volt.

A vezetőedző elmondása szerint a nyolcba jutásért sajnos a két klubtárs Hudák és Molnár azonos ágra került, ami azt jelentette, hogy a győztes a 8-as döntőbe kerül, a vesztes befejezi a versenyt. Molnár Réka, aki korosztályának szintén erőssége legyőzte klubtársát. Így Réka a 8. helyen Anna a 10. helyen zárt.

 

Vasárnap folytatódott a csomorkányos versenyzők jó szereplése, Wolf Eszter remekelt, vereség nélkül megnyerte, korosztálya versenyét.

A direkt kieséses asszókban a 4-be jutásért megszorongatta ugyan ellenfele, de legyőzni nem tudta. Az első helyért történő küzdelemben visszanyerte magabiztosságát és megnyerte a küzdelmet és ezzel az egész versenyt.

 

Eredmények:

 

Gyermek fiú tőr:

  3. helyezés Gémes Ádám

19. helyezés Sós Levente

 

Gyermek lány tőr:

  8. helyezés Molnár Réka

10. helyezés Hudák Anna

17. helyezés Papp Jázmin

 

Újonc férfi tőr:

16. helyezés Gémes Ádám

17. helyezés. Papp Medárd

24.helyezés Juhos Benedek

28. helyezés Kindlik Dániel

31. helyezés Sós Levente

 

Újonc női tőr:

Wolf Eszter 1. helyezés

12. helyezés. Molnár Réka

28. helyezés. Hudák Anna   

 

Olvassa el ezt is!

Szaporodnak az androidos kártevők

Szaporodnak az androidos kártevők

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. A vírusok az okostelefonok...
Az alpolgármester vezeti Hódmezővásárhelyt az időközi választásokig

Az alpolgármester vezeti...

A 2019. októberig tartó önkormányzati ciklusra a helyi választási bizottságnak húsz napon belül...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.