SportVásárhelyi vívók a Magyar Kupa sorozatban

2017. november 21., kedd
 
Vásárhelyi vívók a Magyar Kupa sorozatban

A Magyar Kupa sorozat hétvégi állomása Budapesten az UTE Király utcai vívótermében zajlott. Szombaton a gyermek korosztály, vasárnap az idősebb újonc versenyzők vették birtokukba a vívócsarnokot.

 

 

 

 

 

 

Az összes klub indította esélyes versenyzőit, hiszen az utánpótlás korosztályokból válogatódik ki az az elit, amely később a magyar vívást fogják képviselni hazai és külföldi páston.

 

Magyary Ágnes vezetőedző beszámolója szerint, a Hódmezővásárhelyi Csomorkány SE-ből első nap Gémes Ádámnak drukkolhattunk, aki az elején bátorításra szorult, de lépésről-lépésre egyre biztosabban, egyre nagyobb akarattal győzte le ellenfeleit. Vereséget a későbbi győztestől szenvedett el, így a dobogó 3. fokára állhatott fel.

Délután a lányok is elkezdték a versenyt. Mind a három vásárhelyi lány nagyon szépen kezdett a csoport körök utáni rangsorban a 7. Papp Jázmin 8. Molnár Réka, 9. Hudák Anna volt.

A vezetőedző elmondása szerint a nyolcba jutásért sajnos a két klubtárs Hudák és Molnár azonos ágra került, ami azt jelentette, hogy a győztes a 8-as döntőbe kerül, a vesztes befejezi a versenyt. Molnár Réka, aki korosztályának szintén erőssége legyőzte klubtársát. Így Réka a 8. helyen Anna a 10. helyen zárt.

 

Vasárnap folytatódott a csomorkányos versenyzők jó szereplése, Wolf Eszter remekelt, vereség nélkül megnyerte, korosztálya versenyét.

A direkt kieséses asszókban a 4-be jutásért megszorongatta ugyan ellenfele, de legyőzni nem tudta. Az első helyért történő küzdelemben visszanyerte magabiztosságát és megnyerte a küzdelmet és ezzel az egész versenyt.

 

Eredmények:

 

Gyermek fiú tőr:

  3. helyezés Gémes Ádám

19. helyezés Sós Levente

 

Gyermek lány tőr:

  8. helyezés Molnár Réka

10. helyezés Hudák Anna

17. helyezés Papp Jázmin

 

Újonc férfi tőr:

16. helyezés Gémes Ádám

17. helyezés. Papp Medárd

24.helyezés Juhos Benedek

28. helyezés Kindlik Dániel

31. helyezés Sós Levente

 

Újonc női tőr:

Wolf Eszter 1. helyezés

12. helyezés. Molnár Réka

28. helyezés. Hudák Anna   

 

Olvassa el ezt is!

Szaporodnak az androidos kártevők

Szaporodnak az androidos kártevők

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. A vírusok az okostelefonok...
Az alpolgármester vezeti Hódmezővásárhelyt az időközi választásokig

Az alpolgármester vezeti...

A 2019. októberig tartó önkormányzati ciklusra a helyi választási bizottságnak húsz napon belül...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Alkoholszonda fújás harmadszor is
Alkoholszonda fújás harmadszor is December 10-én ismét közúti ellenőrzés volt Vásárhelynél. Az adatokból érezhető, hogy növekszik a közlekedésben résztvevők felelősségérzete.
 
Az Ige teológusáról az Emlékpontban
Az Ige teológusáról az Emlékpontban A hódmezővásárhelyi Emlékpontban december 12-én nyílt Ravasz László református püspök életét bemutató kiállítás. A megnyitó képeivel!
 
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt A nő ellenállt, ezért a 25 éves férfi a földre lökte, majd elmenekült. A bűncselekmény következtében az asszony súlyos sérüléseket szenvedett. Videó az elfogásról!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.