SportVásárhelyi vívók a Magyar Kupa sorozatban

2017. november 21., kedd
 
Vásárhelyi vívók a Magyar Kupa sorozatban

A Magyar Kupa sorozat hétvégi állomása Budapesten az UTE Király utcai vívótermében zajlott. Szombaton a gyermek korosztály, vasárnap az idősebb újonc versenyzők vették birtokukba a vívócsarnokot.

 

 

 

 

 

 

Az összes klub indította esélyes versenyzőit, hiszen az utánpótlás korosztályokból válogatódik ki az az elit, amely később a magyar vívást fogják képviselni hazai és külföldi páston.

 

Magyary Ágnes vezetőedző beszámolója szerint, a Hódmezővásárhelyi Csomorkány SE-ből első nap Gémes Ádámnak drukkolhattunk, aki az elején bátorításra szorult, de lépésről-lépésre egyre biztosabban, egyre nagyobb akarattal győzte le ellenfeleit. Vereséget a későbbi győztestől szenvedett el, így a dobogó 3. fokára állhatott fel.

Délután a lányok is elkezdték a versenyt. Mind a három vásárhelyi lány nagyon szépen kezdett a csoport körök utáni rangsorban a 7. Papp Jázmin 8. Molnár Réka, 9. Hudák Anna volt.

A vezetőedző elmondása szerint a nyolcba jutásért sajnos a két klubtárs Hudák és Molnár azonos ágra került, ami azt jelentette, hogy a győztes a 8-as döntőbe kerül, a vesztes befejezi a versenyt. Molnár Réka, aki korosztályának szintén erőssége legyőzte klubtársát. Így Réka a 8. helyen Anna a 10. helyen zárt.

 

Vasárnap folytatódott a csomorkányos versenyzők jó szereplése, Wolf Eszter remekelt, vereség nélkül megnyerte, korosztálya versenyét.

A direkt kieséses asszókban a 4-be jutásért megszorongatta ugyan ellenfele, de legyőzni nem tudta. Az első helyért történő küzdelemben visszanyerte magabiztosságát és megnyerte a küzdelmet és ezzel az egész versenyt.

 

Eredmények:

 

Gyermek fiú tőr:

  3. helyezés Gémes Ádám

19. helyezés Sós Levente

 

Gyermek lány tőr:

  8. helyezés Molnár Réka

10. helyezés Hudák Anna

17. helyezés Papp Jázmin

 

Újonc férfi tőr:

16. helyezés Gémes Ádám

17. helyezés. Papp Medárd

24.helyezés Juhos Benedek

28. helyezés Kindlik Dániel

31. helyezés Sós Levente

 

Újonc női tőr:

Wolf Eszter 1. helyezés

12. helyezés. Molnár Réka

28. helyezés. Hudák Anna   

 

Olvassa el ezt is!

Szaporodnak az androidos kártevők

Szaporodnak az androidos kártevők

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. A vírusok az okostelefonok...
Az alpolgármester vezeti Hódmezővásárhelyt az időközi választásokig

Az alpolgármester vezeti...

A 2019. októberig tartó önkormányzati ciklusra a helyi választási bizottságnak húsz napon belül...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Családtagjait lopta meg
Családtagjait lopta meg Százezer forintot lopott el a 15 éves vásárhelyi fiú. A Rendőrség vádemelést javasol a fiatallal szemben. Az nem derül ki mire kellett neki a pénz.
 
Gyermeknapi programok a BFMK előtt
Gyermeknapi programok a BFMK előtt

Vidám programokkal várják a családokat május 27-én, vasárnap. Trambulin, ugrálóvár, arcfestés és még sokminden más.

 
A vásárhelyi zsidóság Első Világháborús részvétele
A vásárhelyi zsidóság Első Világháborús részvétele Hiánypótló kiállítás nyílik az Emlékpontban. A 'Nagy Háború vásárhelyi izraelita hősei' beszédes című tárlat a téma kutatóinak látványos eredménye. Képekkel.
 
Nemzetek közötti bokszgála Vásárhelyen
Nemzetek közötti bokszgála Vásárhelyen A dinamikusan fejlődő, már számos szép eredményt maga mögött tudó sportegyesület, egy a sportéletben jelentős hazai és nemzetközi esemény megrendezésére készül.
 
Éremgyűjtés Ausztriában
Éremgyűjtés Ausztriában 8 ország, több mint 200 - köztük a Máté Taekwondo & Hapkido KHSE - versenyzője nevezett be a valamennyi kategóriában meghirdetett versenybe.
 
Mentők Napja Vásárhelyen is
Mentők Napja Vásárhelyen is Május 10-én ünnepelte az Országos Mentőszolgálat a 70. születésnapját. Jelentősen nőtt a mentőorvosok átlagkeresete.
 
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai Székelyföld szépsége, az erdélyi magyarok kedvessége, a helyi diákokkal kötött barátságok, a közösen átélt élmények tették felejthetetlenné ezt az öt napot.