Kultúra, oktatásVásárhelyi táncosok sikere a SZÍN-TE Kulturális Találkozón

2019. március 7., csütörtök
 
Vásárhelyi táncosok sikere a SZÍN-TE Kulturális Találkozón

Idén is a magyarbánhegyesi Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium adott otthont a SZÍ-TE Kulturális Találkozónak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tavaly 11 település hat intézményei, idén – március 4-én - már hét intézmény több mint száz gyermeke lépett színpadra több kategóriában. A rendezvényen elsősorban gyógypedagógiai intézmények vehettek részt.

 

Első alkalommal szerepelt az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola csapata és rögtön dobogós helyezést értek el.

A vásárhelyi intézmény 13 fős csapata, amely nemcsak a várost, hanem Csongrád Megyét is képviselve a Dance Mix (HipHop tánc, R&B tánc, Roma tánc) kategóriában nagy sikert aratott, és harmadik helyezettek lettek.

 

A fiatalok kisérője és felkészítője a csoportos tánc produkciókra Nagyné Laskai Nóra és Fekete István volt. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vádemelés egy vásárhelyi korrupciós ügyben

Vádemelés egy vásárhelyi korrupciós ügyben

A vásárhelyi ingatlanok felújításakor kenőpénzt kért a kivitelezőktől. Cserében...
Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi eseménnyel megspékelve

Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi...

A műszaki átadás átvételi eljárás tavaly december 18-án megkezdődött. Egy hónappal később...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."