SportVásárhelyi lovasok a magyar válogatottban

2017. július 27., csütörtök
 
Vásárhelyi lovasok a magyar válogatottban

A Magyar Lovassport Szövetség összeállította az elért eredményeik alapján a lovas utánpótlás magyar válogatott keretet. Tagjai - legközelebb - augusztus 8. és 13-a között állhatnak starthoz a szlovákiai Somorján (Samorin) a Gyermek, Ifjúsági és Fiatal lovasok Európa-bajnokságán. (European Championships For Young Riders, Juniors & Children)

 

 

 

 

A válogatott keret tagja lett két vásárhelyi lovas is, Markó Rebeka és Markó Sándor.

A keret végső összeállításáról a döntést a válogatott kapitánya a múlt hétvégi utolsó EB válogató verseny eredményei után hozta meg, így a válogatott tagjaként díjugratóként nemzetközi versenyen első alkalommal indulhatnak lovasok Hódmezővásárhelyről.

Markó Rebeka most lesz 20 éves lesz, 8 éves kora óta lovagol. Volt felnőtt megyei bajnok, 5 megye regionális bajnokságán felnőtt kategória második helyezett.

Érdekesség, hogy az EB-re minősítést a 3 évesen vásárolt, általa belovagolt lóval érte el. Most érte el azt a kort, amikor nagy versenyeken is tud indulni. Markó Rebeka az 5 fős fiatal lovas kategória tagjaként erősíti az magyar válogatottat.

 

Testvére Markó Sándor 17 évesen az Európa-bajnokságon az ifik között versenyez majd. 10 éves kora óta lovagol. 2016-ban az országos bajnokságon 3. helyezést ért el, a regionális bajnokságon pedig ezüstérmes lett ifi kategóriában.

 

Az említetteken kívül további számos hazai és nemzetközi helyezés köszönhető annak, hogy mindkét versenyző a kezdetek óta Berei Béla szakmai irányításával, a Berei Lovastanya igen kitűnő körülményei között készül a versenyekre. 

(Képünkön az Európa-bajnokság helyszíne az x-bionic sphere Sport komplexum Somorján.)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

SZTE gyorsmérleg - de nem a végleges

SZTE gyorsmérleg - de nem a végleges

Szeptembertől összesen 5725 új hallgató kezdheti el tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, közülük 131-en...
Diák fiúmunka közös zuhanyozással?

Diák fiúmunka közös zuhanyozással?

Évtizedes ügy végére kerülhet pont. A hódmezővásárhelyi rendőrök őrizetbe vettek egy 66 éves...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Városi Sportnap 2017
Városi Sportnap 2017 Idén sem volt könnyű helyzetben a vásárhelyi Önkormányzat Kulturális és Sportbizottsága. Közel száz diákot, továbbá sportszakembereket díjaztak. A díjazottak névsora.
 
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen Néhány tudnivaló! Vasárnap reggel 6-tól 19 óráig 50 szavazókörben 36.818 választópolgár járulhat az urnákhoz.
 
Roma szakkollégisták az Emlékpontban
Roma szakkollégisták az Emlékpontban A hat éve működő szakkollégium Vásárhelyre látogató diákjai a megyeszékhely felsőoktatási intézményeiben tanulnak.
 
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat Vágó János: fontos, hogy azok az erők, akik a más véleményt képviselőket börtönbe zárták, vagy akasztófára küldték, soha ne kerülhessenek hatalomra. Képekkel.
 
Nem hozott szerencsét a hazai pálya
Nem hozott szerencsét a hazai pálya A Kosársuli elleni összecsapás második félidejében megrázták magukat a sötét mezesek, és utána már nem engedték ki kezükből a meccset.
 
Idegenben lép pályára a HLKC
Idegenben lép pályára a HLKC Nem szabad hagyni, hogy akárcsak egy percre is vérszemet kapjon a Gyömrő, már a meccs elején dominálni kell, ehhez fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükség.
 
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét A Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége a vasárnapi időközi polgármester-választáson.