SportVásárhelyi lovasok a magyar válogatottban

2017. július 27., csütörtök
 
Vásárhelyi lovasok a magyar válogatottban

A Magyar Lovassport Szövetség összeállította az elért eredményeik alapján a lovas utánpótlás magyar válogatott keretet. Tagjai - legközelebb - augusztus 8. és 13-a között állhatnak starthoz a szlovákiai Somorján (Samorin) a Gyermek, Ifjúsági és Fiatal lovasok Európa-bajnokságán. (European Championships For Young Riders, Juniors & Children)

 

 

 

 

A válogatott keret tagja lett két vásárhelyi lovas is, Markó Rebeka és Markó Sándor.

A keret végső összeállításáról a döntést a válogatott kapitánya a múlt hétvégi utolsó EB válogató verseny eredményei után hozta meg, így a válogatott tagjaként díjugratóként nemzetközi versenyen első alkalommal indulhatnak lovasok Hódmezővásárhelyről.

Markó Rebeka most lesz 20 éves lesz, 8 éves kora óta lovagol. Volt felnőtt megyei bajnok, 5 megye regionális bajnokságán felnőtt kategória második helyezett.

Érdekesség, hogy az EB-re minősítést a 3 évesen vásárolt, általa belovagolt lóval érte el. Most érte el azt a kort, amikor nagy versenyeken is tud indulni. Markó Rebeka az 5 fős fiatal lovas kategória tagjaként erősíti az magyar válogatottat.

 

Testvére Markó Sándor 17 évesen az Európa-bajnokságon az ifik között versenyez majd. 10 éves kora óta lovagol. 2016-ban az országos bajnokságon 3. helyezést ért el, a regionális bajnokságon pedig ezüstérmes lett ifi kategóriában.

 

Az említetteken kívül további számos hazai és nemzetközi helyezés köszönhető annak, hogy mindkét versenyző a kezdetek óta Berei Béla szakmai irányításával, a Berei Lovastanya igen kitűnő körülményei között készül a versenyekre. 

(Képünkön az Európa-bajnokság helyszíne az x-bionic sphere Sport komplexum Somorján.)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

SZTE gyorsmérleg - de nem a végleges

SZTE gyorsmérleg - de nem a végleges

Szeptembertől összesen 5725 új hallgató kezdheti el tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, közülük 131-en...
Diák fiúmunka közös zuhanyozással?

Diák fiúmunka közös zuhanyozással?

Évtizedes ügy végére kerülhet pont. A hódmezővásárhelyi rendőrök őrizetbe vettek egy 66 éves...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.