SportVásárhelyi lovasok a magyar válogatottban

2017. július 27., csütörtök
 
Vásárhelyi lovasok a magyar válogatottban

A Magyar Lovassport Szövetség összeállította az elért eredményeik alapján a lovas utánpótlás magyar válogatott keretet. Tagjai - legközelebb - augusztus 8. és 13-a között állhatnak starthoz a szlovákiai Somorján (Samorin) a Gyermek, Ifjúsági és Fiatal lovasok Európa-bajnokságán. (European Championships For Young Riders, Juniors & Children)

 

 

 

 

A válogatott keret tagja lett két vásárhelyi lovas is, Markó Rebeka és Markó Sándor.

A keret végső összeállításáról a döntést a válogatott kapitánya a múlt hétvégi utolsó EB válogató verseny eredményei után hozta meg, így a válogatott tagjaként díjugratóként nemzetközi versenyen első alkalommal indulhatnak lovasok Hódmezővásárhelyről.

Markó Rebeka most lesz 20 éves lesz, 8 éves kora óta lovagol. Volt felnőtt megyei bajnok, 5 megye regionális bajnokságán felnőtt kategória második helyezett.

Érdekesség, hogy az EB-re minősítést a 3 évesen vásárolt, általa belovagolt lóval érte el. Most érte el azt a kort, amikor nagy versenyeken is tud indulni. Markó Rebeka az 5 fős fiatal lovas kategória tagjaként erősíti az magyar válogatottat.

 

Testvére Markó Sándor 17 évesen az Európa-bajnokságon az ifik között versenyez majd. 10 éves kora óta lovagol. 2016-ban az országos bajnokságon 3. helyezést ért el, a regionális bajnokságon pedig ezüstérmes lett ifi kategóriában.

 

Az említetteken kívül további számos hazai és nemzetközi helyezés köszönhető annak, hogy mindkét versenyző a kezdetek óta Berei Béla szakmai irányításával, a Berei Lovastanya igen kitűnő körülményei között készül a versenyekre. 

(Képünkön az Európa-bajnokság helyszíne az x-bionic sphere Sport komplexum Somorján.)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

SZTE gyorsmérleg - de nem a végleges

SZTE gyorsmérleg - de nem a végleges

Szeptembertől összesen 5725 új hallgató kezdheti el tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, közülük 131-en...
Diák fiúmunka közös zuhanyozással?

Diák fiúmunka közös zuhanyozással?

Évtizedes ügy végére kerülhet pont. A hódmezővásárhelyi rendőrök őrizetbe vettek egy 66 éves...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.