SportVásárhelyi lovasok a magyar válogatottban

2017. július 27., csütörtök
 
Vásárhelyi lovasok a magyar válogatottban

A Magyar Lovassport Szövetség összeállította az elért eredményeik alapján a lovas utánpótlás magyar válogatott keretet. Tagjai - legközelebb - augusztus 8. és 13-a között állhatnak starthoz a szlovákiai Somorján (Samorin) a Gyermek, Ifjúsági és Fiatal lovasok Európa-bajnokságán. (European Championships For Young Riders, Juniors & Children)

 

 

 

 

A válogatott keret tagja lett két vásárhelyi lovas is, Markó Rebeka és Markó Sándor.

A keret végső összeállításáról a döntést a válogatott kapitánya a múlt hétvégi utolsó EB válogató verseny eredményei után hozta meg, így a válogatott tagjaként díjugratóként nemzetközi versenyen első alkalommal indulhatnak lovasok Hódmezővásárhelyről.

Markó Rebeka most lesz 20 éves lesz, 8 éves kora óta lovagol. Volt felnőtt megyei bajnok, 5 megye regionális bajnokságán felnőtt kategória második helyezett.

Érdekesség, hogy az EB-re minősítést a 3 évesen vásárolt, általa belovagolt lóval érte el. Most érte el azt a kort, amikor nagy versenyeken is tud indulni. Markó Rebeka az 5 fős fiatal lovas kategória tagjaként erősíti az magyar válogatottat.

 

Testvére Markó Sándor 17 évesen az Európa-bajnokságon az ifik között versenyez majd. 10 éves kora óta lovagol. 2016-ban az országos bajnokságon 3. helyezést ért el, a regionális bajnokságon pedig ezüstérmes lett ifi kategóriában.

 

Az említetteken kívül további számos hazai és nemzetközi helyezés köszönhető annak, hogy mindkét versenyző a kezdetek óta Berei Béla szakmai irányításával, a Berei Lovastanya igen kitűnő körülményei között készül a versenyekre. 

(Képünkön az Európa-bajnokság helyszíne az x-bionic sphere Sport komplexum Somorján.)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

SZTE gyorsmérleg - de nem a végleges

SZTE gyorsmérleg - de nem a végleges

Szeptembertől összesen 5725 új hallgató kezdheti el tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, közülük 131-en...
Diák fiúmunka közös zuhanyozással?

Diák fiúmunka közös zuhanyozással?

Évtizedes ügy végére kerülhet pont. A hódmezővásárhelyi rendőrök őrizetbe vettek egy 66 éves...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.
 
Még halálukban is összetartoznak
Még halálukban is összetartoznak

Vajon a sírban miért van egymás felé fordított fejjel a nő és a férfi? Szenzációs és nagyjelentőségű leletek Kopáncsnál. Nézze meg a feltárás képeit!

 
A NAV ügyintézés is a Kormányhivatalban
A NAV ügyintézés is a Kormányhivatalban Hódmezővásárhelyen lesz a megyében először olyan ügyfélszolgálat a Kormányhivatalban, ahol az állami szolgáltatások köre a NAV ügyeintézéssel bővül.
 
Menő menza a Varga Tamás iskolában
Menő menza a Varga Tamás iskolában Pályázati projekt indul az iskolában, az egészséges táplálkozáshoz szükséges ismeretek elsajátítása, az étkezéssel kapcsolatos szemléletformálás jegyében.