SportVásárhelyi lovasok a magyar válogatottban

2017. július 27., csütörtök
 
Vásárhelyi lovasok a magyar válogatottban

A Magyar Lovassport Szövetség összeállította az elért eredményeik alapján a lovas utánpótlás magyar válogatott keretet. Tagjai - legközelebb - augusztus 8. és 13-a között állhatnak starthoz a szlovákiai Somorján (Samorin) a Gyermek, Ifjúsági és Fiatal lovasok Európa-bajnokságán. (European Championships For Young Riders, Juniors & Children)

 

 

 

 

A válogatott keret tagja lett két vásárhelyi lovas is, Markó Rebeka és Markó Sándor.

A keret végső összeállításáról a döntést a válogatott kapitánya a múlt hétvégi utolsó EB válogató verseny eredményei után hozta meg, így a válogatott tagjaként díjugratóként nemzetközi versenyen első alkalommal indulhatnak lovasok Hódmezővásárhelyről.

Markó Rebeka most lesz 20 éves lesz, 8 éves kora óta lovagol. Volt felnőtt megyei bajnok, 5 megye regionális bajnokságán felnőtt kategória második helyezett.

Érdekesség, hogy az EB-re minősítést a 3 évesen vásárolt, általa belovagolt lóval érte el. Most érte el azt a kort, amikor nagy versenyeken is tud indulni. Markó Rebeka az 5 fős fiatal lovas kategória tagjaként erősíti az magyar válogatottat.

 

Testvére Markó Sándor 17 évesen az Európa-bajnokságon az ifik között versenyez majd. 10 éves kora óta lovagol. 2016-ban az országos bajnokságon 3. helyezést ért el, a regionális bajnokságon pedig ezüstérmes lett ifi kategóriában.

 

Az említetteken kívül további számos hazai és nemzetközi helyezés köszönhető annak, hogy mindkét versenyző a kezdetek óta Berei Béla szakmai irányításával, a Berei Lovastanya igen kitűnő körülményei között készül a versenyekre. 

(Képünkön az Európa-bajnokság helyszíne az x-bionic sphere Sport komplexum Somorján.)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

SZTE gyorsmérleg - de nem a végleges

SZTE gyorsmérleg - de nem a végleges

Szeptembertől összesen 5725 új hallgató kezdheti el tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, közülük 131-en...
Diák fiúmunka közös zuhanyozással?

Diák fiúmunka közös zuhanyozással?

Évtizedes ügy végére kerülhet pont. A hódmezővásárhelyi rendőrök őrizetbe vettek egy 66 éves...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."