Kultúra, oktatásVásárhelyi Látóhatár est lesz a könyvtárban

2017. november 28., kedd
 
Vásárhelyi Látóhatár est lesz a könyvtárban

December elsején, pénteken 17 órakor a Németh László Városi Könyvtár olvasótermében mutatják be a Vásárhelyi Látóhatás idei második nyomtatásban megjelenő lapszámát.

 

 

 

 


Az est vendégei, Dömötör Mihály fotóművész és Bernátsky Ferenc, a Tornyai János Múzeum munkatársa, a fotóarchívum felelőse.

Lapszemlét Dani Imre költő, író, dalszerző, a Vásárhelyi Látóhatár szerkesztője tartja, közreműködik a Livecoals együttes.

Benák Katalin főszerkesztő szerint, 2010 júniusa óta a Vásárhelyi Látóhatár című kiadvány egy-egy a „vásárhelyiséget” reprezentáló téma alapos körüljárására vállalkozik, olyan elődök nyomán, mint például a Juss, a Délsziget. 2015. decembere óta online változatát „lapozgathatja” az érdeklődő. 2017. júniusában a 26. lapszám nyomtatásban is megjelent, december elsején pedig a 27. számot is kézbe veheti az olvasó.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

December elsején lesz Almási István temetése

December elsején lesz Almási István temetése

A gyászolók 9 órától a Szent István templomban róhatják le tiszteletüket. Jelentős...
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek

Kiváló minőségű, kedvezményes árú...

Novembertől Hódmezővásárhelyen is elérhetők a UPC Magyarország kábeltelevíziós, internetes, valamint...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.