Kultúra, oktatásVásárhelyi Látóhatár est lesz a könyvtárban

2017. november 28., kedd
 
Vásárhelyi Látóhatár est lesz a könyvtárban

December elsején, pénteken 17 órakor a Németh László Városi Könyvtár olvasótermében mutatják be a Vásárhelyi Látóhatás idei második nyomtatásban megjelenő lapszámát.

 

 

 

 


Az est vendégei, Dömötör Mihály fotóművész és Bernátsky Ferenc, a Tornyai János Múzeum munkatársa, a fotóarchívum felelőse.

Lapszemlét Dani Imre költő, író, dalszerző, a Vásárhelyi Látóhatár szerkesztője tartja, közreműködik a Livecoals együttes.

Benák Katalin főszerkesztő szerint, 2010 júniusa óta a Vásárhelyi Látóhatár című kiadvány egy-egy a „vásárhelyiséget” reprezentáló téma alapos körüljárására vállalkozik, olyan elődök nyomán, mint például a Juss, a Délsziget. 2015. decembere óta online változatát „lapozgathatja” az érdeklődő. 2017. júniusában a 26. lapszám nyomtatásban is megjelent, december elsején pedig a 27. számot is kézbe veheti az olvasó.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

December elsején lesz Almási István temetése

December elsején lesz Almási István temetése

A gyászolók 9 órától a Szent István templomban róhatják le tiszteletüket. Jelentős...
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek

Kiváló minőségű, kedvezményes árú...

Novembertől Hódmezővásárhelyen is elérhetők a UPC Magyarország kábeltelevíziós, internetes, valamint...
 

És ezt már olvasta?

Konferencia a Hunyadiak koráról
Konferencia a Hunyadiak koráról Az Országházban rendeztek konferenciát a Hunyadiaktól napjainkig címmel. Miklós Péter is tartott előadást.
 
Átadták az új makói levéltárat
Átadták az új makói levéltárat A jövőben Makó és a környező 16 település iratanyaga mellett az egykori Csanád vármegye dokumentumait is az új épületegyüttesben helyezik majd el.
 
Két lopás két tettenérés
Két lopás két tettenérés A nyomozók előállítottak egy mindszenti fiatalt, aki gyermekkorú társával két nap alatt több alkalommal is lopni indult Hódmezővásárhelyen és Mindszenten.
 
Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.