Kultúra, oktatásVásárhelyi Látóhatár est lesz a könyvtárban

2017. november 28., kedd
 
Vásárhelyi Látóhatár est lesz a könyvtárban

December elsején, pénteken 17 órakor a Németh László Városi Könyvtár olvasótermében mutatják be a Vásárhelyi Látóhatás idei második nyomtatásban megjelenő lapszámát.

 

 

 

 


Az est vendégei, Dömötör Mihály fotóművész és Bernátsky Ferenc, a Tornyai János Múzeum munkatársa, a fotóarchívum felelőse.

Lapszemlét Dani Imre költő, író, dalszerző, a Vásárhelyi Látóhatár szerkesztője tartja, közreműködik a Livecoals együttes.

Benák Katalin főszerkesztő szerint, 2010 júniusa óta a Vásárhelyi Látóhatár című kiadvány egy-egy a „vásárhelyiséget” reprezentáló téma alapos körüljárására vállalkozik, olyan elődök nyomán, mint például a Juss, a Délsziget. 2015. decembere óta online változatát „lapozgathatja” az érdeklődő. 2017. júniusában a 26. lapszám nyomtatásban is megjelent, december elsején pedig a 27. számot is kézbe veheti az olvasó.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

December elsején lesz Almási István temetése

December elsején lesz Almási István temetése

A gyászolók 9 órától a Szent István templomban róhatják le tiszteletüket. Jelentős...
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek

Kiváló minőségű, kedvezményes árú...

Novembertől Hódmezővásárhelyen is elérhetők a UPC Magyarország kábeltelevíziós, internetes, valamint...
 

És ezt már olvasta?

Kell a megoldás az aszály ellen
Kell a megoldás az aszály ellen A felszín feletti vizekből jelenleg 80 ezer hektárt öntöznek az országban, miközben a meglévő csatornák 200 ezer hektár öntözését tennék lehetővé.
 
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban Félszáz alkotó egy híján száz, különféle technikával készült, gondolatiságukat és formanyelvüket közvetítő művét tekinthetik meg a látogatók
 
Augusztus 20-a Vásárhelyen
Augusztus 20-a Vásárhelyen Négy nap, két színpad, tucatnyi program, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes program.
 
Szeretem Vásárhelyt
Szeretem Vásárhelyt Dr. Juhász Tünde, Walterné Böngyik Terézia, Rapcsák Katalin, Szenti Csilla, valamint Nagy Benjámin alapító tagok bejelentették egy új egyesület megalakulását.
 
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A vásárhelyi egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre. A RakpartFeszt kísérőrendezvényeként öt nemzet ökölvívó tornáját rendezik.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.