Kultúra, oktatásVásárhelyi Látóhatár est lesz a könyvtárban

2017. november 28., kedd
 
Vásárhelyi Látóhatár est lesz a könyvtárban

December elsején, pénteken 17 órakor a Németh László Városi Könyvtár olvasótermében mutatják be a Vásárhelyi Látóhatás idei második nyomtatásban megjelenő lapszámát.

 

 

 

 


Az est vendégei, Dömötör Mihály fotóművész és Bernátsky Ferenc, a Tornyai János Múzeum munkatársa, a fotóarchívum felelőse.

Lapszemlét Dani Imre költő, író, dalszerző, a Vásárhelyi Látóhatár szerkesztője tartja, közreműködik a Livecoals együttes.

Benák Katalin főszerkesztő szerint, 2010 júniusa óta a Vásárhelyi Látóhatár című kiadvány egy-egy a „vásárhelyiséget” reprezentáló téma alapos körüljárására vállalkozik, olyan elődök nyomán, mint például a Juss, a Délsziget. 2015. decembere óta online változatát „lapozgathatja” az érdeklődő. 2017. júniusában a 26. lapszám nyomtatásban is megjelent, december elsején pedig a 27. számot is kézbe veheti az olvasó.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

December elsején lesz Almási István temetése

December elsején lesz Almási István temetése

A gyászolók 9 órától a Szent István templomban róhatják le tiszteletüket. Jelentős...
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek

Kiváló minőségű, kedvezményes árú...

Novembertől Hódmezővásárhelyen is elérhetők a UPC Magyarország kábeltelevíziós, internetes, valamint...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Alkoholszonda fújás harmadszor is
Alkoholszonda fújás harmadszor is December 10-én ismét közúti ellenőrzés volt Vásárhelynél. Az adatokból érezhető, hogy növekszik a közlekedésben résztvevők felelősségérzete.
 
Az Ige teológusáról az Emlékpontban
Az Ige teológusáról az Emlékpontban A hódmezővásárhelyi Emlékpontban december 12-én nyílt Ravasz László református püspök életét bemutató kiállítás. A megnyitó képeivel!
 
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt A nő ellenállt, ezért a 25 éves férfi a földre lökte, majd elmenekült. A bűncselekmény következtében az asszony súlyos sérüléseket szenvedett. Videó az elfogásról!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.