Kultúra, oktatásVásárhelyi Látóhatár est lesz a könyvtárban

2017. november 28., kedd
 
Vásárhelyi Látóhatár est lesz a könyvtárban

December elsején, pénteken 17 órakor a Németh László Városi Könyvtár olvasótermében mutatják be a Vásárhelyi Látóhatás idei második nyomtatásban megjelenő lapszámát.

 

 

 

 


Az est vendégei, Dömötör Mihály fotóművész és Bernátsky Ferenc, a Tornyai János Múzeum munkatársa, a fotóarchívum felelőse.

Lapszemlét Dani Imre költő, író, dalszerző, a Vásárhelyi Látóhatár szerkesztője tartja, közreműködik a Livecoals együttes.

Benák Katalin főszerkesztő szerint, 2010 júniusa óta a Vásárhelyi Látóhatár című kiadvány egy-egy a „vásárhelyiséget” reprezentáló téma alapos körüljárására vállalkozik, olyan elődök nyomán, mint például a Juss, a Délsziget. 2015. decembere óta online változatát „lapozgathatja” az érdeklődő. 2017. júniusában a 26. lapszám nyomtatásban is megjelent, december elsején pedig a 27. számot is kézbe veheti az olvasó.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

December elsején lesz Almási István temetése

December elsején lesz Almási István temetése

A gyászolók 9 órától a Szent István templomban róhatják le tiszteletüket. Jelentős...
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek

Kiváló minőségű, kedvezményes árú...

Novembertől Hódmezővásárhelyen is elérhetők a UPC Magyarország kábeltelevíziós, internetes, valamint...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Családtagjait lopta meg
Családtagjait lopta meg Százezer forintot lopott el a 15 éves vásárhelyi fiú. A Rendőrség vádemelést javasol a fiatallal szemben. Az nem derül ki mire kellett neki a pénz.
 
Gyermeknapi programok a BFMK előtt
Gyermeknapi programok a BFMK előtt

Vidám programokkal várják a családokat május 27-én, vasárnap. Trambulin, ugrálóvár, arcfestés és még sokminden más.

 
A vásárhelyi zsidóság Első Világháborús részvétele
A vásárhelyi zsidóság Első Világháborús részvétele Hiánypótló kiállítás nyílik az Emlékpontban. A 'Nagy Háború vásárhelyi izraelita hősei' beszédes című tárlat a téma kutatóinak látványos eredménye. Képekkel.
 
Nemzetek közötti bokszgála Vásárhelyen
Nemzetek közötti bokszgála Vásárhelyen A dinamikusan fejlődő, már számos szép eredményt maga mögött tudó sportegyesület, egy a sportéletben jelentős hazai és nemzetközi esemény megrendezésére készül.
 
Éremgyűjtés Ausztriában
Éremgyűjtés Ausztriában 8 ország, több mint 200 - köztük a Máté Taekwondo & Hapkido KHSE - versenyzője nevezett be a valamennyi kategóriában meghirdetett versenybe.
 
Mentők Napja Vásárhelyen is
Mentők Napja Vásárhelyen is Május 10-én ünnepelte az Országos Mentőszolgálat a 70. születésnapját. Jelentősen nőtt a mentőorvosok átlagkeresete.
 
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai Székelyföld szépsége, az erdélyi magyarok kedvessége, a helyi diákokkal kötött barátságok, a közösen átélt élmények tették felejthetetlenné ezt az öt napot.