SportVásárhelyi lányok sikerei az Országos Sakk Diákolimpián

2019. április 9., kedd
 

Nagy vásárhelyi sikerekkel zárult az április 5. és 7-e között rendezett Országos Sakk Diákolimpia, melynek a miskolci Rendészeti Szakgimnázium adott otthont.

 

 

 

 

 

 

 

 

Négy leány és egy fiú jutott be hódmezővásárhelyi iskolásként az Országos Sakk Diákolimpia döntőjébe, ahol mindannyian csoportjukban az első tíz helyezett között végeztek.

A 2x20 perces, + lépésenként 3 másodperces hosszúságú partikat 9 fordulóban bonyolítottak le. A Kertvárosi Iskola 4. osztályos tanulója Megyaszai Balázs az Értékszámos 2. korcsoportban szerzett 5. helyet.

Az Amatőr 1. korcsoportos – 2010-ben vagy utána született – lányoknál a 2011-ben született Mácsár Melinda a Kertvárosi Iskola 1. osztályos tanulója a 9. lett.

 

Tőkés János edző beszámolója szerint a lányok Értékszámos 2-es korcsoportjában a Bethlen Gábor Gimnázium 5. osztályos tanulója Herczeg Viktória 8. helyen végzett. Viki húgát Herczeg Zsófiát a Szőnyi Benjámin Iskola 2.osztályos tanulóját is ebbe a csoportba sorolta be a versenybizottság, mert Zsófinak nem volt kihívója az Értékszámos 1. lány korcsoportban. Zsófi az 1-2 évvel idősebbek között is szépen megállta a helyét, hiszen a 10. helyen végzett.

Ettől az eredménytől függetlenül megkapta az 1 korcsoport győztesének járó első díjat és ezzel Országos Sakk Diákolimpia Bajnokságot nyert.

 

Márkus Molli Amina a Varga Tamás Iskola tanulója védőként utazott a helyszínre, hiszen tavaly megnyerte az Értékszámos 2-es lány korcsoport versenyét. Most a 3. korcsoportban – 2006-2007-ben születettek – között bizonyíthatott. Nagyon izgalmasan alakult a verseny, mert a csoport három kiemelt játékosa – köztük Molli – „körbeverték” egymást és csupán a másodlagos pontszámítás döntött az utolsó forduló után a sorrendről, ami Mollinak kedvezett, így egy csoporttal feljebb, de sikeresen megvédte diákolimpia bajnoki címét.

 
 
VH-Tőkés János
 

Olvassa el ezt is!

Szakmákat népszerűsítő roadshow

Szakmákat népszerűsítő roadshow

Vásárhelyre érkezik a Szakmavilág roadshow hatalmas kamionja, amely a tizenévesek érdeklődési...
Kis Platán Matekverseny alsósoknak

Kis Platán Matekverseny alsósoknak

A hagyományos versenyt idén is megrendezte a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola....
 

És ezt már olvasta?

Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében
Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében Szegeden izgalmas detektív játékot rendeznek, Hódmezővásárhelyen Tornyai János élete és művészete a rendezvény fő témája, Szentesen a magyar űrutazásról nyílik kiállítás, Makón a magyarországi fehérhímzéseket mutatják be.
 
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.