FélpercesVásárhelyi katonazenészek vendégszereplése

2019. február 27., szerda
 
Vásárhelyi katonazenészek vendégszereplése

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar rézfúvós kvintettje vett részt Németországban, a testvérvárosi Ulmban megrendezett jótékonysági katonazenekari fesztiválon.

 

 

 

 

 

 

A zenészeket Fucsku Sándor vezérőrnagy, az ulmi Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese üdvözölte.

 

A hódmezővásárhelyi együttes magyar dallamokkal színesítette a fesztivál repertoárját. A résztvevők megismerhették Kodály Zoltán és Farkas Ferenc egyes műveit, de az amerikai dixieland zenéjéből is ízelítőt kaptak.

A zenei fesztivál végén az összevont osztrák és német zenekarban helyet kaptak a magyar zenészek is, és együtt játszották el Brahms ötödik magyar táncát valamint német illetve osztrák tradicionális indulókat.

„Számos zenei élménnyel gazdagodtunk a testvérvárosi Ulm látogatása kapcsán. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy egy ilyen – a katonazene világában – kiemelkedő eseményen mi képviselhettük a Magyar Honvédséget. Remélem lesz még lehetőségünk a következő években is részt venni a fesztiválon, hiszen mindig van mit tanulni a különböző nemzetek katonazenészeitől.” –hangsúlyozta Pakó Attila szólamvezető zászlós, a kvintett harsonása. 

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Pákozdy Ferenc verseivel a szovjethatalom ellen lázított

Pákozdy Ferenc verseivel a szovjethatalom...

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kötődő rendezvénysorozat zárásaként a vásárhelyi...
...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.

...mind hősök vagyunk, csupán a forma...

A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."