KözéletVásárhelyen is megkezdődött a béruniós aláírásgyűjtés

2017. szeptember 6., szerda
 
Vásárhelyen is megkezdődött a béruniós aláírásgyűjtés

Hét országban egymillió aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság foglalkozzon a közép-európai régió leszakadó gazdasági- és bérhelyzetével.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhelyen a Jobbik irodájában sajtótájékoztatón jelentette be dr. Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, Molnár Lászlóné és dr. Szabó Pál, a közgyűlés tagjai, hogy Vásárhelyen is megkezdődik az aláírásgyűjtés.

 

A fizetések nagyon nagy különbségeket mutatnak a régi és az újonnan csatlakozó uniós országok között. Egy egységes gazdasági környezetben a bérunió célkitűzése igazságos és szükséges, például azért, hogy ne történjen meg az, aminek folyamatosan tanúi vagyunk, mely szerint nagyon sok fiatal vándorol el az országból. A cél az, hogy a választókerületben 10 ezer aláírást gyűjtsünk össze - közölte dr. Kiss Attila.

 

Hozzátette: se az uniós csatlakozási tárgyalások folyamán, se azóta, egyetlen egy kormányon levő pártnak sem jutott eszébe a bérproblémák megoldása, nem is törekedtek rá. A Jobbiknak ellenzékből sikerült elérnie azt, hogy elinduljon ez a folyamat.

 

A béremeléssel kapcsolatban ugyanakkor felhívta a figyelmet: nem azonnal fog megtörténni. A legfőbb cél az, hogy elinduljon egy folyamat, az unió alapokmányába pedig bekerüljön az „egyenlő munkáért egyenlő bér" elve. Úgy véli, ez először a közszférát érintheti, előbb-utóbb pedig a gazdaság többi szereplőjét is elérheti.

 

Az aláírásokat a város forgalmasabb helyein, így a Kossuth téren és a piacon gyűjtik majd, de interneten is kitölthető a berunio.hu weboldalon.

 

Olvassa el ezt is!

Lázárné alapítványa a koraszülöttek és családjaik segítésére

Lázárné alapítványa a koraszülöttek és...

Hadházy: Nem derül ki, hogy pontosan mire költik az 1,2 milliárd forint közpénzt, ami pedig egyértelmű, azzal...
Mindszenti háziorvos nyerte az Év praxisa díjat

Mindszenti háziorvos nyerte az Év praxisa...

Az ajánlások közül választották ki a bírálóbizottság tagjai a 10-10 legjobb...

 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.