KözéletVásárhelyen is megkezdődött a béruniós aláírásgyűjtés

2017. szeptember 6., szerda
 
Vásárhelyen is megkezdődött a béruniós aláírásgyűjtés

Hét országban egymillió aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság foglalkozzon a közép-európai régió leszakadó gazdasági- és bérhelyzetével.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhelyen a Jobbik irodájában sajtótájékoztatón jelentette be dr. Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, Molnár Lászlóné és dr. Szabó Pál, a közgyűlés tagjai, hogy Vásárhelyen is megkezdődik az aláírásgyűjtés.

 

A fizetések nagyon nagy különbségeket mutatnak a régi és az újonnan csatlakozó uniós országok között. Egy egységes gazdasági környezetben a bérunió célkitűzése igazságos és szükséges, például azért, hogy ne történjen meg az, aminek folyamatosan tanúi vagyunk, mely szerint nagyon sok fiatal vándorol el az országból. A cél az, hogy a választókerületben 10 ezer aláírást gyűjtsünk össze - közölte dr. Kiss Attila.

 

Hozzátette: se az uniós csatlakozási tárgyalások folyamán, se azóta, egyetlen egy kormányon levő pártnak sem jutott eszébe a bérproblémák megoldása, nem is törekedtek rá. A Jobbiknak ellenzékből sikerült elérnie azt, hogy elinduljon ez a folyamat.

 

A béremeléssel kapcsolatban ugyanakkor felhívta a figyelmet: nem azonnal fog megtörténni. A legfőbb cél az, hogy elinduljon egy folyamat, az unió alapokmányába pedig bekerüljön az „egyenlő munkáért egyenlő bér" elve. Úgy véli, ez először a közszférát érintheti, előbb-utóbb pedig a gazdaság többi szereplőjét is elérheti.

 

Az aláírásokat a város forgalmasabb helyein, így a Kossuth téren és a piacon gyűjtik majd, de interneten is kitölthető a berunio.hu weboldalon.

 

Olvassa el ezt is!

Lázárné alapítványa a koraszülöttek és családjaik segítésére

Lázárné alapítványa a koraszülöttek és...

Hadházy: Nem derül ki, hogy pontosan mire költik az 1,2 milliárd forint közpénzt, ami pedig egyértelmű, azzal...
Mindszenti háziorvos nyerte az Év praxisa díjat

Mindszenti háziorvos nyerte az Év praxisa...

Az ajánlások közül választották ki a bírálóbizottság tagjai a 10-10 legjobb...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok A HLKC-nak az eltúlzott arányú orosházi veresége után az NBI/B 6. fordulójában egyértelmű a cél volt a KSZSE ellen kiköszörülni a csorbát.
 
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel Az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították fel. 
 
Átadták a Tornyai-plakettet
Átadták a Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet pénteken a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén adtak át..
 
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat Október 20-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlésén vette át Keserü Ilona festőművész a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet.
 
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem A vásárhelyi tanácskozás előtt az Emlékpont galériájában megnyitották Czingel Szilvia Szerelem papírrepülőn című kiállítását. Képekkel!
 
Tarolt a Veszprém
Tarolt a Veszprém Nagy arányú vereségbe szaladt bele a Vásárhelyi Kosársuli Veszprémben. A királynék városának csapata sikerével ismét bejelentette igényét az NBI B csoport bajnoki címére,
 
Leszívták - most megszívták
Leszívták - most megszívták Hódmezővásárhelyi telephelyeken levő gépkocsikból lopott üzemanyagot két helybéli férfi. A rendőrök elfogták, majd őrizetbe vették a tolvajokat.