KözéletVásárhelyen is megkezdődött a béruniós aláírásgyűjtés

2017. szeptember 6., szerda
 
Vásárhelyen is megkezdődött a béruniós aláírásgyűjtés

Hét országban egymillió aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság foglalkozzon a közép-európai régió leszakadó gazdasági- és bérhelyzetével.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhelyen a Jobbik irodájában sajtótájékoztatón jelentette be dr. Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, Molnár Lászlóné és dr. Szabó Pál, a közgyűlés tagjai, hogy Vásárhelyen is megkezdődik az aláírásgyűjtés.

 

A fizetések nagyon nagy különbségeket mutatnak a régi és az újonnan csatlakozó uniós országok között. Egy egységes gazdasági környezetben a bérunió célkitűzése igazságos és szükséges, például azért, hogy ne történjen meg az, aminek folyamatosan tanúi vagyunk, mely szerint nagyon sok fiatal vándorol el az országból. A cél az, hogy a választókerületben 10 ezer aláírást gyűjtsünk össze - közölte dr. Kiss Attila.

 

Hozzátette: se az uniós csatlakozási tárgyalások folyamán, se azóta, egyetlen egy kormányon levő pártnak sem jutott eszébe a bérproblémák megoldása, nem is törekedtek rá. A Jobbiknak ellenzékből sikerült elérnie azt, hogy elinduljon ez a folyamat.

 

A béremeléssel kapcsolatban ugyanakkor felhívta a figyelmet: nem azonnal fog megtörténni. A legfőbb cél az, hogy elinduljon egy folyamat, az unió alapokmányába pedig bekerüljön az „egyenlő munkáért egyenlő bér" elve. Úgy véli, ez először a közszférát érintheti, előbb-utóbb pedig a gazdaság többi szereplőjét is elérheti.

 

Az aláírásokat a város forgalmasabb helyein, így a Kossuth téren és a piacon gyűjtik majd, de interneten is kitölthető a berunio.hu weboldalon.

 

Olvassa el ezt is!

Lázárné alapítványa a koraszülöttek és családjaik segítésére

Lázárné alapítványa a koraszülöttek és...

Hadházy: Nem derül ki, hogy pontosan mire költik az 1,2 milliárd forint közpénzt, ami pedig egyértelmű, azzal...
Mindszenti háziorvos nyerte az Év praxisa díjat

Mindszenti háziorvos nyerte az Év praxisa...

Az ajánlások közül választották ki a bírálóbizottság tagjai a 10-10 legjobb...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.