KözéletVásárhelyen is megkezdődött a béruniós aláírásgyűjtés

2017. szeptember 6., szerda
 
Vásárhelyen is megkezdődött a béruniós aláírásgyűjtés

Hét országban egymillió aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság foglalkozzon a közép-európai régió leszakadó gazdasági- és bérhelyzetével.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhelyen a Jobbik irodájában sajtótájékoztatón jelentette be dr. Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, Molnár Lászlóné és dr. Szabó Pál, a közgyűlés tagjai, hogy Vásárhelyen is megkezdődik az aláírásgyűjtés.

 

A fizetések nagyon nagy különbségeket mutatnak a régi és az újonnan csatlakozó uniós országok között. Egy egységes gazdasági környezetben a bérunió célkitűzése igazságos és szükséges, például azért, hogy ne történjen meg az, aminek folyamatosan tanúi vagyunk, mely szerint nagyon sok fiatal vándorol el az országból. A cél az, hogy a választókerületben 10 ezer aláírást gyűjtsünk össze - közölte dr. Kiss Attila.

 

Hozzátette: se az uniós csatlakozási tárgyalások folyamán, se azóta, egyetlen egy kormányon levő pártnak sem jutott eszébe a bérproblémák megoldása, nem is törekedtek rá. A Jobbiknak ellenzékből sikerült elérnie azt, hogy elinduljon ez a folyamat.

 

A béremeléssel kapcsolatban ugyanakkor felhívta a figyelmet: nem azonnal fog megtörténni. A legfőbb cél az, hogy elinduljon egy folyamat, az unió alapokmányába pedig bekerüljön az „egyenlő munkáért egyenlő bér" elve. Úgy véli, ez először a közszférát érintheti, előbb-utóbb pedig a gazdaság többi szereplőjét is elérheti.

 

Az aláírásokat a város forgalmasabb helyein, így a Kossuth téren és a piacon gyűjtik majd, de interneten is kitölthető a berunio.hu weboldalon.

 

Olvassa el ezt is!

Lázárné alapítványa a koraszülöttek és családjaik segítésére

Lázárné alapítványa a koraszülöttek és...

Hadházy: Nem derül ki, hogy pontosan mire költik az 1,2 milliárd forint közpénzt, ami pedig egyértelmű, azzal...
Mindszenti háziorvos nyerte az Év praxisa díjat

Mindszenti háziorvos nyerte az Év praxisa...

Az ajánlások közül választották ki a bírálóbizottság tagjai a 10-10 legjobb...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Profitmilliárdok jó hátszél segítségével
Profitmilliárdok jó hátszél segítségével Egy hódmezővásárhelyi cég érte el a megyében a legnagyobb árbevételt. Ez talán csak a gazdasági életben járatosaknak nem meglepő.
 
Erdősítés a mártélyi üdülőterületnél
Erdősítés a mártélyi üdülőterületnél

Nagyszabású erdősítés kezdődött a Mártélyi Holtág területén és környékén. Több tízezer facsemete ültetését kezdték meg a Kiskunsági Nemzeti Park dolgozói.

 
Támadásban és védekezésben keményen oda kell tenni magukat
Támadásban és védekezésben keményen oda kell tenni magukat Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak.
 
A szent pirítós készítő
A szent pirítós készítő Ütős ajándék az idei karácsonyfa alá. Kétszeresen is hasznos ajándék, mert amikor a Jézus képpel kiugrik a pirítós, rögtön meg lehet neki köszönni a napi betevőt, a forgalmazó cég reklámja szerint.
 
Ismét akcióban a Klímanócskák
Ismét akcióban a Klímanócskák Piros ruhában nagy sereg óvodás szív alakban ülte körbe a sok ajándéknak szánt ruhát, cipőt, játékot. Ők már tudják, mit jelent valaminek az igazi értéke. Képekkel!
 
Hódmezővásárhelyen járt a honvédelmi miniszter
Hódmezővásárhelyen járt a honvédelmi miniszter

A kétnapos határlátogatás első napján a honvédelmi tárcavezető az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyáját kereste fel. Képekkel! 

 

 
Újabb ügyintézési lehetőség a Kormányhivatalban
Újabb ügyintézési lehetőség a Kormányhivatalban Hódmezővásárhelyen az Ady Endre úti Kormányhivatal épületébe költözik a Földhivatali és a Foglalkoztatási Osztály.