SportVásárhely ifjú sportcsillagának újabb érmes helyezései

2019. szeptember 23., hétfő
 
Vásárhely ifjú sportcsillagának újabb érmes helyezései

Egy hétvégén két országos bajnokságon, tőrözésben és négypróbában két dobogós helyezést ért el Papp Jázmin.

 

 

 

 

 

 

 

A Magyarkupa 2019/20-as szezonjának első fordulóját tőrben Vásárhelyen rendezték szeptember 21-22-én a Vívócentrumban.

Magyary Ágnes vezetőedző tanítványai, a Hódmezővásárhelyi Csomorkány SE sportolói Wolf Eszter és Papp Jázmin is a pástra léptek és remek versenyzéssel bronzérmet nyertek.

 

Székesfehérváron is szombaton kezdődött és vasárnap folytatódott az ifjúsági, serdülő és újonc korcsoportú fiatal atléták összetett bajnoksága. A kétnapos viadal első napján a legkisebbek versenyében avattak bajnokokat csak, így a számok zömében a zárónapra maradt az aranyérmek és dobogós helyezések eldöntése.

18-an neveztek be a Leány négypróbába, amelyben A,B,C változatokban mérettettek meg a fiatal sportolók. Az U14-ben versenyző Papp Jázmin, a Hódiák SE sportolója aranyérmes lett.

 

A Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola most hetedikes diákja nem először állt fel a dobogóra. Már hatévesen megismerkedett a sikerrel, a Hód Fitness SE sportolójaként. Az évek hosszú során át találkozhattunk a nevével, a Hód Fitness SE országos, vagy nemzetközi versenyein. Jól érezhető az elhivatottsága a 2016-ban a Fitness Európa-bajnokságon újságírónak mondottak alapján. A tízéves kislány azt mondta: sok gyakorlással és kitartással lehet elérni a sikereket. Minden egyes nap kétórás edzéssel készült az EB-re, és természetesen győzni akart.

 

Három éve kezdett vívni, közben az atlétika felé is kacsingatott, olyan sikerrel, hogy magasugrásban korosztálya egyéni csúcsát tartja. Három egymást követő évben megkapta hódmezővásárhelyi önkormányzattól a Jó tanuló-jó sportoló díjat. A Vásárhelyi Hírekben is beszámoltunk májusban arról, hogy Papp Jázmin, az Országos Atlétika Diákolimpia döntőjében a III. korcsoportban magasugrásban és többpróbában ezüstérmes lett.

Testnevelő tanára Borbás Marianna. Edzője Héjja Antal, aki a Vásárhelyi Híreknek elmondta, Papp Jázmin sportszeretetét jól mutatja, hogy szombaton egy erős mezőnyben bronzérmet érő vívás-sorozat után, másnap reggel 5 órakor már autóban ült, hogy részt vegyen a székesfehérvári országos bajnokságon, ahol 18 induló közül lett aranyérmes.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan...
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény

Honvédkórházként is működik hamarosan a...

Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi...
 

És ezt már olvasta?

Elhunyt Dr. Soós László
Elhunyt Dr. Soós László Magas szintű orvosi tudása, művészi tehetsége és humánus magatartása minden hódmezővásárhelyi lakos számára példaértékű.
 
Rávilágítanak a lámpacserés ügyekre?
Rávilágítanak a lámpacserés ügyekre? Pécs feljelentést tesz. Sajtóinformációk szerint hasonló lépésekre lehet számítani a közeljövőben az ellenzék győzelmével most leváltott eddigi fideszes vezetésű több településen is.
 
Újabb sikeres színházi előadás
Újabb sikeres színházi előadás Egy férfiklub hétköznapjaiba engedett bepillantást a Nő a tét című előadás legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. Egy győzelem, egy vereség.
 
Dobogós helyezések Budapesten
Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

 
Súlyos testi sértés a vád
Súlyos testi sértés a vád Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában.