SportVáltozásokkal készülnek az új szezonra

2019. augusztus 17., szombat
 
Változásokkal készülnek az új szezonra

Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás edző vezényletével a Hódtói Sportcsarnokban becsülettel tréningezik a csapat, a szeptember 22-i, Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.

 

 

 

 

 

Mind a klubot, mind a bajnokságot illetően történtek változások.

Az előző szezont a Zöld csoport 4. helyén záró keretből négyen távoztak: befejezte pályafutását a vásárhelyi kosárlabdasport legendás alakja, Vas Péter csapatkapitány, aki a továbbiakban edzőként, valamint utánpótlás szakosztályvezetőként tevékenykedik a Kosársuli életében. Bálint Erik Kecskemétre, Béres Nándor Békéscsabára igazolt, míg Czégel András tanulmányaira koncentrál.

 

Az érkezők táborát három fiatal és tehetséges játékos erősíti. Varga Zalán öccse, a 2-es és 3-as poszton bevethető Varga Ákos az SZTE-Szedeák A-csoportos felnőtt csapatában is bemutatkozhatott az utóbbi hónapokban, most úgy döntött, Vásárhelyen folytatja. Hozzá hasonlóan 2000-es születésűként érkezett a vajdasági Nagybecskereken is pattogtató szerb center, Nemanja Acimovic. A gárdát a legutóbb a Budapest Honvédnál játszó, a 3x3-as kosárlabda világában is remekelő, 20 éves Hargitai Krisztián teszi teljessé.

 

Ami a bajnokság lebonyolítását illeti, az MKOSZ friss döntésének értelmében 16 alakulat fogja alkotni a Zöld csoport mezőnyét. A tavalyról már jól ismert ellenfelek mellett a Piros csoportból kieső Békés és Bonyhád, valamint az újoncként szerepelő Cegléd, a Körmend U23, a Pécsi NKA és a Szolnok erősíti a riválisok táborát. Nagyon kiegyensúlyozott és erős bajnokságra lehet számítani, ennek megfelelően a program is szoros lesz: a szeptember 22-i, békési rangadót követően a bajnokságban december 22-ig minden hétvégén (valamint két esetben hétközben) is pályára lép a Kosársuli, emellett a Hepp-kupában is jelenése lesz a csapatnak.

 

Az első hazai bajnokit október 6-án, vasárnap 18 óra 30 perctől az Újpest ellen vívjuk, előtte az U20-asok is pályára lépnek. Ami az U20-as gárda összetételét illeti, a felnőttcsapat tehetséges fiataljai mellett a szintén a felnőttekkel edzéslehetőséget kapók, valamint Czibere Zoltán U18-asai is szerepet kapnak majd.

 

A szeptemberi nyitányig a későbbiekben edzőmérkőzések is lesznek, amelyek lehetőséget nyújtanak, hogy összerázódjon a Kosársuli. Egy biztos: a pályán mindent meg fognak tenni a sikerért a játékosok.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kábítószerfogás Vásárhelyen

Kábítószerfogás Vásárhelyen

Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt...
Ötnapos ünnepi programsorozat

Ötnapos ünnepi programsorozat

Öt nap, két színpad, tucatnyi program, Quimby koncert, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más....
 

És ezt már olvasta?

Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.
 
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre. Frissítve a HVSZ Zrt. közleményével!