GazdaságVádemelés K'Art ügyben

2017. július 8., szombat
 
Vádemelés K'Art ügyben

50 kisvállalkozót 400 millió forinttal megkárosító elkövetőket bíróság elé állítják. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt K. Zsuzsanna, és Zs. Mihály felszámolóbiztosok ellen.

 

 

 

 

 


Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője és a K’Art csoport által megkárosított alvállalkozók jogi képviselője elmondta azt is, a 2014-ben született feljelentés alapján a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség csődbüntett elkövetésének alapos gyanúja miatt emelt vádat a K’Art House Kft. és a K’Art Zrt. ellen, mivel a korábbi munkáikból több tucat vásárhelyi és környéki kisvállalkozót nem fizettek ki.

 

A Szegedi Járási Bíróság döntött az ügyben résztvevő két felszámolóbiztos teljes vagyonának zárolásáról. A vagyonzárolás gépjárműket, lakásokat, bankszámláklat és üdülőket is érint. A bíróság első körben a két felszámolóbiztos felelősségét vizsgálja, mivel azzal, hogy lemondtak 100-150 millió forintnyi követelésről, ezzel a hitelezők megkárosítást okozó csődbüntettet követtek el.

A szövevényes ügy évek óta húzódik és közvetve Hódmezővásárhely sportszerető lakosságát is érintette, hiszen a belvárosban - a K1Art Kft. által - felépített Balogh Imsi Sport Arénát, amely jogi és üzemfenntartás körüli csatározások miatt évekre bezárták.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy nap három avartűz

Egy nap három avartűz

Nem árt emlékeztetni, hogy továbbra is érvényben van a június 20-án elrendelt, a teljes Magyarország...
A vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

A vásárhelyi városi vonal kiépítésének...

Dél-Alföld teljes vasúti korszerűsítését célzó 74,6 milliárd forintos programot jelentett...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.