GazdaságVádemelés K'Art ügyben

2017. július 8., szombat
 
Vádemelés K'Art ügyben

50 kisvállalkozót 400 millió forinttal megkárosító elkövetőket bíróság elé állítják. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt K. Zsuzsanna, és Zs. Mihály felszámolóbiztosok ellen.

 

 

 

 

 


Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője és a K’Art csoport által megkárosított alvállalkozók jogi képviselője elmondta azt is, a 2014-ben született feljelentés alapján a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség csődbüntett elkövetésének alapos gyanúja miatt emelt vádat a K’Art House Kft. és a K’Art Zrt. ellen, mivel a korábbi munkáikból több tucat vásárhelyi és környéki kisvállalkozót nem fizettek ki.

 

A Szegedi Járási Bíróság döntött az ügyben résztvevő két felszámolóbiztos teljes vagyonának zárolásáról. A vagyonzárolás gépjárműket, lakásokat, bankszámláklat és üdülőket is érint. A bíróság első körben a két felszámolóbiztos felelősségét vizsgálja, mivel azzal, hogy lemondtak 100-150 millió forintnyi követelésről, ezzel a hitelezők megkárosítást okozó csődbüntettet követtek el.

A szövevényes ügy évek óta húzódik és közvetve Hódmezővásárhely sportszerető lakosságát is érintette, hiszen a belvárosban - a K1Art Kft. által - felépített Balogh Imsi Sport Arénát, amely jogi és üzemfenntartás körüli csatározások miatt évekre bezárták.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy nap három avartűz

Egy nap három avartűz

Nem árt emlékeztetni, hogy továbbra is érvényben van a június 20-án elrendelt, a teljes Magyarország...
A vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

A vásárhelyi városi vonal kiépítésének...

Dél-Alföld teljes vasúti korszerűsítését célzó 74,6 milliárd forintos programot jelentett...
 

És ezt már olvasta?

Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen
Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen Idén már ötödik alkalommal segítenek a vásárhelyieket megszabadulni a szúnyogoktól. Kétszer az Önkormányzat finanszírozta, háromszor a Katasztrófavédelem.
 
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n A stáb július 23-án járt Hódmezővásárhelyen. A helyi nevezetességeket Baranyai Antal segítségével ismerhetik meg.
 
Itt az új színházi évad a BFMK-ban
Itt az új színházi évad a BFMK-ban Színházi előadásokat két bérlet-sorozatban is kínálnak az ősszel kezdődő évadban. Újdonságként pedig a spirituális témák iránt érdeklődőknek ajánlanak előadássorozatot.
 
Jobblépés vagy ballépés
Jobblépés vagy ballépés Hamarosan táncra perdülhetnek az ápolók és a szociális munkások is, ugyanis Cser Ágnes Hódmezővásárhelyen új mozgalom indítását lengette be.
 
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.