GazdaságVádemelés K'Art ügyben

2017. július 8., szombat
 
Vádemelés K'Art ügyben

50 kisvállalkozót 400 millió forinttal megkárosító elkövetőket bíróság elé állítják. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt K. Zsuzsanna, és Zs. Mihály felszámolóbiztosok ellen.

 

 

 

 

 


Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője és a K’Art csoport által megkárosított alvállalkozók jogi képviselője elmondta azt is, a 2014-ben született feljelentés alapján a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség csődbüntett elkövetésének alapos gyanúja miatt emelt vádat a K’Art House Kft. és a K’Art Zrt. ellen, mivel a korábbi munkáikból több tucat vásárhelyi és környéki kisvállalkozót nem fizettek ki.

 

A Szegedi Járási Bíróság döntött az ügyben résztvevő két felszámolóbiztos teljes vagyonának zárolásáról. A vagyonzárolás gépjárműket, lakásokat, bankszámláklat és üdülőket is érint. A bíróság első körben a két felszámolóbiztos felelősségét vizsgálja, mivel azzal, hogy lemondtak 100-150 millió forintnyi követelésről, ezzel a hitelezők megkárosítást okozó csődbüntettet követtek el.

A szövevényes ügy évek óta húzódik és közvetve Hódmezővásárhely sportszerető lakosságát is érintette, hiszen a belvárosban - a K1Art Kft. által - felépített Balogh Imsi Sport Arénát, amely jogi és üzemfenntartás körüli csatározások miatt évekre bezárták.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy nap három avartűz

Egy nap három avartűz

Nem árt emlékeztetni, hogy továbbra is érvényben van a június 20-án elrendelt, a teljes Magyarország...
A vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

A vásárhelyi városi vonal kiépítésének...

Dél-Alföld teljes vasúti korszerűsítését célzó 74,6 milliárd forintos programot jelentett...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Panelből kertes házba
Panelből kertes házba Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a csere- szerződést.
 
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt 48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három kertvárosi lakóházba tört be egyetlen délelőtt. Videóval.
 
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel  19. alkalommal rendezték a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában, a Hevesy György Kárpát-medencei kémiaversenyt.
 
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó programsorozatot az Emlékpontban február 20-án este könyvbemutatóval kezdődött. Képekkel.

 

 

 
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.