GazdaságVádemelés K'Art ügyben

2017. július 8., szombat
 
Vádemelés K'Art ügyben

50 kisvállalkozót 400 millió forinttal megkárosító elkövetőket bíróság elé állítják. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt K. Zsuzsanna, és Zs. Mihály felszámolóbiztosok ellen.

 

 

 

 

 


Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője és a K’Art csoport által megkárosított alvállalkozók jogi képviselője elmondta azt is, a 2014-ben született feljelentés alapján a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség csődbüntett elkövetésének alapos gyanúja miatt emelt vádat a K’Art House Kft. és a K’Art Zrt. ellen, mivel a korábbi munkáikból több tucat vásárhelyi és környéki kisvállalkozót nem fizettek ki.

 

A Szegedi Járási Bíróság döntött az ügyben résztvevő két felszámolóbiztos teljes vagyonának zárolásáról. A vagyonzárolás gépjárműket, lakásokat, bankszámláklat és üdülőket is érint. A bíróság első körben a két felszámolóbiztos felelősségét vizsgálja, mivel azzal, hogy lemondtak 100-150 millió forintnyi követelésről, ezzel a hitelezők megkárosítást okozó csődbüntettet követtek el.

A szövevényes ügy évek óta húzódik és közvetve Hódmezővásárhely sportszerető lakosságát is érintette, hiszen a belvárosban - a K1Art Kft. által - felépített Balogh Imsi Sport Arénát, amely jogi és üzemfenntartás körüli csatározások miatt évekre bezárták.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy nap három avartűz

Egy nap három avartűz

Nem árt emlékeztetni, hogy továbbra is érvényben van a június 20-án elrendelt, a teljes Magyarország...
A vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

A vásárhelyi városi vonal kiépítésének...

Dél-Alföld teljes vasúti korszerűsítését célzó 74,6 milliárd forintos programot jelentett...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."