GazdaságVádemelés K'Art ügyben

2017. július 8., szombat
 
Vádemelés K'Art ügyben

50 kisvállalkozót 400 millió forinttal megkárosító elkövetőket bíróság elé állítják. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt K. Zsuzsanna, és Zs. Mihály felszámolóbiztosok ellen.

 

 

 

 

 


Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője és a K’Art csoport által megkárosított alvállalkozók jogi képviselője elmondta azt is, a 2014-ben született feljelentés alapján a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség csődbüntett elkövetésének alapos gyanúja miatt emelt vádat a K’Art House Kft. és a K’Art Zrt. ellen, mivel a korábbi munkáikból több tucat vásárhelyi és környéki kisvállalkozót nem fizettek ki.

 

A Szegedi Járási Bíróság döntött az ügyben résztvevő két felszámolóbiztos teljes vagyonának zárolásáról. A vagyonzárolás gépjárműket, lakásokat, bankszámláklat és üdülőket is érint. A bíróság első körben a két felszámolóbiztos felelősségét vizsgálja, mivel azzal, hogy lemondtak 100-150 millió forintnyi követelésről, ezzel a hitelezők megkárosítást okozó csődbüntettet követtek el.

A szövevényes ügy évek óta húzódik és közvetve Hódmezővásárhely sportszerető lakosságát is érintette, hiszen a belvárosban - a K1Art Kft. által - felépített Balogh Imsi Sport Arénát, amely jogi és üzemfenntartás körüli csatározások miatt évekre bezárták.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy nap három avartűz

Egy nap három avartűz

Nem árt emlékeztetni, hogy továbbra is érvényben van a június 20-án elrendelt, a teljes Magyarország...
A vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

A vásárhelyi városi vonal kiépítésének...

Dél-Alföld teljes vasúti korszerűsítését célzó 74,6 milliárd forintos programot jelentett...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.