BulvárÚtavatás pedálozással

2018. november 3., szombat
 
Útavatás pedálozással

A kerékpárosokat személygépkocsikkal kísérőkkel együtt körülbelül kétszázan tekertek szombaton azon a kerékpáros túrán, amely az újonnan épült, Makót Vásárhellyel összekötő kerékpárút „civil” átadását volt hivatott demonstrálni és amelynek résztvevői Makóról, illetve Hódmezővásárhelyről indultak, majd nagyjából félúton, Maroslelén találkoztak.

 

 

 

 

 

 

 

A vásárhelyi csapat élén Dr. Márki-Zay Péter polgármester kerekezett. Az egyik szervező, Dr. Berényi Károly azt mondta, ők civilként és nem politikai okokból pattantak nyeregbe, mert egyébként is szeretnek kerékpározni.

 

A 25 kilométeres teljes bicikliút vásárhelyi, 14,2 kilométeres szakaszát két hete adták át hivatalosan.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata csaknem 876 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-os pályázaton. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló 100 százalékos támogatottságú fejlesztés összesen 1 milliárd 600 millióba került.

A fejlesztést a három település 2016-ban pályázta meg, majd 2017 szeptember végén írták ki a kivitelezés közbeszerzési pályázatát.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az év végére elkészülhet a vásárhelyi keleti elkerülő

Az év végére elkészülhet a vásárhelyi...

Hamarosan újabb jelentős változás lesz Hódmezővásárhely közlekedésében, ha elkészül...
Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Egyik közkedvelt zöldségféle volt és manapság is az a tök. Elmondhatjuk, hogy a tök...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.