GazdaságUtalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

2017. november 30., csütörtök
 
Utalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyermekek családja, gyermekenként  6000, illetve 6500 forint értékben kaptak utalványt a várostól. Az utalványokat a családok a hét elején a Polgármesteri Hivatalban vették át.

 

 

 

 


Bálint Gabriella önkormányzati képviselő, a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat igazgatója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, idén összesen 490 család kapott utalványt. Ők 1071 kiskorú és 54 nagykorú gyermeket nevelnek.

„Mintegy 7 millió forintot tesz ki a támogatások összege. Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők az ez év januárjától már emelt összegű segítséget kapnak.” - mondta Bálint Gabriella.

 

A Vásárhelyi Hírek információi szerint, ezzel nincs vége a nehéz helyzetben lévők megsegítésének, mert még az ünnepek előtt a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ szervezésében (pályázati finanszírozásból) csomagot juttatnak a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek, illetve a várandós kismamáknak.

A tervek szerint ezt a támogatást a jövő évtől havi rendszerességgel szeretnék biztosítani.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Házkutatás - előállítás - kitüntetés

Házkutatás - előállítás - kitüntetés

A Miniszterelnökség nyomására vegzálták a - többek között vásárhelyi civilszervezeteket...
Mozit hoz a Mikulás

Mozit hoz a Mikulás

Popcorn, üdítő, Gru3. Ezzel, a kettőt a szájnak, egyet pedig a szemnek szánt ajándékkal lepi meg idén is a...
 

És ezt már olvasta?

Kell a megoldás az aszály ellen
Kell a megoldás az aszály ellen A felszín feletti vizekből jelenleg 80 ezer hektárt öntöznek az országban, miközben a meglévő csatornák 200 ezer hektár öntözését tennék lehetővé.
 
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban Félszáz alkotó egy híján száz, különféle technikával készült, gondolatiságukat és formanyelvüket közvetítő művét tekinthetik meg a látogatók
 
Augusztus 20-a Vásárhelyen
Augusztus 20-a Vásárhelyen Négy nap, két színpad, tucatnyi program, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes program.
 
Szeretem Vásárhelyt
Szeretem Vásárhelyt Dr. Juhász Tünde, Walterné Böngyik Terézia, Rapcsák Katalin, Szenti Csilla, valamint Nagy Benjámin alapító tagok bejelentették egy új egyesület megalakulását.
 
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A vásárhelyi egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre. A RakpartFeszt kísérőrendezvényeként öt nemzet ökölvívó tornáját rendezik.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.