GazdaságUtalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

2017. november 30., csütörtök
 
Utalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyermekek családja, gyermekenként  6000, illetve 6500 forint értékben kaptak utalványt a várostól. Az utalványokat a családok a hét elején a Polgármesteri Hivatalban vették át.

 

 

 

 


Bálint Gabriella önkormányzati képviselő, a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat igazgatója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, idén összesen 490 család kapott utalványt. Ők 1071 kiskorú és 54 nagykorú gyermeket nevelnek.

„Mintegy 7 millió forintot tesz ki a támogatások összege. Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők az ez év januárjától már emelt összegű segítséget kapnak.” - mondta Bálint Gabriella.

 

A Vásárhelyi Hírek információi szerint, ezzel nincs vége a nehéz helyzetben lévők megsegítésének, mert még az ünnepek előtt a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ szervezésében (pályázati finanszírozásból) csomagot juttatnak a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek, illetve a várandós kismamáknak.

A tervek szerint ezt a támogatást a jövő évtől havi rendszerességgel szeretnék biztosítani.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Házkutatás - előállítás - kitüntetés

Házkutatás - előállítás - kitüntetés

A Miniszterelnökség nyomására vegzálták a - többek között vásárhelyi civilszervezeteket...
Mozit hoz a Mikulás

Mozit hoz a Mikulás

Popcorn, üdítő, Gru3. Ezzel, a kettőt a szájnak, egyet pedig a szemnek szánt ajándékkal lepi meg idén is a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.