GazdaságUtalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

2017. november 30., csütörtök
 
Utalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyermekek családja, gyermekenként  6000, illetve 6500 forint értékben kaptak utalványt a várostól. Az utalványokat a családok a hét elején a Polgármesteri Hivatalban vették át.

 

 

 

 


Bálint Gabriella önkormányzati képviselő, a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat igazgatója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, idén összesen 490 család kapott utalványt. Ők 1071 kiskorú és 54 nagykorú gyermeket nevelnek.

„Mintegy 7 millió forintot tesz ki a támogatások összege. Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők az ez év januárjától már emelt összegű segítséget kapnak.” - mondta Bálint Gabriella.

 

A Vásárhelyi Hírek információi szerint, ezzel nincs vége a nehéz helyzetben lévők megsegítésének, mert még az ünnepek előtt a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ szervezésében (pályázati finanszírozásból) csomagot juttatnak a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek, illetve a várandós kismamáknak.

A tervek szerint ezt a támogatást a jövő évtől havi rendszerességgel szeretnék biztosítani.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Házkutatás - előállítás - kitüntetés

Házkutatás - előállítás - kitüntetés

A Miniszterelnökség nyomására vegzálták a - többek között vásárhelyi civilszervezeteket...
Mozit hoz a Mikulás

Mozit hoz a Mikulás

Popcorn, üdítő, Gru3. Ezzel, a kettőt a szájnak, egyet pedig a szemnek szánt ajándékkal lepi meg idén is a...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.