GazdaságUtalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

2017. november 30., csütörtök
 
Utalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyermekek családja, gyermekenként  6000, illetve 6500 forint értékben kaptak utalványt a várostól. Az utalványokat a családok a hét elején a Polgármesteri Hivatalban vették át.

 

 

 

 


Bálint Gabriella önkormányzati képviselő, a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat igazgatója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, idén összesen 490 család kapott utalványt. Ők 1071 kiskorú és 54 nagykorú gyermeket nevelnek.

„Mintegy 7 millió forintot tesz ki a támogatások összege. Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők az ez év januárjától már emelt összegű segítséget kapnak.” - mondta Bálint Gabriella.

 

A Vásárhelyi Hírek információi szerint, ezzel nincs vége a nehéz helyzetben lévők megsegítésének, mert még az ünnepek előtt a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ szervezésében (pályázati finanszírozásból) csomagot juttatnak a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek, illetve a várandós kismamáknak.

A tervek szerint ezt a támogatást a jövő évtől havi rendszerességgel szeretnék biztosítani.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Házkutatás - előállítás - kitüntetés

Házkutatás - előállítás - kitüntetés

A Miniszterelnökség nyomására vegzálták a - többek között vásárhelyi civilszervezeteket...
Mozit hoz a Mikulás

Mozit hoz a Mikulás

Popcorn, üdítő, Gru3. Ezzel, a kettőt a szájnak, egyet pedig a szemnek szánt ajándékkal lepi meg idén is a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Alkoholszonda fújás harmadszor is
Alkoholszonda fújás harmadszor is December 10-én ismét közúti ellenőrzés volt Vásárhelynél. Az adatokból érezhető, hogy növekszik a közlekedésben résztvevők felelősségérzete.
 
Az Ige teológusáról az Emlékpontban
Az Ige teológusáról az Emlékpontban A hódmezővásárhelyi Emlékpontban december 12-én nyílt Ravasz László református püspök életét bemutató kiállítás. A megnyitó képeivel!
 
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt A nő ellenállt, ezért a 25 éves férfi a földre lökte, majd elmenekült. A bűncselekmény következtében az asszony súlyos sérüléseket szenvedett. Videó az elfogásról!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.