GazdaságUtalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

2017. november 30., csütörtök
 
Utalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyermekek családja, gyermekenként  6000, illetve 6500 forint értékben kaptak utalványt a várostól. Az utalványokat a családok a hét elején a Polgármesteri Hivatalban vették át.

 

 

 

 


Bálint Gabriella önkormányzati képviselő, a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat igazgatója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, idén összesen 490 család kapott utalványt. Ők 1071 kiskorú és 54 nagykorú gyermeket nevelnek.

„Mintegy 7 millió forintot tesz ki a támogatások összege. Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők az ez év januárjától már emelt összegű segítséget kapnak.” - mondta Bálint Gabriella.

 

A Vásárhelyi Hírek információi szerint, ezzel nincs vége a nehéz helyzetben lévők megsegítésének, mert még az ünnepek előtt a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ szervezésében (pályázati finanszírozásból) csomagot juttatnak a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek, illetve a várandós kismamáknak.

A tervek szerint ezt a támogatást a jövő évtől havi rendszerességgel szeretnék biztosítani.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Házkutatás - előállítás - kitüntetés

Házkutatás - előállítás - kitüntetés

A Miniszterelnökség nyomására vegzálták a - többek között vásárhelyi civilszervezeteket...
Mozit hoz a Mikulás

Mozit hoz a Mikulás

Popcorn, üdítő, Gru3. Ezzel, a kettőt a szájnak, egyet pedig a szemnek szánt ajándékkal lepi meg idén is a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Családtagjait lopta meg
Családtagjait lopta meg Százezer forintot lopott el a 15 éves vásárhelyi fiú. A Rendőrség vádemelést javasol a fiatallal szemben. Az nem derül ki mire kellett neki a pénz.
 
Gyermeknapi programok a BFMK előtt
Gyermeknapi programok a BFMK előtt

Vidám programokkal várják a családokat május 27-én, vasárnap. Trambulin, ugrálóvár, arcfestés és még sokminden más.

 
A vásárhelyi zsidóság Első Világháborús részvétele
A vásárhelyi zsidóság Első Világháborús részvétele Hiánypótló kiállítás nyílik az Emlékpontban. A 'Nagy Háború vásárhelyi izraelita hősei' beszédes című tárlat a téma kutatóinak látványos eredménye. Képekkel.
 
Nemzetek közötti bokszgála Vásárhelyen
Nemzetek közötti bokszgála Vásárhelyen A dinamikusan fejlődő, már számos szép eredményt maga mögött tudó sportegyesület, egy a sportéletben jelentős hazai és nemzetközi esemény megrendezésére készül.
 
Éremgyűjtés Ausztriában
Éremgyűjtés Ausztriában 8 ország, több mint 200 - köztük a Máté Taekwondo & Hapkido KHSE - versenyzője nevezett be a valamennyi kategóriában meghirdetett versenybe.
 
Mentők Napja Vásárhelyen is
Mentők Napja Vásárhelyen is Május 10-én ünnepelte az Országos Mentőszolgálat a 70. születésnapját. Jelentősen nőtt a mentőorvosok átlagkeresete.
 
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai Székelyföld szépsége, az erdélyi magyarok kedvessége, a helyi diákokkal kötött barátságok, a közösen átélt élmények tették felejthetetlenné ezt az öt napot.