SportÚszógála világklasszissal

2017. október 16., hétfő
 
Úszógála világklasszissal

Vasárnap véget ért a Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupa kétnapos versenye a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

 

 

 

 

 

 

 


Október 14-15-én a II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupán 4 ország, 40 egyesületének 480 úszója mérte össze tudását a köztük a két vásárhelyi sportegyesület.

 

Rajtköre állt a budapesti Iron Aquatics sportklub is 56 versenyzővel, akiket nemcsak a biztatás kedvéért elkísért Hosszú Katinka és edző-férje Shane Tusup is.

 

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka szokásához híven mind a 14 egyéni  számban indult és persze meg is nyert. Ennél persze sokkal többet ért személyes varázsa, elhívatottsága, amely példaként szolgál sok ifjú sportoló számára.

 

A 40 induló egyesület közül az Iron Aquatics sportklubhoz hasonlóan nagyszámú versenyzővel, szám szerint 52-vel csak a vásárhelyi Hód-Úszó SE. indult, míg a HSÚVC 38 ifjú sportolóval, ám az érmes helyezésekben messze magasabban - közel a dupláját - teljesítettek Bán Sándor vezetőedző tanítványai. A 17 arany, 13-13 ezüst és bronzérem a csapatok összesítésében a harmadik helyezést eredményezte. A csapatversenyben HSÚVC mögött végzett a Hód Úszó SE. 9 arany-, 9 ezüst- és 9 bronzéremmel.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mobilalkalmazás Hódmezővásárhelyről

Mobilalkalmazás Hódmezővásárhelyről

A vásárhelyi önkormányzat által megrendelt, kissé drágának tűnő áron elkészített...
Megszerezte második idénybeli győzelmét a Vásárhelyi Kosársuli

Megszerezte második idénybeli győzelmét a...

A Bonyhád elleni összecsapás végig óriási izgalmat hozott, így a közönség élvezetes...
 

És ezt már olvasta?

Szünidőben is megfontoltan
Szünidőben is megfontoltan

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrssel tartott sajtótájékoztatón a szünidő veszélyeire hívta fel a figyelmet.

 

 
Időutazás Vásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Időutazás Vásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján A Múzeumok Éjszakájának hódmezővásárhelyi helyszínei 18 és 23 óra között várják a látogatókat, a rendezvény a tájházban éjfélkor ér véget.
 
Egymilliárdos különbséggel pályáztak
Egymilliárdos különbséggel pályáztak Nem akadályozza a tram train folyamatban lévő építését, hogy a Szeged Rendező pályaudvaron a járműjavító csarnok építési tendere eredménytelen volt.
 
Hódmezővásárhelyen is bemutatkoznak a Magyar Állami Operaház együttesei
Hódmezővásárhelyen is bemutatkoznak a Magyar Állami Operaház együttesei Igazi zenei csemegéket ígér az idei ősz a vásárhelyi zenekedvelők számára. Az Operaház korszerűsítése miatt a vidéki nagyvárosokban is bemutatkoznak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Háromszáz diák az Emlékpont időszaki kiállításán
Háromszáz diák az Emlékpont időszaki kiállításán Vásárhelyi középiskolás diákcsoportok ismerkedtek a helyi zsidóság első világháború előtti életével és a helyi zsidó férfiak frontszolgálatával. Képekkel.
 
Újabb ivartalanítási program indul Hódmezővásárhelyen
Újabb ivartalanítási program indul Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete újabb ivartalanítási akciót szervez a városban. Csakúgy mint korábban, most is egy svájci alapítvány jóvoltából végezheti az akciót.