SportÚszógála világklasszissal

2017. október 16., hétfő
 
Úszógála világklasszissal

Vasárnap véget ért a Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupa kétnapos versenye a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

 

 

 

 

 

 

 


Október 14-15-én a II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupán 4 ország, 40 egyesületének 480 úszója mérte össze tudását a köztük a két vásárhelyi sportegyesület.

 

Rajtköre állt a budapesti Iron Aquatics sportklub is 56 versenyzővel, akiket nemcsak a biztatás kedvéért elkísért Hosszú Katinka és edző-férje Shane Tusup is.

 

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka szokásához híven mind a 14 egyéni  számban indult és persze meg is nyert. Ennél persze sokkal többet ért személyes varázsa, elhívatottsága, amely példaként szolgál sok ifjú sportoló számára.

 

A 40 induló egyesület közül az Iron Aquatics sportklubhoz hasonlóan nagyszámú versenyzővel, szám szerint 52-vel csak a vásárhelyi Hód-Úszó SE. indult, míg a HSÚVC 38 ifjú sportolóval, ám az érmes helyezésekben messze magasabban - közel a dupláját - teljesítettek Bán Sándor vezetőedző tanítványai. A 17 arany, 13-13 ezüst és bronzérem a csapatok összesítésében a harmadik helyezést eredményezte. A csapatversenyben HSÚVC mögött végzett a Hód Úszó SE. 9 arany-, 9 ezüst- és 9 bronzéremmel.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mobilalkalmazás Hódmezővásárhelyről

Mobilalkalmazás Hódmezővásárhelyről

A vásárhelyi önkormányzat által megrendelt, kissé drágának tűnő áron elkészített...
Megszerezte második idénybeli győzelmét a Vásárhelyi Kosársuli

Megszerezte második idénybeli győzelmét a...

A Bonyhád elleni összecsapás végig óriási izgalmat hozott, így a közönség élvezetes...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.
 
Polgármesteri csúcsforgalom a Városházán
Polgármesteri csúcsforgalom a Városházán A 47-es főút négysávosra bővítése Debrecen, Békéscsaba és Hódmezővásárhely számára komoly gazdasági lehetőséget teremt.