SportÚszógála világklasszissal

2017. október 16., hétfő
 
Úszógála világklasszissal

Vasárnap véget ért a Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupa kétnapos versenye a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

 

 

 

 

 

 

 


Október 14-15-én a II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupán 4 ország, 40 egyesületének 480 úszója mérte össze tudását a köztük a két vásárhelyi sportegyesület.

 

Rajtköre állt a budapesti Iron Aquatics sportklub is 56 versenyzővel, akiket nemcsak a biztatás kedvéért elkísért Hosszú Katinka és edző-férje Shane Tusup is.

 

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka szokásához híven mind a 14 egyéni  számban indult és persze meg is nyert. Ennél persze sokkal többet ért személyes varázsa, elhívatottsága, amely példaként szolgál sok ifjú sportoló számára.

 

A 40 induló egyesület közül az Iron Aquatics sportklubhoz hasonlóan nagyszámú versenyzővel, szám szerint 52-vel csak a vásárhelyi Hód-Úszó SE. indult, míg a HSÚVC 38 ifjú sportolóval, ám az érmes helyezésekben messze magasabban - közel a dupláját - teljesítettek Bán Sándor vezetőedző tanítványai. A 17 arany, 13-13 ezüst és bronzérem a csapatok összesítésében a harmadik helyezést eredményezte. A csapatversenyben HSÚVC mögött végzett a Hód Úszó SE. 9 arany-, 9 ezüst- és 9 bronzéremmel.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mobilalkalmazás Hódmezővásárhelyről

Mobilalkalmazás Hódmezővásárhelyről

A vásárhelyi önkormányzat által megrendelt, kissé drágának tűnő áron elkészített...
Megszerezte második idénybeli győzelmét a Vásárhelyi Kosársuli

Megszerezte második idénybeli győzelmét a...

A Bonyhád elleni összecsapás végig óriási izgalmat hozott, így a közönség élvezetes...
 

És ezt már olvasta?

90 éves Csende Lajos
90 éves Csende Lajos A háború alatt elvitték leventének, utána visszakerült Vásárhelyre. A helyi Közúttól ment nyugdíjba.
 
90 éves Somogyi Antal
90 éves Somogyi Antal Traktorosként kezdett dolgozni az Állami Gazdaságban. Itt ismerkedett meg feleségével, 1962-ben átköltöztek Hódmezővásárhelyre.
 
Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.