SportÚszógála világklasszissal

2017. október 16., hétfő
 
Úszógála világklasszissal

Vasárnap véget ért a Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupa kétnapos versenye a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

 

 

 

 

 

 

 


Október 14-15-én a II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupán 4 ország, 40 egyesületének 480 úszója mérte össze tudását a köztük a két vásárhelyi sportegyesület.

 

Rajtköre állt a budapesti Iron Aquatics sportklub is 56 versenyzővel, akiket nemcsak a biztatás kedvéért elkísért Hosszú Katinka és edző-férje Shane Tusup is.

 

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka szokásához híven mind a 14 egyéni  számban indult és persze meg is nyert. Ennél persze sokkal többet ért személyes varázsa, elhívatottsága, amely példaként szolgál sok ifjú sportoló számára.

 

A 40 induló egyesület közül az Iron Aquatics sportklubhoz hasonlóan nagyszámú versenyzővel, szám szerint 52-vel csak a vásárhelyi Hód-Úszó SE. indult, míg a HSÚVC 38 ifjú sportolóval, ám az érmes helyezésekben messze magasabban - közel a dupláját - teljesítettek Bán Sándor vezetőedző tanítványai. A 17 arany, 13-13 ezüst és bronzérem a csapatok összesítésében a harmadik helyezést eredményezte. A csapatversenyben HSÚVC mögött végzett a Hód Úszó SE. 9 arany-, 9 ezüst- és 9 bronzéremmel.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mobilalkalmazás Hódmezővásárhelyről

Mobilalkalmazás Hódmezővásárhelyről

A vásárhelyi önkormányzat által megrendelt, kissé drágának tűnő áron elkészített...
Megszerezte második idénybeli győzelmét a Vásárhelyi Kosársuli

Megszerezte második idénybeli győzelmét a...

A Bonyhád elleni összecsapás végig óriási izgalmat hozott, így a közönség élvezetes...
 

És ezt már olvasta?

Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés
Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés Hódmezővásárhely 1,1 milliárd forintot nyert a komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére, hat új jármű, konténerek, kukák kerülnek a városba.
 
Vásárhelyi iskolások nyerték az Államkincstár értékes pályázatát
Vásárhelyi iskolások nyerték az Államkincstár értékes pályázatát Félszáz videófilmet készítettek a fiatalok a pályázatra, és a legkülönbözőbb élethelyzetek alapján irányították rá a figyelmet a megtakarítások fontosságára.
 
Vásárhelyen is fokozott figyelem
Vásárhelyen is fokozott figyelem A strasbourgi terrortámadással magyarázzák, hogy Hódmezővásárhely belvárosában katonai rendészeti egységek járőröznek mostantól.
 
Idén is lesz Erzsébet utalvány
Idén is lesz Erzsébet utalvány December 12-től megkezdték a hódmezővásárhelyi idős polgárok Erzsébet-utalványainak a kiküldését. Több mint hatezren várhatják a postást.
 
A hagyomány folytatódik
A hagyomány folytatódik a Balogh Imsi Sportaréna előcsarnokában a szokásos precíz szervezés mellett vehették át az előre összeállított dobozokat a vásárhelyi közfoglalkoztatottak.
 
Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban
Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban A huszadik század nagyformátumú kultuszminisztere, gróf Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életútját és tevékenységét mutatták be. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."