GazdaságÚjabb osztálytermekkel bővülhet a vásárhelyi iskola

2018. augusztus 3., péntek
 
Újabb osztálytermekkel bővülhet a vásárhelyi iskola

Tíz egyetértő szavazattal úgy döntött rendkívüli ülésén a közgyűlés, hogy a Petőfi u. 6. szám alatti ingatlant használatba adják a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola részére.

 

 

 

 

 

 

 

Az előterjesztés szerint több teremre van szüksége az intézménynek. Az Ótemplomi Református Egyházközség részéről Grezsa Ferenc presbiter úgy fogalmazott: az oktatás stratégiai kérdés, évtizedekben kell gondolkodni, lehet, hogy most csak egy pluszteremre lenne szükségük, de mi lesz, ha az évek múltával egyre többre.

 

A rendkívüli közgyűlésen Márki-Zay Péter polgármester nem támogatta a kérést, (szintén nem szavazta meg Nagy Ernő, Molnár Lászlóné és Dr. Kis Andrea sem) okos kompromisszumot kellene kötni, ne adják át az egész épületet, csak a szükséges részt. A polgármester pedig a város polgárait, a civil szervezeteket látta volna szívesen az épületben. A fideszes többségű grémium azonban nem akceptálta az ötletet.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben többször írtunk, ez az az épület, amely utólag került bele egy felújítási hullámba 2015-ben. A Környezet és Energia Operatív program keretében öt épület energetikai korszerűsítésére összesen 1 997 700 000 forintot nyert a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Ebből kettő Szegeden, három Hódmezővásárhelyen van. A központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai elnevezésű pályázati kiírásra csak központi költségvetési szervek - elsődlegesen Kormányhivatalok – pályázhattak.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal két pályázatot nyújtott be, az egyik a Szegedi székházépületének, a másik a Hódmezővásárhely, Kálvin tér 4. szám alatti, a zeneiskola volt épülete, a későbbi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Csongrád Megyei Kirendeltsége energetikai felújítására.

 

A műszaki tartalom elkészülte után derült ki, hogy az elnyert támogatási összeg a hódmezővásárhelyi ingatlan esetében más, a Kormányhivatal használatában álló ingatlanok felújítására is lehetőséget ad. Ezek egyike a Petőfi u. 6. szám alatti lett, amely 2016-ban visszakapta eredeti állapotát és szépségét, a Petőfi utca ékességeként.

 

A tervek szerint a Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola szeptember elsején veszi birtokba az épületet, és decemberben a teljes felső tagozat átköltözik.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Félezer művet zsűriznek

Félezer művet zsűriznek

Már javában tart a Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett műalkotások zsűrizése. 65. alkalommal...
Kullancsveszély!

Kullancsveszély!

Biológiai bombák robbannak a természetben, amelyre egyik példa a fehér testű aranysárga lábú...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen is folytatódik
Vásárhelyen is folytatódik 10 éve az országban 26 városban kaphatták meg ingyenesen a méhnyak-rák elleni védőoltást a diákok, azonban Hódmezővásárhelyen volt a legnagyobb az érdeklődés.
 
Az önkéntes állatvédők filléres gondjai
Az önkéntes állatvédők filléres gondjai A városban a legaktívabb Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjai hálásak eddigi adományozóiknak, azonban bíznak abban, hogy érkezik még segítség.
 
Különleges koncert Vásárhelyen
Különleges koncert Vásárhelyen

Fassang László Liszt-díjas orgonaművész és Szokolay Dongó Balázs Artisjus-díjas népi hangszeres szólista közös muzsikálása új zenei világot hoz létre.

 
Egy minden várakozást felülmúló akció
Egy minden várakozást felülmúló akció Kitűnő ötletnek bizonyult a Szeretem Vásárhelyt Egyesület által Hódmezővásárhelyen először megszervezett elektronikai hulladék gyűjtése.
 
Segített a kamerarendszer
Segített a kamerarendszer A szatymazi férfit Vásárhely nevezetességeinek értékeinél jobban érdekelték a bevásárló központ parkolójában álló autó értékei. Alig néhány óra alatt azonosították.
 
Nagymama és unoka - '56 hatása egy család életére
Nagymama és unoka - '56 hatása egy család életére A rendhagyó történelemóráán Aranyossy Ildikó unokájával, a jogászhallgató Tóth Marcellel és az Emlékpont történészével, Nagy Gyöngyivel beszélgetett. Képekkel.
 
Kellemes feladat egy sün átteleltetése
Kellemes feladat egy sün átteleltetése Itt az ősz, a hideg idő. Fontos odafigyelnünk a sünökre, főleg a kölyök tüskésekre. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének néhány hasznos tanácsa.