GazdaságÚjabb osztálytermekkel bővülhet a vásárhelyi iskola

2018. augusztus 3., péntek
 
Újabb osztálytermekkel bővülhet a vásárhelyi iskola

Tíz egyetértő szavazattal úgy döntött rendkívüli ülésén a közgyűlés, hogy a Petőfi u. 6. szám alatti ingatlant használatba adják a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola részére.

 

 

 

 

 

 

 

Az előterjesztés szerint több teremre van szüksége az intézménynek. Az Ótemplomi Református Egyházközség részéről Grezsa Ferenc presbiter úgy fogalmazott: az oktatás stratégiai kérdés, évtizedekben kell gondolkodni, lehet, hogy most csak egy pluszteremre lenne szükségük, de mi lesz, ha az évek múltával egyre többre.

 

A rendkívüli közgyűlésen Márki-Zay Péter polgármester nem támogatta a kérést, (szintén nem szavazta meg Nagy Ernő, Molnár Lászlóné és Dr. Kis Andrea sem) okos kompromisszumot kellene kötni, ne adják át az egész épületet, csak a szükséges részt. A polgármester pedig a város polgárait, a civil szervezeteket látta volna szívesen az épületben. A fideszes többségű grémium azonban nem akceptálta az ötletet.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben többször írtunk, ez az az épület, amely utólag került bele egy felújítási hullámba 2015-ben. A Környezet és Energia Operatív program keretében öt épület energetikai korszerűsítésére összesen 1 997 700 000 forintot nyert a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Ebből kettő Szegeden, három Hódmezővásárhelyen van. A központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai elnevezésű pályázati kiírásra csak központi költségvetési szervek - elsődlegesen Kormányhivatalok – pályázhattak.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal két pályázatot nyújtott be, az egyik a Szegedi székházépületének, a másik a Hódmezővásárhely, Kálvin tér 4. szám alatti, a zeneiskola volt épülete, a későbbi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Csongrád Megyei Kirendeltsége energetikai felújítására.

 

A műszaki tartalom elkészülte után derült ki, hogy az elnyert támogatási összeg a hódmezővásárhelyi ingatlan esetében más, a Kormányhivatal használatában álló ingatlanok felújítására is lehetőséget ad. Ezek egyike a Petőfi u. 6. szám alatti lett, amely 2016-ban visszakapta eredeti állapotát és szépségét, a Petőfi utca ékességeként.

 

A tervek szerint a Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola szeptember elsején veszi birtokba az épületet, és decemberben a teljes felső tagozat átköltözik.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Félezer művet zsűriznek

Félezer művet zsűriznek

Már javában tart a Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett műalkotások zsűrizése. 65. alkalommal...
Kullancsveszély!

Kullancsveszély!

Biológiai bombák robbannak a természetben, amelyre egyik példa a fehér testű aranysárga lábú...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.