GazdaságÚjabb osztálytermekkel bővülhet a vásárhelyi iskola

2018. augusztus 3., péntek
 
Újabb osztálytermekkel bővülhet a vásárhelyi iskola

Tíz egyetértő szavazattal úgy döntött rendkívüli ülésén a közgyűlés, hogy a Petőfi u. 6. szám alatti ingatlant használatba adják a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola részére.

 

 

 

 

 

 

 

Az előterjesztés szerint több teremre van szüksége az intézménynek. Az Ótemplomi Református Egyházközség részéről Grezsa Ferenc presbiter úgy fogalmazott: az oktatás stratégiai kérdés, évtizedekben kell gondolkodni, lehet, hogy most csak egy pluszteremre lenne szükségük, de mi lesz, ha az évek múltával egyre többre.

 

A rendkívüli közgyűlésen Márki-Zay Péter polgármester nem támogatta a kérést, (szintén nem szavazta meg Nagy Ernő, Molnár Lászlóné és Dr. Kis Andrea sem) okos kompromisszumot kellene kötni, ne adják át az egész épületet, csak a szükséges részt. A polgármester pedig a város polgárait, a civil szervezeteket látta volna szívesen az épületben. A fideszes többségű grémium azonban nem akceptálta az ötletet.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben többször írtunk, ez az az épület, amely utólag került bele egy felújítási hullámba 2015-ben. A Környezet és Energia Operatív program keretében öt épület energetikai korszerűsítésére összesen 1 997 700 000 forintot nyert a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Ebből kettő Szegeden, három Hódmezővásárhelyen van. A központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai elnevezésű pályázati kiírásra csak központi költségvetési szervek - elsődlegesen Kormányhivatalok – pályázhattak.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal két pályázatot nyújtott be, az egyik a Szegedi székházépületének, a másik a Hódmezővásárhely, Kálvin tér 4. szám alatti, a zeneiskola volt épülete, a későbbi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Csongrád Megyei Kirendeltsége energetikai felújítására.

 

A műszaki tartalom elkészülte után derült ki, hogy az elnyert támogatási összeg a hódmezővásárhelyi ingatlan esetében más, a Kormányhivatal használatában álló ingatlanok felújítására is lehetőséget ad. Ezek egyike a Petőfi u. 6. szám alatti lett, amely 2016-ban visszakapta eredeti állapotát és szépségét, a Petőfi utca ékességeként.

 

A tervek szerint a Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola szeptember elsején veszi birtokba az épületet, és decemberben a teljes felső tagozat átköltözik.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Félezer művet zsűriznek

Félezer művet zsűriznek

Már javában tart a Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett műalkotások zsűrizése. 65. alkalommal...
Kullancsveszély!

Kullancsveszély!

Biológiai bombák robbannak a természetben, amelyre egyik példa a fehér testű aranysárga lábú...
 

És ezt már olvasta?

Módosították a költségvetést
Módosították a költségvetést A büdzsé módosításra az állami támogatások és korábban született közgyűlési határozatok átvezetése és a pályázatok miatt van szükség,
 
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC A hétvégén tartotta a Hód Úszó SE a JAKED-HÓD Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt. A HSÚVC a szezonzáró versenyen megnyerte a HÓD Kupát. Eredményekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.