KözéletÚjabb négy évre nevezték ki

2018. június 27., szerda
 
Újabb négy évre nevezték ki

Átvette kinevezését Orbán Viktor miniszterelnöktől kedden az Országházban dr. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott.

 

 

 

 


A közigazgatásnak nincs más létjogosultsága és más mértéke, mint az emberek és a haza szolgálata - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kormánymegbízottak kinevezési okiratának átadásán. A kormányfő szerint ma a magyar állam legjobban működő szerve a középszintű közigazgatás. Az ünnepségen dr. Juhász Tünde Csongrád Megye kormánymegbízottja is átvette július elsejei hatállyal kinevezését, így négy év után is folytathatja a munkát a kormányhivatal élén.

 

A hódmezővásárhelyi Dr. Juhász Tünde széles körű közigazgatási ismeretekkel és gyakorlattal rendelkezik. Csaknem negyedszázada, az Államigazgatási Főiskolán szerzett igazgatásszervezői diplomával kezdett dolgozni a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban, ahol néhány évvel később, jogászi diplomája megszerzése után már dr Rapcsák András polgármester kabinetvezetője lett.

 

Ezt követően számos további szakirányú végzettségre tett szert, rendelkezik jogász közgazdász, Európa jogi szakjogász, környezetvédelmi szakjogász diplomával. A képzéseket a Szegedi Tudományegyetemen végezte el, és 2008-ban Gazdaságtudományi Karon szerezte meg a MBA (Master of Business Administration) mesterdiplomát is.

 

Tanulmányai mellett folyamatosan dolgozott a közigazgatásban: előbb Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában kabinetvezetői, illetve Stratégiai Iroda-vezetői feladatot látott el, majd a – magánéletben is közeli kapcsolatban állt - Deutsch Tamás által vezetett Ifjúsági és Sportminisztériumban irodavezető, titkárságvezető illetve sajtófőnök volt.

Majd ezután évekig LázárJános polgármester politikai tanácsadója volt, és ő vezette a 40 fős kabinetirodát is.

A Csongrád Megyei Kormányhivatalban 2011 szeptembere óta B. Nagy László kabinetvezetőjeként tevékenykedett. 

 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a hódmezővásárhelyi és makói térség országgyűlési képviselője javaslatára 2014 júliusában született a döntés a Csongrád Megye kormánymegbízottjának személyéről.

Juhász Tünde az eddigi kormánymegbízott B. Nagy László kabinetirodájának vezetőjeként dolgozott a megyei kormányhivatalban. B. Nagy László (a Csongrád megyei 2-es választókerületben nyert –, a képviselőség mellett nem vállalhat más állami megbízatást) megüresedett helyére nevezték ki a volt kabinetvezetőjét, Juhász Tündét. Most, 2018. június 27-én megerősítették tisztségében.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fürdési tilalom a Mártélyi holtágon

Fürdési tilalom a Mártélyi holtágon

Egyelőre a hűvös idő miatt nem lesznek fürödni szándékozók, de az arrafelé...

Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Távol jársz címmel a Tornyai János Múzeumban koncertet ad a Hódmezővásárhelyi Városi...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.