KözéletÚjabb négy évre nevezték ki

2018. június 27., szerda
 
Újabb négy évre nevezték ki

Átvette kinevezését Orbán Viktor miniszterelnöktől kedden az Országházban dr. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott.

 

 

 

 


A közigazgatásnak nincs más létjogosultsága és más mértéke, mint az emberek és a haza szolgálata - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kormánymegbízottak kinevezési okiratának átadásán. A kormányfő szerint ma a magyar állam legjobban működő szerve a középszintű közigazgatás. Az ünnepségen dr. Juhász Tünde Csongrád Megye kormánymegbízottja is átvette július elsejei hatállyal kinevezését, így négy év után is folytathatja a munkát a kormányhivatal élén.

 

A hódmezővásárhelyi Dr. Juhász Tünde széles körű közigazgatási ismeretekkel és gyakorlattal rendelkezik. Csaknem negyedszázada, az Államigazgatási Főiskolán szerzett igazgatásszervezői diplomával kezdett dolgozni a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban, ahol néhány évvel később, jogászi diplomája megszerzése után már dr Rapcsák András polgármester kabinetvezetője lett.

 

Ezt követően számos további szakirányú végzettségre tett szert, rendelkezik jogász közgazdász, Európa jogi szakjogász, környezetvédelmi szakjogász diplomával. A képzéseket a Szegedi Tudományegyetemen végezte el, és 2008-ban Gazdaságtudományi Karon szerezte meg a MBA (Master of Business Administration) mesterdiplomát is.

 

Tanulmányai mellett folyamatosan dolgozott a közigazgatásban: előbb Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában kabinetvezetői, illetve Stratégiai Iroda-vezetői feladatot látott el, majd a – magánéletben is közeli kapcsolatban állt - Deutsch Tamás által vezetett Ifjúsági és Sportminisztériumban irodavezető, titkárságvezető illetve sajtófőnök volt.

Majd ezután évekig LázárJános polgármester politikai tanácsadója volt, és ő vezette a 40 fős kabinetirodát is.

A Csongrád Megyei Kormányhivatalban 2011 szeptembere óta B. Nagy László kabinetvezetőjeként tevékenykedett. 

 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a hódmezővásárhelyi és makói térség országgyűlési képviselője javaslatára 2014 júliusában született a döntés a Csongrád Megye kormánymegbízottjának személyéről.

Juhász Tünde az eddigi kormánymegbízott B. Nagy László kabinetirodájának vezetőjeként dolgozott a megyei kormányhivatalban. B. Nagy László (a Csongrád megyei 2-es választókerületben nyert –, a képviselőség mellett nem vállalhat más állami megbízatást) megüresedett helyére nevezték ki a volt kabinetvezetőjét, Juhász Tündét. Most, 2018. június 27-én megerősítették tisztségében.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fürdési tilalom a Mártélyi holtágon

Fürdési tilalom a Mártélyi holtágon

Egyelőre a hűvös idő miatt nem lesznek fürödni szándékozók, de az arrafelé...

Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Távol jársz címmel a Tornyai János Múzeumban koncertet ad a Hódmezővásárhelyi Városi...
 

És ezt már olvasta?

Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen
Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen Idén már ötödik alkalommal segítenek a vásárhelyieket megszabadulni a szúnyogoktól. Kétszer az Önkormányzat finanszírozta, háromszor a Katasztrófavédelem.
 
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n A stáb július 23-án járt Hódmezővásárhelyen. A helyi nevezetességeket Baranyai Antal segítségével ismerhetik meg.
 
Itt az új színházi évad a BFMK-ban
Itt az új színházi évad a BFMK-ban Színházi előadásokat két bérlet-sorozatban is kínálnak az ősszel kezdődő évadban. Újdonságként pedig a spirituális témák iránt érdeklődőknek ajánlanak előadássorozatot.
 
Jobblépés vagy ballépés
Jobblépés vagy ballépés Hamarosan táncra perdülhetnek az ápolók és a szociális munkások is, ugyanis Cser Ágnes Hódmezővásárhelyen új mozgalom indítását lengette be.
 
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.