KözéletÚjabb négy évre nevezték ki

2018. június 27., szerda
 
Újabb négy évre nevezték ki

Átvette kinevezését Orbán Viktor miniszterelnöktől kedden az Országházban dr. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott.

 

 

 

 


A közigazgatásnak nincs más létjogosultsága és más mértéke, mint az emberek és a haza szolgálata - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kormánymegbízottak kinevezési okiratának átadásán. A kormányfő szerint ma a magyar állam legjobban működő szerve a középszintű közigazgatás. Az ünnepségen dr. Juhász Tünde Csongrád Megye kormánymegbízottja is átvette július elsejei hatállyal kinevezését, így négy év után is folytathatja a munkát a kormányhivatal élén.

 

A hódmezővásárhelyi Dr. Juhász Tünde széles körű közigazgatási ismeretekkel és gyakorlattal rendelkezik. Csaknem negyedszázada, az Államigazgatási Főiskolán szerzett igazgatásszervezői diplomával kezdett dolgozni a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban, ahol néhány évvel később, jogászi diplomája megszerzése után már dr Rapcsák András polgármester kabinetvezetője lett.

 

Ezt követően számos további szakirányú végzettségre tett szert, rendelkezik jogász közgazdász, Európa jogi szakjogász, környezetvédelmi szakjogász diplomával. A képzéseket a Szegedi Tudományegyetemen végezte el, és 2008-ban Gazdaságtudományi Karon szerezte meg a MBA (Master of Business Administration) mesterdiplomát is.

 

Tanulmányai mellett folyamatosan dolgozott a közigazgatásban: előbb Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában kabinetvezetői, illetve Stratégiai Iroda-vezetői feladatot látott el, majd a – magánéletben is közeli kapcsolatban állt - Deutsch Tamás által vezetett Ifjúsági és Sportminisztériumban irodavezető, titkárságvezető illetve sajtófőnök volt.

Majd ezután évekig LázárJános polgármester politikai tanácsadója volt, és ő vezette a 40 fős kabinetirodát is.

A Csongrád Megyei Kormányhivatalban 2011 szeptembere óta B. Nagy László kabinetvezetőjeként tevékenykedett. 

 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a hódmezővásárhelyi és makói térség országgyűlési képviselője javaslatára 2014 júliusában született a döntés a Csongrád Megye kormánymegbízottjának személyéről.

Juhász Tünde az eddigi kormánymegbízott B. Nagy László kabinetirodájának vezetőjeként dolgozott a megyei kormányhivatalban. B. Nagy László (a Csongrád megyei 2-es választókerületben nyert –, a képviselőség mellett nem vállalhat más állami megbízatást) megüresedett helyére nevezték ki a volt kabinetvezetőjét, Juhász Tündét. Most, 2018. június 27-én megerősítették tisztségében.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fürdési tilalom a Mártélyi holtágon

Fürdési tilalom a Mártélyi holtágon

Egyelőre a hűvös idő miatt nem lesznek fürödni szándékozók, de az arrafelé...

Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Távol jársz címmel a Tornyai János Múzeumban koncertet ad a Hódmezővásárhelyi Városi...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.