KözéletÚjabb négy évre nevezték ki

2018. június 27., szerda
 
Újabb négy évre nevezték ki

Átvette kinevezését Orbán Viktor miniszterelnöktől kedden az Országházban dr. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott.

 

 

 

 


A közigazgatásnak nincs más létjogosultsága és más mértéke, mint az emberek és a haza szolgálata - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kormánymegbízottak kinevezési okiratának átadásán. A kormányfő szerint ma a magyar állam legjobban működő szerve a középszintű közigazgatás. Az ünnepségen dr. Juhász Tünde Csongrád Megye kormánymegbízottja is átvette július elsejei hatállyal kinevezését, így négy év után is folytathatja a munkát a kormányhivatal élén.

 

A hódmezővásárhelyi Dr. Juhász Tünde széles körű közigazgatási ismeretekkel és gyakorlattal rendelkezik. Csaknem negyedszázada, az Államigazgatási Főiskolán szerzett igazgatásszervezői diplomával kezdett dolgozni a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban, ahol néhány évvel később, jogászi diplomája megszerzése után már dr Rapcsák András polgármester kabinetvezetője lett.

 

Ezt követően számos további szakirányú végzettségre tett szert, rendelkezik jogász közgazdász, Európa jogi szakjogász, környezetvédelmi szakjogász diplomával. A képzéseket a Szegedi Tudományegyetemen végezte el, és 2008-ban Gazdaságtudományi Karon szerezte meg a MBA (Master of Business Administration) mesterdiplomát is.

 

Tanulmányai mellett folyamatosan dolgozott a közigazgatásban: előbb Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában kabinetvezetői, illetve Stratégiai Iroda-vezetői feladatot látott el, majd a – magánéletben is közeli kapcsolatban állt - Deutsch Tamás által vezetett Ifjúsági és Sportminisztériumban irodavezető, titkárságvezető illetve sajtófőnök volt.

Majd ezután évekig LázárJános polgármester politikai tanácsadója volt, és ő vezette a 40 fős kabinetirodát is.

A Csongrád Megyei Kormányhivatalban 2011 szeptembere óta B. Nagy László kabinetvezetőjeként tevékenykedett. 

 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a hódmezővásárhelyi és makói térség országgyűlési képviselője javaslatára 2014 júliusában született a döntés a Csongrád Megye kormánymegbízottjának személyéről.

Juhász Tünde az eddigi kormánymegbízott B. Nagy László kabinetirodájának vezetőjeként dolgozott a megyei kormányhivatalban. B. Nagy László (a Csongrád megyei 2-es választókerületben nyert –, a képviselőség mellett nem vállalhat más állami megbízatást) megüresedett helyére nevezték ki a volt kabinetvezetőjét, Juhász Tündét. Most, 2018. június 27-én megerősítették tisztségében.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fürdési tilalom a Mártélyi holtágon

Fürdési tilalom a Mártélyi holtágon

Egyelőre a hűvös idő miatt nem lesznek fürödni szándékozók, de az arrafelé...

Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Távol jársz címmel a Tornyai János Múzeumban koncertet ad a Hódmezővásárhelyi Városi...
 

És ezt már olvasta?

90 éves Csende Lajos
90 éves Csende Lajos A háború alatt elvitték leventének, utána visszakerült Vásárhelyre. A helyi Közúttól ment nyugdíjba.
 
90 éves Somogyi Antal
90 éves Somogyi Antal Traktorosként kezdett dolgozni az Állami Gazdaságban. Itt ismerkedett meg feleségével, 1962-ben átköltöztek Hódmezővásárhelyre.
 
Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.