Kultúra, oktatásÚjabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

2019. február 17., vasárnap
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2019-ben is megszervezte a környezetvédelem területén tevékenykedő tagvállalatai és partnereik számára a hagyományos, immár 19. Országos Környezetvédelmi Találkozót. 

 

 

 

 

 

 

 

Február 16-án, Budapesten a Dűrer Rendezvényházban nagyszámú részvétel mellett műsorral összekötött vacsoraesten a Szövetség lehetőséget nyújt a hazai környezetvédelem, környezetipar fejlődésében jelentős szerepet vállaló döntéshozók, vállalkozások, személyek kötetlen találkozására és itt kerül sor a KSZGYSZ által alapított Környezet Védelméért Díj ünnepélyes átadására is. Idén az egyik díjazott, magánszemély kategóriában Bozókiné Szabó Ildikó, a hódmezővásárhelyi Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője lett.

 

A már eddig is egy sor hazai és nemzetközi elismerésben részesített, az óvodai hétköznapokban, már a kisgyermek korban kialakítandó környezetvédelem fontosságát koncepciózusan kidolgozott Klímanócskák programja nyerte el a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége tetszését.

A találkozó fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök volt, az esten a szakmai tárcák több képviselője is jelen volt, Bozókiné Szabó Ildikónak, az országos klimareferens hálózat oktatási szemléletformálási Tagozatvezetőjének is a díjat az Innováció és Technológiai Minisztérium államtitkára adta át.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen

Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen

A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János...
Császár Angéla Hódmezővásárhelyen

Császár Angéla Hódmezővásárhelyen

Legutóbb 2017 őszén járt Hódmezővásárhelyen Fenyvesi Félix Lajos könyvbemutatójának...

 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."