Kultúra, oktatásÚjabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

2019. február 17., vasárnap
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2019-ben is megszervezte a környezetvédelem területén tevékenykedő tagvállalatai és partnereik számára a hagyományos, immár 19. Országos Környezetvédelmi Találkozót. 

 

 

 

 

 

 

 

Február 16-án, Budapesten a Dűrer Rendezvényházban nagyszámú részvétel mellett műsorral összekötött vacsoraesten a Szövetség lehetőséget nyújt a hazai környezetvédelem, környezetipar fejlődésében jelentős szerepet vállaló döntéshozók, vállalkozások, személyek kötetlen találkozására és itt kerül sor a KSZGYSZ által alapított Környezet Védelméért Díj ünnepélyes átadására is. Idén az egyik díjazott, magánszemély kategóriában Bozókiné Szabó Ildikó, a hódmezővásárhelyi Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője lett.

 

A már eddig is egy sor hazai és nemzetközi elismerésben részesített, az óvodai hétköznapokban, már a kisgyermek korban kialakítandó környezetvédelem fontosságát koncepciózusan kidolgozott Klímanócskák programja nyerte el a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége tetszését.

A találkozó fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök volt, az esten a szakmai tárcák több képviselője is jelen volt, Bozókiné Szabó Ildikónak, az országos klimareferens hálózat oktatási szemléletformálási Tagozatvezetőjének is a díjat az Innováció és Technológiai Minisztérium államtitkára adta át.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen

Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen

A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János...
Császár Angéla Hódmezővásárhelyen

Császár Angéla Hódmezővásárhelyen

Legutóbb 2017 őszén járt Hódmezővásárhelyen Fenyvesi Félix Lajos könyvbemutatójának...

 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.