SportÚj vezetőedzője van a HFC-nek

2017. szeptember 27., szerda
 
Új vezetőedzője van a HFC-nek

A Hódmezővásárhelyi FC elnöksége felmentette vezetőedzői posztjáról Major Lászlót, az NB III-as csapat trénerét.

 

 

Fotó: VH archív

 

 

A szakmai munka a jövőben Szűcs Róbert vezetőedző irányításával folyik majd. Antal Krisztián pályaedzői, Kovács Krisztián pedig kapusedzői feladatokat lát majd el a felnőtt csapatnál.

 

Szeptember 25-én Szűcs Róbert át is vette a Hódmezővásárhelyi FC NB III-ban szereplő felnőtt csapatának irányítását. 

 

 

Szűcs Róbert 8 évesen kezdett sportolni a hódmezővásárhelyi labdarúgó csapatnál. 28 évig állt a klub szolgálatában. Előbb játékosként, majd az utánpótlás csapatok edzésében segített, de a felnőtt csapat vezetőedzői posztját is betöltötte.

Később Mártélyra került, ahol csapatával megnyerte a megyei másodosztályt és feljutottak az élvonalba. 2015 januárjában pedig Csongrádra tette át székhelyét, ahol egészen mostanáig trenírozta a csapatot. Szűcs Róbert most visszatér és ismét szülővárosának együttesét irányíthatja.

 

„Ez a szakma csúcsa. A szülővárosomban, az NB III-ba, ha edzőnek hívnak, akkor nem kell sokat gondolkoznia az embernek. Azért volt bennem egy kis tartás, mert Csongrádon nagyon jó a kapcsolatom a szurkolókkal, a vezetőkkel és gyakorlatilag én építgettem az elmúlt években a csapatot. Ilyen szempontból nem volt egyszerű a döntés, fejben ezt le kellett játszanom magamban. Viszont ha szükség van rám Hódmezővásárhelyen, az mindenféleképpen elsődleges szempont.”

 

A szakmai munka a jövőben Szűcs Róbert vezetőedző irányításával folyik majd. Antal Krisztián pályaedzői, Kovács Krisztián pedig kapusedzői feladatokat lát majd el a felnőtt csapatnál.

 

A régi-új edzővel beszélgettünk:

 

Könnyű vagy nehéz az új feladat? 4 pontot gyűjtött a HFC 7 forduló alatt, a győzelem pedig még várat magára.

„Nagyon komoly munka lesz az biztos. Hétfőn már találkoztam a srácokkal. Nehéz feladat lesz, mert úgy látom, hogy lelkileg egy kicsit le vannak ülve. A képességek nem rosszak, láttam már néhány mérkőzésüket még szurkolóként. Nagyon érdekes lesz számomra, hogy hogyan állnak hozzá a srácok, ezzel mondjuk nem szokott gondom lenni. Nagyon bízom a csapatban, de össze kell szedni magunkat. A feladat nem a képességek miatt lesz nehéz, hanem azért, mert ez a négy pont nagyon kevés 7 forduló után. Fontos, hogy ne üljünk bele ebbe, hogy a kiesés esetleg meglegyintette a csapatot. Ez ellen már a hétvégén muszáj tennünk valamit.”

 

Az újonc Vecsés ellen kell játszani. Ez jó vagy rossz?

„Az NB III-ban nincsenek óriási különbségek. A Vecsést láttam a Makó ellen játszani. Nem rossz csapat, gyors szélsőig vannak és veszélyesek a kontráik. Nekünk támadnunk kell, de nem ész nélkül. A hétvégéig ezt még nekem is össze kell rakni, hogy kikkel tudom a párharcot megnyerni. Nekünk előre kell menekülnünk, tehát győznünk kell.”

 

Esetleg azzal kapcsolatban már vannak elképzeléseid, hogy hol változtatsz esetleg, hol kell változtatni a csapaton?

„Körvonalazódik a dolog. A konkrétumokat viszont még nem tudom. Hétfőn egy átmozgató edzést tartottam, hogy ismerjük meg egymást. Látok egy-két dolgot, amin változtatni lehetne. Major Laci jó szakember, tehát az összeállításában különösebb hibát nem lehet felfedezni. A legerősebb tizenegyet a helyén játszatta. Én abban bízok, hogy van jó néhány vásárhelyi játékos, akik eddig kevés lehetőséget kaptak. A lokálpatriotizmus miatt úgy gondolom, hogy egy-két vásárhelyi játékost vissza kell építeni a csapatban. Tudom, hogy ők szívvel-lélekkel Vásárhelyért küzdenek. Én sem vagyok vándormadár. 28 évig a klubot szolgáltam és szerintem ez az utolsó megállóm. Az, hogy a szülővárosomban, ahol ennyi évet eltöltöttem edző lehet, ennél nagyobb dolgot nem tudok elképzelni. Ha a játékosaim átérzik, hogy én mit érzek, akkor nem lesz semmi gondunk.”

 

A HFC október 1-én a Vecsés csapatát fogadja a városi stadionban 15 órától.

 
 
Forrás: hfc1912
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jó meccs, szép eredmény

Jó meccs, szép eredmény

A HLKC Felnőtt csapata a második félidei teljesítménye alapján teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Joggal...
Orbán miatt lett elege a miniszterségből Lázárnak?

Orbán miatt lett elege a miniszterségből...

Már háromszor osztotta meg a nyilvánossággal, hogy mit gondol politikai karrierje jövőjéről. Ha úgy...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.