SportÚj vezetőedzője van a HFC-nek

2017. szeptember 27., szerda
 
Új vezetőedzője van a HFC-nek

A Hódmezővásárhelyi FC elnöksége felmentette vezetőedzői posztjáról Major Lászlót, az NB III-as csapat trénerét.

 

 

Fotó: VH archív

 

 

A szakmai munka a jövőben Szűcs Róbert vezetőedző irányításával folyik majd. Antal Krisztián pályaedzői, Kovács Krisztián pedig kapusedzői feladatokat lát majd el a felnőtt csapatnál.

 

Szeptember 25-én Szűcs Róbert át is vette a Hódmezővásárhelyi FC NB III-ban szereplő felnőtt csapatának irányítását. 

 

 

Szűcs Róbert 8 évesen kezdett sportolni a hódmezővásárhelyi labdarúgó csapatnál. 28 évig állt a klub szolgálatában. Előbb játékosként, majd az utánpótlás csapatok edzésében segített, de a felnőtt csapat vezetőedzői posztját is betöltötte.

Később Mártélyra került, ahol csapatával megnyerte a megyei másodosztályt és feljutottak az élvonalba. 2015 januárjában pedig Csongrádra tette át székhelyét, ahol egészen mostanáig trenírozta a csapatot. Szűcs Róbert most visszatér és ismét szülővárosának együttesét irányíthatja.

 

„Ez a szakma csúcsa. A szülővárosomban, az NB III-ba, ha edzőnek hívnak, akkor nem kell sokat gondolkoznia az embernek. Azért volt bennem egy kis tartás, mert Csongrádon nagyon jó a kapcsolatom a szurkolókkal, a vezetőkkel és gyakorlatilag én építgettem az elmúlt években a csapatot. Ilyen szempontból nem volt egyszerű a döntés, fejben ezt le kellett játszanom magamban. Viszont ha szükség van rám Hódmezővásárhelyen, az mindenféleképpen elsődleges szempont.”

 

A szakmai munka a jövőben Szűcs Róbert vezetőedző irányításával folyik majd. Antal Krisztián pályaedzői, Kovács Krisztián pedig kapusedzői feladatokat lát majd el a felnőtt csapatnál.

 

A régi-új edzővel beszélgettünk:

 

Könnyű vagy nehéz az új feladat? 4 pontot gyűjtött a HFC 7 forduló alatt, a győzelem pedig még várat magára.

„Nagyon komoly munka lesz az biztos. Hétfőn már találkoztam a srácokkal. Nehéz feladat lesz, mert úgy látom, hogy lelkileg egy kicsit le vannak ülve. A képességek nem rosszak, láttam már néhány mérkőzésüket még szurkolóként. Nagyon érdekes lesz számomra, hogy hogyan állnak hozzá a srácok, ezzel mondjuk nem szokott gondom lenni. Nagyon bízom a csapatban, de össze kell szedni magunkat. A feladat nem a képességek miatt lesz nehéz, hanem azért, mert ez a négy pont nagyon kevés 7 forduló után. Fontos, hogy ne üljünk bele ebbe, hogy a kiesés esetleg meglegyintette a csapatot. Ez ellen már a hétvégén muszáj tennünk valamit.”

 

Az újonc Vecsés ellen kell játszani. Ez jó vagy rossz?

„Az NB III-ban nincsenek óriási különbségek. A Vecsést láttam a Makó ellen játszani. Nem rossz csapat, gyors szélsőig vannak és veszélyesek a kontráik. Nekünk támadnunk kell, de nem ész nélkül. A hétvégéig ezt még nekem is össze kell rakni, hogy kikkel tudom a párharcot megnyerni. Nekünk előre kell menekülnünk, tehát győznünk kell.”

 

Esetleg azzal kapcsolatban már vannak elképzeléseid, hogy hol változtatsz esetleg, hol kell változtatni a csapaton?

„Körvonalazódik a dolog. A konkrétumokat viszont még nem tudom. Hétfőn egy átmozgató edzést tartottam, hogy ismerjük meg egymást. Látok egy-két dolgot, amin változtatni lehetne. Major Laci jó szakember, tehát az összeállításában különösebb hibát nem lehet felfedezni. A legerősebb tizenegyet a helyén játszatta. Én abban bízok, hogy van jó néhány vásárhelyi játékos, akik eddig kevés lehetőséget kaptak. A lokálpatriotizmus miatt úgy gondolom, hogy egy-két vásárhelyi játékost vissza kell építeni a csapatban. Tudom, hogy ők szívvel-lélekkel Vásárhelyért küzdenek. Én sem vagyok vándormadár. 28 évig a klubot szolgáltam és szerintem ez az utolsó megállóm. Az, hogy a szülővárosomban, ahol ennyi évet eltöltöttem edző lehet, ennél nagyobb dolgot nem tudok elképzelni. Ha a játékosaim átérzik, hogy én mit érzek, akkor nem lesz semmi gondunk.”

 

A HFC október 1-én a Vecsés csapatát fogadja a városi stadionban 15 órától.

 
 
Forrás: hfc1912
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jó meccs, szép eredmény

Jó meccs, szép eredmény

A HLKC Felnőtt csapata a második félidei teljesítménye alapján teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Joggal...
Orbán miatt lett elege a miniszterségből Lázárnak?

Orbán miatt lett elege a miniszterségből...

Már háromszor osztotta meg a nyilvánossággal, hogy mit gondol politikai karrierje jövőjéről. Ha úgy...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.