Kultúra, oktatásÚj szobrot avatnak az Andrássy úton

2017. október 9., hétfő
 
Új szobrot avatnak az Andrássy úton

Szent László király szobrát avatják október 12-én Hódmezővásárhelyen a Szentháromság Plébániánal, az Andrássy út 11. szám előtt.

 

 

 

 

 

 

 

Kenéz Heka Etelka Hódmezővásárhelyen élő lovag, költő, énekművész, mecénás adományozta a szobrot, amely Lantos Györgyi csongrádi szobrászművész alkotása.

 

A szobor a Szentháromság templom bal oldalán látható majd. A körülbelül 170 centiméter magas talapzatra kerül a 72 centiméteres mellszobor.  

 

Lantos Györgyi és szintén szobrászművész férje Máté István neve, illetve szobraik jól ismertek az országban, így Vásárhelyen is. Többek között ők készítették a BFMK oldalfalán lévő vásárhelyi híres személyek reliefjeit, vagy például az Ady Endre utca végén lévő körforgalom közepén álló nemrég felavatott Retorika című szoborkompozíciót, de a nevükhöz fűződik az 1996-ban felavatott, a Szent István téren álló, az utolsó magyar nagyfejedelem és az első magyar király lovasszobra is.

 

Az ünnepséget megelőzően 10 órakor Bíró László püspök és a tábori lelkészi kar koncelebrációs szentmiséje kezdődik a Szentháromság templomban, mely egyben Szentesi Csabának, a debreceni dandár görögkatolikus tábori lelkészének ezüstmiséje. 

 

Ezt követően - 11 órakor - a szobrot Bíró László, katolikus tábori püspök szenteli fel és áldja meg.

 

Kapcsolódó cikkünk, az adományozó Kenéz Heka Etelkáról ITT!

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Belelendült a HLKC Felnőtt Női csapata

Belelendült a HLKC Felnőtt Női csapata

A meccs előtti bizakodó nyilatkozatok most teljesültek, sikerült győzni, méghozzá - jelentős - tíz gólos...
Elkészült az új vásárhelyi tüdőgondozó

Elkészült az új vásárhelyi tüdőgondozó

Egyelőre még várni kell arra, hogy beteget fogadjon a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházához...
 

És ezt már olvasta?

Szünidőben is megfontoltan
Szünidőben is megfontoltan

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrssel tartott sajtótájékoztatón a szünidő veszélyeire hívta fel a figyelmet.

 

 
Időutazás Vásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Időutazás Vásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján A Múzeumok Éjszakájának hódmezővásárhelyi helyszínei 18 és 23 óra között várják a látogatókat, a rendezvény a tájházban éjfélkor ér véget.
 
Egymilliárdos különbséggel pályáztak
Egymilliárdos különbséggel pályáztak Nem akadályozza a tram train folyamatban lévő építését, hogy a Szeged Rendező pályaudvaron a járműjavító csarnok építési tendere eredménytelen volt.
 
Hódmezővásárhelyen is bemutatkoznak a Magyar Állami Operaház együttesei
Hódmezővásárhelyen is bemutatkoznak a Magyar Állami Operaház együttesei Igazi zenei csemegéket ígér az idei ősz a vásárhelyi zenekedvelők számára. Az Operaház korszerűsítése miatt a vidéki nagyvárosokban is bemutatkoznak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Háromszáz diák az Emlékpont időszaki kiállításán
Háromszáz diák az Emlékpont időszaki kiállításán Vásárhelyi középiskolás diákcsoportok ismerkedtek a helyi zsidóság első világháború előtti életével és a helyi zsidó férfiak frontszolgálatával. Képekkel.
 
Újabb ivartalanítási program indul Hódmezővásárhelyen
Újabb ivartalanítási program indul Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete újabb ivartalanítási akciót szervez a városban. Csakúgy mint korábban, most is egy svájci alapítvány jóvoltából végezheti az akciót.