Kultúra, oktatásÚj szobrot avatnak az Andrássy úton

2017. október 9., hétfő
 
Új szobrot avatnak az Andrássy úton

Szent László király szobrát avatják október 12-én Hódmezővásárhelyen a Szentháromság Plébániánal, az Andrássy út 11. szám előtt.

 

 

 

 

 

 

 

Kenéz Heka Etelka Hódmezővásárhelyen élő lovag, költő, énekművész, mecénás adományozta a szobrot, amely Lantos Györgyi csongrádi szobrászművész alkotása.

 

A szobor a Szentháromság templom bal oldalán látható majd. A körülbelül 170 centiméter magas talapzatra kerül a 72 centiméteres mellszobor.  

 

Lantos Györgyi és szintén szobrászművész férje Máté István neve, illetve szobraik jól ismertek az országban, így Vásárhelyen is. Többek között ők készítették a BFMK oldalfalán lévő vásárhelyi híres személyek reliefjeit, vagy például az Ady Endre utca végén lévő körforgalom közepén álló nemrég felavatott Retorika című szoborkompozíciót, de a nevükhöz fűződik az 1996-ban felavatott, a Szent István téren álló, az utolsó magyar nagyfejedelem és az első magyar király lovasszobra is.

 

Az ünnepséget megelőzően 10 órakor Bíró László püspök és a tábori lelkészi kar koncelebrációs szentmiséje kezdődik a Szentháromság templomban, mely egyben Szentesi Csabának, a debreceni dandár görögkatolikus tábori lelkészének ezüstmiséje. 

 

Ezt követően - 11 órakor - a szobrot Bíró László, katolikus tábori püspök szenteli fel és áldja meg.

 

Kapcsolódó cikkünk, az adományozó Kenéz Heka Etelkáról ITT!

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Belelendült a HLKC Felnőtt Női csapata

Belelendült a HLKC Felnőtt Női csapata

A meccs előtti bizakodó nyilatkozatok most teljesültek, sikerült győzni, méghozzá - jelentős - tíz gólos...
Elkészült az új vásárhelyi tüdőgondozó

Elkészült az új vásárhelyi tüdőgondozó

Egyelőre még várni kell arra, hogy beteget fogadjon a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházához...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Nem hozott szerencsét a hazai pálya
Nem hozott szerencsét a hazai pálya A Kosársuli elleni összecsapás második félidejében megrázták magukat a sötét mezesek, és utána már nem engedték ki kezükből a meccset.
 
Idegenben lép pályára a HLKC
Idegenben lép pályára a HLKC Nem szabad hagyni, hogy akárcsak egy percre is vérszemet kapjon a Gyömrő, már a meccs elején dominálni kell, ehhez fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükség.
 
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét A Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége a vasárnapi időközi polgármester-választáson.
 
Rendhagyó történelemóra az 50-es évek rémségeiről
Rendhagyó történelemóra az 50-es évek rémségeiről A vásárhelyi kulákvilág bemutatásakor helytörténeti jelentőségű a Tárkány Szűcs és a székkutasi Füvesi család tagjainak tragikus története.  Képekkel.
 
Még várat magára a szakképzés reformjának pozitív hatása
Még várat magára a szakképzés reformjának pozitív hatása A Hódmezővásárhelyen működő vállalkozások fejlődéséhez jól képzett és megfelelő számú munkavállalóra van szükség. Közben lanyhul a szakmaszerzési készség.
 
Erős csapat érkezik Vásárhelyre
Erős csapat érkezik Vásárhelyre Több szempontból is érdekesnek ígérkezik a hazai Kosársuli mérkőzés. Például a vendég Veszprém kötelékében egy vásárhelyi kosaras is pattogtat. Interjú.
 
Súlyosbították a szándékosan karambolózó vásárhelyi férfi büntetését
Súlyosbították a szándékosan karambolózó vásárhelyi férfi büntetését Az ütközés akár halálos következménnyel járhatott volna, ami a vétlen autós lélekjelenléte és ütközést elhárító manővere következtében maradt el.