GazdaságÚj megoldások a vásárhelyi külterületi utak karbantartására

2018. augusztus 24., péntek
 
Új megoldások a vásárhelyi külterületi utak karbantartására

A Vásárhelyi Önkormányzat szándéka szerint időszerű a külterületi földutak karbantartásának hosszú távú megoldása. Ehhez augusztus végéig vállalkozókat keresnek.

 

 

 

 


 

Mint az közismert Hódmezővásárhely az ország legnagyobb külterülettel rendelkező vidéki városa, mintegy 800 km külterületi úttal. A mezőgazdasági vállalkozók és tanyán élők naponta szembesülnek a földutak meglehetősen rossz állapotával, ugyanakkor előrelépés csak összehangolt munkával, minden fél részéről felelős hozzáállással érhető el. Ez utóbbi megállapítás augusztus 23-án hangzott el azon a Városházán tartott megbeszélésen, amelyen a polgármester mellett, a külterületi képviselő, műszaki szakemberek és nem utolsó sorban a város jelentősebb földhasználói és földút karbantartói vettek részt.

 

A konzultáción ismét megállapították - a már sokszor és sok helyen leírt problémát - nagyon sok a kritikus állapú földút, amely leginkább a sűrű útszéli növényzetre, az elszántott vízelvezető csatornákra, a helyenként tisztázatlan tulajdonviszonyokra, és a felelőtlen úthasználatra vezethetők vissza

A gazdák, a Dalerd, a helyi vadásztársaságok közreműködése és támogatása is szükséges, mert – mint elhangzott a megbeszélésen - a jelenlévők már eddig is komoly munkát fektettek az utak állapotának javításába, saját gépeikkel, vagy vállalkozó megbízásával.

 

Döntés született arról, hogy az önkormányzat augusztus 28-i regisztrálási határidővel beszerzést ír ki a külterületi utak gréderezésére, a felület helyreállítására és karbantartására. Ez egyébként a bakhátas felület kialakítása, amiről lefolyik az esővíz.

 

A korábbi gyakorlattal ellentétesen nem egy fővállalkozó közbeiktatásával, hanem a munkát végző vállalkozókkal közvetlenül fognak leszerződni. A munka tartós optimalizálása érdekében nem egy alkalomra, hanem megadott hosszúságú utak több évre történő karbantartására kötnek szerződést, ezzel is a minőségi munkára ösztönözve.

 

A város külterületének négy kerületére külön-külön is egyeztetik a földút-javítási igényeket, a forgalom figyelembe vételével és a környező használók bevonásával.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a Kosársuli

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a...

Augusztus elseje óta tart az alapozás a vásárhelyi sportegyesület különböző korosztályainál a...
Jövőre már másképpen lesz

Jövőre már másképpen lesz

Sok magyar család életét könnyítette meg éveken keresztül az iskolakezdési támogatás,...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.