GazdaságÚj megoldások a vásárhelyi külterületi utak karbantartására

2018. augusztus 24., péntek
 
Új megoldások a vásárhelyi külterületi utak karbantartására

A Vásárhelyi Önkormányzat szándéka szerint időszerű a külterületi földutak karbantartásának hosszú távú megoldása. Ehhez augusztus végéig vállalkozókat keresnek.

 

 

 

 


 

Mint az közismert Hódmezővásárhely az ország legnagyobb külterülettel rendelkező vidéki városa, mintegy 800 km külterületi úttal. A mezőgazdasági vállalkozók és tanyán élők naponta szembesülnek a földutak meglehetősen rossz állapotával, ugyanakkor előrelépés csak összehangolt munkával, minden fél részéről felelős hozzáállással érhető el. Ez utóbbi megállapítás augusztus 23-án hangzott el azon a Városházán tartott megbeszélésen, amelyen a polgármester mellett, a külterületi képviselő, műszaki szakemberek és nem utolsó sorban a város jelentősebb földhasználói és földút karbantartói vettek részt.

 

A konzultáción ismét megállapították - a már sokszor és sok helyen leírt problémát - nagyon sok a kritikus állapú földút, amely leginkább a sűrű útszéli növényzetre, az elszántott vízelvezető csatornákra, a helyenként tisztázatlan tulajdonviszonyokra, és a felelőtlen úthasználatra vezethetők vissza

A gazdák, a Dalerd, a helyi vadásztársaságok közreműködése és támogatása is szükséges, mert – mint elhangzott a megbeszélésen - a jelenlévők már eddig is komoly munkát fektettek az utak állapotának javításába, saját gépeikkel, vagy vállalkozó megbízásával.

 

Döntés született arról, hogy az önkormányzat augusztus 28-i regisztrálási határidővel beszerzést ír ki a külterületi utak gréderezésére, a felület helyreállítására és karbantartására. Ez egyébként a bakhátas felület kialakítása, amiről lefolyik az esővíz.

 

A korábbi gyakorlattal ellentétesen nem egy fővállalkozó közbeiktatásával, hanem a munkát végző vállalkozókkal közvetlenül fognak leszerződni. A munka tartós optimalizálása érdekében nem egy alkalomra, hanem megadott hosszúságú utak több évre történő karbantartására kötnek szerződést, ezzel is a minőségi munkára ösztönözve.

 

A város külterületének négy kerületére külön-külön is egyeztetik a földút-javítási igényeket, a forgalom figyelembe vételével és a környező használók bevonásával.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a Kosársuli

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a...

Augusztus elseje óta tart az alapozás a vásárhelyi sportegyesület különböző korosztályainál a...
Jövőre már másképpen lesz

Jövőre már másképpen lesz

Sok magyar család életét könnyítette meg éveken keresztül az iskolakezdési támogatás,...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.