GazdaságÚj megoldások a vásárhelyi külterületi utak karbantartására

2018. augusztus 24., péntek
 
Új megoldások a vásárhelyi külterületi utak karbantartására

A Vásárhelyi Önkormányzat szándéka szerint időszerű a külterületi földutak karbantartásának hosszú távú megoldása. Ehhez augusztus végéig vállalkozókat keresnek.

 

 

 

 


 

Mint az közismert Hódmezővásárhely az ország legnagyobb külterülettel rendelkező vidéki városa, mintegy 800 km külterületi úttal. A mezőgazdasági vállalkozók és tanyán élők naponta szembesülnek a földutak meglehetősen rossz állapotával, ugyanakkor előrelépés csak összehangolt munkával, minden fél részéről felelős hozzáállással érhető el. Ez utóbbi megállapítás augusztus 23-án hangzott el azon a Városházán tartott megbeszélésen, amelyen a polgármester mellett, a külterületi képviselő, műszaki szakemberek és nem utolsó sorban a város jelentősebb földhasználói és földút karbantartói vettek részt.

 

A konzultáción ismét megállapították - a már sokszor és sok helyen leírt problémát - nagyon sok a kritikus állapú földút, amely leginkább a sűrű útszéli növényzetre, az elszántott vízelvezető csatornákra, a helyenként tisztázatlan tulajdonviszonyokra, és a felelőtlen úthasználatra vezethetők vissza

A gazdák, a Dalerd, a helyi vadásztársaságok közreműködése és támogatása is szükséges, mert – mint elhangzott a megbeszélésen - a jelenlévők már eddig is komoly munkát fektettek az utak állapotának javításába, saját gépeikkel, vagy vállalkozó megbízásával.

 

Döntés született arról, hogy az önkormányzat augusztus 28-i regisztrálási határidővel beszerzést ír ki a külterületi utak gréderezésére, a felület helyreállítására és karbantartására. Ez egyébként a bakhátas felület kialakítása, amiről lefolyik az esővíz.

 

A korábbi gyakorlattal ellentétesen nem egy fővállalkozó közbeiktatásával, hanem a munkát végző vállalkozókkal közvetlenül fognak leszerződni. A munka tartós optimalizálása érdekében nem egy alkalomra, hanem megadott hosszúságú utak több évre történő karbantartására kötnek szerződést, ezzel is a minőségi munkára ösztönözve.

 

A város külterületének négy kerületére külön-külön is egyeztetik a földút-javítási igényeket, a forgalom figyelembe vételével és a környező használók bevonásával.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a Kosársuli

Régi csapat, új edző - gőzerővel készül a...

Augusztus elseje óta tart az alapozás a vásárhelyi sportegyesület különböző korosztályainál a...
Jövőre már másképpen lesz

Jövőre már másképpen lesz

Sok magyar család életét könnyítette meg éveken keresztül az iskolakezdési támogatás,...
 

És ezt már olvasta?

Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.
 
Évezredes üzenetek az ember bőrén
Évezredes üzenetek az ember bőrén Megdöbbentő érdekességeket árul el a Határtalan Régészet frissen megjelent, őszi lapszáma a tetoválás történetéről, régészeti oldaláról.