Kék hírekTűz volt Vajháton

2017. szeptember 11., hétfő
 
Tűz volt Vajháton

Szeptember 9-én, szombaton Vásárhely közelében, Vajhát külterületén égett az aljnövényzet, a lakossági bejelentést követően a hódmezővásárhelyi tűzoltók érkeztek a helyszínre.

 

Frissítés! Szeptember 12-én az FM feloldotta a tűzgyújtási tilalmat

 

 

 

 

Másfél hektáron égett a füves, bozótos terület, a lángokat - amelyek veszélytelen környezetben keletkeztek – az egységek kéziszerszámok és egy vízsugár segítségével fojtották el.

 

Nem árt tudni, hogy a földművelésügyi miniszter még június 20-án rendelt el tűzgyújtási tilalmat az ország teljes területére, amelyet a mai napig nem oldottak fel.

Ez azt jelenti, hogy jelenleg a hazai erdőkben, az azokban kijelölt tűzrakó helyeken, és a közút- és vasút menti fásításokban (beleértve parlag és gazégetést) is tilos tüzet rakni!

Tegyük hozzá, 2015. március 5-én lépett hatályba az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat, amely nagyon fontos előírásokat fogalmaz meg, többek között a kertes ház, és telektulajdonosokra vonatkozóan is. A lakosság számára az egyik legjelentősebb változás, hogy, az élet és értékvédelem jegyében, a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos!

 

 
 
VH-CSMKI
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi Halász Vivien kiemelkedő sikere

A vásárhelyi Halász Vivien kiemelkedő...

Két érmet szerzett az erős emberek magyar bajnokságán a 15 éves vásárhelyi lány, akinek nem ezek az...
Új tulajdonoshoz került a Délmagyarország

Új tulajdonoshoz került a Délmagyarország

Az előzetes várakozásoknak megfelelően ma aláírta Andy Vajna, valamint a Lapcom eddigi tulajdonosa az...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Döntetlenre sikerült
Döntetlenre sikerült A HLKC előbb hazai pályán szenvedett nem várt, nagy-arányú vereséget, majd idegenben a mezőny egyik élcsapata ellen bravúros döntetlent ért el. 
 
Részvétnyilvánítások
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához és a demenciához. 
 
Elhunyt Almási István
Elhunyt Almási István Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy Almási István polgármester életének 73. évében elhunyt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Együttérzés a kis lila polip segítségével
Együttérzés a kis lila polip segítségével A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel!
 
Új turisztika stratégia jövőre
Új turisztika stratégia jövőre Vásárhely is benne lesz a tavaszig a kormány elé kerülő egészségturisztikai stratégiában. Perspektivikus jövőképet akarnak teremteni az ágazat számára.