BulvárTök jó nap volt

2017. október 16., hétfő
 

Akár Vásárhelyen is rendezhettek volna Tök Jó Napot, melyen az ősz egyik népszerű jelképe, a tök a őszereplő. Így aztán október 15-én vasárnap Vásárhelyről is sokan kirándultak át Szegedre a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe, amely már negyedik alkalommal rendezte meg a kétségtelenül sikeres rendezvényét.

 

 

 

 


Ez abból is kiderült, hogy 11 órára már hosszú sor állt a bejáratnál. A nap sikeréhez a szenzációs szikrázó napsütéses idő is hozzájárult.

 

A gyerekek nagy örömére kezdődhetett a nagy fúrás-faragás, amelynek végeredménye egy ijesztően vicsorgó töklámpás lett. Néhány szülőt is annyira magával ragadott, hogy a „gyere megmutatóm hogy kell csinálni” után teljesen belefeledkezett a farigcsálásba, míg a gyerek rá nem szólt, hogy végre már ő is szeretne „dolgozni az ügyön.”  

 

Közben a kemencében folyamatosan sütötték a kóstolónak szánt tököt. Ezen a napon a Fűvészkertben szinte minden a tökről szólt, termékbemutató, vásárlás, tök alapanyagú sütemények kóstolása mellett a gyerekek játékainak, kézműves foglalkozásainak is a központi szereplője volt a színében, fajtájában is sokféle tök.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Klímanócskák ismét akcióban

Klímanócskák ismét akcióban

A vásárhelyi Bozókiné Szabó Ildikó óvodásokra épített komplex...

Úszógála világklasszissal

Úszógála világklasszissal

A vásárhelyi Hód-Úszó SE. 52, a HSÚVC 38 ifjú sportolóval vett részt. Az érmes...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy nagy emberáldozatot követelő csata története
Egy nagy emberáldozatot követelő csata története Pintér István történelemtanár, amatőr történész mutatta be a tanulóknak az osztrák-magyar haderő által végrehajtott sikeres hadművelet történéseit. Képekkel!
 
Döntetlenre sikerült
Döntetlenre sikerült A HLKC előbb hazai pályán szenvedett nem várt, nagy-arányú vereséget, majd idegenben a mezőny egyik élcsapata ellen bravúros döntetlent ért el. 
 
Részvétnyilvánítások
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához és a demenciához. 
 
Elhunyt Almási István
Elhunyt Almási István Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy Almási István polgármester életének 73. évében elhunyt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Együttérzés a kis lila polip segítségével
Együttérzés a kis lila polip segítségével A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel!