BulvárTök jó nap volt

2017. október 16., hétfő
 

Akár Vásárhelyen is rendezhettek volna Tök Jó Napot, melyen az ősz egyik népszerű jelképe, a tök a őszereplő. Így aztán október 15-én vasárnap Vásárhelyről is sokan kirándultak át Szegedre a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe, amely már negyedik alkalommal rendezte meg a kétségtelenül sikeres rendezvényét.

 

 

 

 


Ez abból is kiderült, hogy 11 órára már hosszú sor állt a bejáratnál. A nap sikeréhez a szenzációs szikrázó napsütéses idő is hozzájárult.

 

A gyerekek nagy örömére kezdődhetett a nagy fúrás-faragás, amelynek végeredménye egy ijesztően vicsorgó töklámpás lett. Néhány szülőt is annyira magával ragadott, hogy a „gyere megmutatóm hogy kell csinálni” után teljesen belefeledkezett a farigcsálásba, míg a gyerek rá nem szólt, hogy végre már ő is szeretne „dolgozni az ügyön.”  

 

Közben a kemencében folyamatosan sütötték a kóstolónak szánt tököt. Ezen a napon a Fűvészkertben szinte minden a tökről szólt, termékbemutató, vásárlás, tök alapanyagú sütemények kóstolása mellett a gyerekek játékainak, kézműves foglalkozásainak is a központi szereplője volt a színében, fajtájában is sokféle tök.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Klímanócskák ismét akcióban

Klímanócskák ismét akcióban

A vásárhelyi Bozókiné Szabó Ildikó óvodásokra épített komplex...

Úszógála világklasszissal

Úszógála világklasszissal

A vásárhelyi Hód-Úszó SE. 52, a HSÚVC 38 ifjú sportolóval vett részt. Az érmes...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Rendhagyó történelemóra az Emlékpontban
Rendhagyó történelemóra az Emlékpontban A magyarországi németek kitelepítésének 72. évfordulóján a Gregus Máté Szakközépiskola végzős diákjainak tartottak rendhagyó történelemórát. Képekkel.
 
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.