BulvárTeSzedd akcióban a vásárhelyi vízilabdások

2017. szeptember 15., péntek
 

A Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club is csatlakozott a TeSzedd! elnevezésű országos önkéntes szemétszedési akcióhoz. A közel félszáz fiatal sportoló edzőik kíséretében a Téglagyári Tanösvényt takarították ki.

 

 

 

 

 

 

Nemtől és korosztálytól függetlenül töltötték meg szemeteszsákjaikat a vásárhelyi vízilabdasport növendékei. Az egyesületet 48 fiatal játékos képviselte, akik közül a legfiatalabb 9 éves volt. A fiú korosztályos csapatok mellett a lányok és a serdülő gárda is részt vett a kubikgödrök melletti terület rendbetételében.

 

„Az egyesület életében régi hagyomány, hogy az egészséges életmódra nevelés mellett a környezettudatosságra is igyekszünk felhívni a figyelmet. A csapatok rendszeresen járnak Mártélyra, kerékpártúrákat is szoktunk szervezni. A mostani akció is azt a célt szolgálta, hogy egy fontos társadalmi problémára, az illegális szemételhelyezésre hívjuk fel a figyelmet. Mindemellett pedig csapatépítésnek is kiváló volt” – emelte ki Rókus Ákos utánpótlásedző.

 

A közel másfél órás művelet során 30 zsáknyi szemetet - jellemezően sörös és energiaitalos dobozokat, illetve műanyag üvegeket és snackes zacskókat – szedtek össze a területről a vízilabdások.

 

 

Olvassa el ezt is!

Algyő az egész országnak üzent

Algyő az egész országnak üzent

A fotel a képviselő-testületi választás miatt még kényelmesebb lett a nagyközség...
TeSzedd akció Vásárhelyen

TeSzedd akció Vásárhelyen

Hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hetedik alkalommal rendezik szeptember 15. és 17-e között....
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.