KözéletTestvérvárosi gesztus

2018. augusztus 30., csütörtök
 
Testvérvárosi gesztus

Almási István halála után néhány hónappal Hódmezővásárhely egyik testvérvárosa, Zgierz kezdeményezte, hogy a néhai polgármesterről teret nevezzenek el a lengyelországi városban.

 

 

 

 


 

A Varsótól 130 kilométerre fekvő Zgierz és Hódmezővásárhely között 20 éve áll fenn testvérvárosi kapcsolat. A baráti viszonyt jeleként a lengyel delegáció az augusztus 20-i programsorozatot Hódmezővásárhelyen ünnepelte. A közgyűlési határozatot a lengyelek el is hozták Hódmezővásárhelyre, és ekkor adták át Hódmezővásárhely polgármesterének, Márki-Zay Péternek.

 

Az iratot Vágó János önkormányzati képviselő és Hegedűs Zoltán a helyi Fidesz frakcióvezetője adtak át Almási István özvegyének. Zgierzben jövőre rendezik meg a tér névadó ünnepségét.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nem mindegy hogy mit iszunk

Nem mindegy hogy mit iszunk

A vásárhelyi Kucsora Péter, a Kéktói Ménes vezetője szerint, olyan vizet igyunk és fogyasszunk,...
Határtalan kosárlabdázás

Határtalan kosárlabdázás

165 ezer euros pályázatot nyert a vásárhelyi Kosársuli, a szabadkai a Spartak Ifjúsági Kosárlabda...
 

És ezt már olvasta?

Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.
 
Évezredes üzenetek az ember bőrén
Évezredes üzenetek az ember bőrén Megdöbbentő érdekességeket árul el a Határtalan Régészet frissen megjelent, őszi lapszáma a tetoválás történetéről, régészeti oldaláról.