KözéletTestvérvárosi gesztus

2018. augusztus 30., csütörtök
 
Testvérvárosi gesztus

Almási István halála után néhány hónappal Hódmezővásárhely egyik testvérvárosa, Zgierz kezdeményezte, hogy a néhai polgármesterről teret nevezzenek el a lengyelországi városban.

 

 

 

 


 

A Varsótól 130 kilométerre fekvő Zgierz és Hódmezővásárhely között 20 éve áll fenn testvérvárosi kapcsolat. A baráti viszonyt jeleként a lengyel delegáció az augusztus 20-i programsorozatot Hódmezővásárhelyen ünnepelte. A közgyűlési határozatot a lengyelek el is hozták Hódmezővásárhelyre, és ekkor adták át Hódmezővásárhely polgármesterének, Márki-Zay Péternek.

 

Az iratot Vágó János önkormányzati képviselő és Hegedűs Zoltán a helyi Fidesz frakcióvezetője adtak át Almási István özvegyének. Zgierzben jövőre rendezik meg a tér névadó ünnepségét.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nem mindegy hogy mit iszunk

Nem mindegy hogy mit iszunk

A vásárhelyi Kucsora Péter, a Kéktói Ménes vezetője szerint, olyan vizet igyunk és fogyasszunk,...
Határtalan kosárlabdázás

Határtalan kosárlabdázás

165 ezer euros pályázatot nyert a vásárhelyi Kosársuli, a szabadkai a Spartak Ifjúsági Kosárlabda...
 

És ezt már olvasta?

Konferencia a Hunyadiak koráról
Konferencia a Hunyadiak koráról Az Országházban rendeztek konferenciát a Hunyadiaktól napjainkig címmel. Miklós Péter is tartott előadást.
 
Átadták az új makói levéltárat
Átadták az új makói levéltárat A jövőben Makó és a környező 16 település iratanyaga mellett az egykori Csanád vármegye dokumentumait is az új épületegyüttesben helyezik majd el.
 
Két lopás két tettenérés
Két lopás két tettenérés A nyomozók előállítottak egy mindszenti fiatalt, aki gyermekkorú társával két nap alatt több alkalommal is lopni indult Hódmezővásárhelyen és Mindszenten.
 
Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.