Kultúra, oktatásTeltházas koncert a Tornyaiban

2018. július 2., hétfő
 

A Tornyai János Múzeum vásárhelyi művészéletet bemutató kiállításában adott koncertet Távol jársz címmel szombat délután a Steiner Béla Városi Kórus.

 

 

 

 

 

 

A közönség bizalmáról pótszékes teltházzal biztosította a fellépőket, akik megemlékeztek a kórus névadójáról és alaptó karnagyáról.

 

A fesztiválkórus minősítéssel és Pro Urbe díjjal elismert együttes rendszeres közreműködője a városi ünnepségeknek, de számos vidéki településen és külföldön is többször fellépett a kórus. Az 1976-ban Steiner Béla (1927-2016) zenepedagógus, zeneszerző, karnagy által alapított Városi Vegyeskar tavaly vette fel az alapító nevét, akire ma is hálával és szeretettel emlékeznek az énekegyüttes tagjai – mondta el köszöntőjében Búza András. A karnagy vezényletével a koncerten Kodály, Mozart, Brahms, Mendelssohn, Bartók és számos más zeneszerző kórusművei is felhangzottak.

 

A zenei délután műsorában szólódarabok is szerepeltek: Ábrahám Istvánné Oscar Rieding (1840-1916) német hegedűművész közismert h-moll hegedűversenyének első tételével lépett fel. Búza András kórusvezető egy meglepetésdallal kedveskedett a közönségnek: a nyári szezon méltán népszerű esküvői számát, Schubert Ave Mariaját énekelte el Borsos Annamária Bessenyei-díjas zongoraművész – egyben több mint két évtizede kórustag – zongorakíséretével.

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

A Mezőgazdasági Kar felsőoktatási szakképzésének ünnepe

A Mezőgazdasági Kar felsőoktatási...

Június 29-én a felsőoktatási szakképzésben letett sikeres vizsgák eredményét hirdették ki...
Ismertté vált a strandzárlat elrendelésének oka

Ismertté vált a strandzárlat...

A még most a vízben lévő méreganyag veszélyes lehet az emberekre, valamint a kutyára is,...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.