Kultúra, oktatásTeltházas jótékonysági koncert a Belvárosi Katolikus Templomban

2018. július 30., hétfő
 
Teltházas jótékonysági koncert a Belvárosi Katolikus Templomban

Bach, Schubert, Bellini, Kodály műveiből adott jótékonysági koncertet a Svájcban élő Árpás Miklós orgonaművész, aki vásárhelyi felesége révén kötődik a városhoz.

 

 

 

 


Évek óta ad egy-egy koncertet Vásárhelyen, mindig valamilyen ügyet felkarolva. 2013-ban például a hangverseny bevételét a BFMK részére vásárolt Steinway koncertzongorára ajánlotta fel.

 

Idén, július 29-én, vasárnap este ismét a belvárosi katolikus templomban koncertezett telt ház előtt. Márki-Zay Péter polgármester köszöntötte az orgonaművészt és az est díszvendégét Bernard Heyes-t, akinek az Első Világháború áldozatainak emlékére írt orgonaművének ősbemutatóján személyesen vett részt.

 

A koncert bevételét, illetve a felajánlásokat a hódmezővásárhelyi gyermekétkeztetés javára fordítják. A nagysikerű, teltházas est során 340 ezer forint adomány gyűlt össze.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Orgonapont az Ótemplomban

Orgonapont az Ótemplomban

Különleges élménynek lehetnek fültanúi a vásárhelyi zenekedvelők. Két...

Megújulás és hagyomány ötvözete

Megújulás és hagyomány ötvözete

A díj több mint 15 éves történetében számtalan Kézműves Remek jutott Csongrád megyébe,...
 

És ezt már olvasta?

A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült
 
Egy helyszín két megemlékezés
Egy helyszín két megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés 23-án 9 óra 30 perckor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.

 
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások A Nemzeti Emlékezet Hete részeként került sor a helyi középiskolások számára kiírt történelemversenyre, amelyre hat csapata jelentkezett. Eredményekkel és képekkel.
 
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek Szegeden az IH Rendezvényközpontban illetve a Szent-Györgyi Albert Agórában tartanak pályaválasztási napokat.
 
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója Szeretem Vásárhelyt Egyesület Hódmezővásárhelyen először szervezte meg használaton kívüli vagy rossz elektronikai eszközök gyűjtését.
 
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is Életbe lépett a közterületen életvitelszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés. Hódmezővásárhelyen bejárást tartottak helyi rendőrök és a Szociális Szolgáltató szakemberei.