Kultúra, oktatásTeltházas jótékonysági koncert a Belvárosi Katolikus Templomban

2018. július 30., hétfő
 
Teltházas jótékonysági koncert a Belvárosi Katolikus Templomban

Bach, Schubert, Bellini, Kodály műveiből adott jótékonysági koncertet a Svájcban élő Árpás Miklós orgonaművész, aki vásárhelyi felesége révén kötődik a városhoz.

 

 

 

 


Évek óta ad egy-egy koncertet Vásárhelyen, mindig valamilyen ügyet felkarolva. 2013-ban például a hangverseny bevételét a BFMK részére vásárolt Steinway koncertzongorára ajánlotta fel.

 

Idén, július 29-én, vasárnap este ismét a belvárosi katolikus templomban koncertezett telt ház előtt. Márki-Zay Péter polgármester köszöntötte az orgonaművészt és az est díszvendégét Bernard Heyes-t, akinek az Első Világháború áldozatainak emlékére írt orgonaművének ősbemutatóján személyesen vett részt.

 

A koncert bevételét, illetve a felajánlásokat a hódmezővásárhelyi gyermekétkeztetés javára fordítják. A nagysikerű, teltházas est során 340 ezer forint adomány gyűlt össze.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Orgonapont az Ótemplomban

Orgonapont az Ótemplomban

Különleges élménynek lehetnek fültanúi a vásárhelyi zenekedvelők. Két...

Megújulás és hagyomány ötvözete

Megújulás és hagyomány ötvözete

A díj több mint 15 éves történetében számtalan Kézműves Remek jutott Csongrád megyébe,...
 

És ezt már olvasta?

Augusztus 20-a Vásárhelyen
Augusztus 20-a Vásárhelyen Négy nap, két színpad, tucatnyi program, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes program.
 
Szeretem Vásárhelyt
Szeretem Vásárhelyt Dr. Juhász Tünde, Walterné Böngyik Terézia, Rapcsák Katalin, Szenti Csilla, valamint Nagy Benjámin alapító tagok bejelentették egy új egyesület megalakulását.
 
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A vásárhelyi egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre. A RakpartFeszt kísérőrendezvényeként öt nemzet ökölvívó tornáját rendezik.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.
 
Egy Napos oldal
Egy Napos oldal A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet. Képekkel.
 
A férfiélet tárgyai és történetei
A férfiélet tárgyai és történetei A Tornyai János Múzeum Férfiak a múltból. Tárgyak, sorsok, történetek című kiállításában a tárlat kurátora, Terendi Viktória kalauzolta az érdeklődőket. Képekkel.