Kultúra, oktatásTeltházas jótékonysági koncert a Belvárosi Katolikus Templomban

2018. július 30., hétfő
 
Teltházas jótékonysági koncert a Belvárosi Katolikus Templomban

Bach, Schubert, Bellini, Kodály műveiből adott jótékonysági koncertet a Svájcban élő Árpás Miklós orgonaművész, aki vásárhelyi felesége révén kötődik a városhoz.

 

 

 

 


Évek óta ad egy-egy koncertet Vásárhelyen, mindig valamilyen ügyet felkarolva. 2013-ban például a hangverseny bevételét a BFMK részére vásárolt Steinway koncertzongorára ajánlotta fel.

 

Idén, július 29-én, vasárnap este ismét a belvárosi katolikus templomban koncertezett telt ház előtt. Márki-Zay Péter polgármester köszöntötte az orgonaművészt és az est díszvendégét Bernard Heyes-t, akinek az Első Világháború áldozatainak emlékére írt orgonaművének ősbemutatóján személyesen vett részt.

 

A koncert bevételét, illetve a felajánlásokat a hódmezővásárhelyi gyermekétkeztetés javára fordítják. A nagysikerű, teltházas est során 340 ezer forint adomány gyűlt össze.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Orgonapont az Ótemplomban

Orgonapont az Ótemplomban

Különleges élménynek lehetnek fültanúi a vásárhelyi zenekedvelők. Két...

Megújulás és hagyomány ötvözete

Megújulás és hagyomány ötvözete

A díj több mint 15 éves történetében számtalan Kézműves Remek jutott Csongrád megyébe,...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.