Kultúra, oktatásTeltházas jótékonysági koncert a Belvárosi Katolikus Templomban

2018. július 30., hétfő
 
Teltházas jótékonysági koncert a Belvárosi Katolikus Templomban

Bach, Schubert, Bellini, Kodály műveiből adott jótékonysági koncertet a Svájcban élő Árpás Miklós orgonaművész, aki vásárhelyi felesége révén kötődik a városhoz.

 

 

 

 


Évek óta ad egy-egy koncertet Vásárhelyen, mindig valamilyen ügyet felkarolva. 2013-ban például a hangverseny bevételét a BFMK részére vásárolt Steinway koncertzongorára ajánlotta fel.

 

Idén, július 29-én, vasárnap este ismét a belvárosi katolikus templomban koncertezett telt ház előtt. Márki-Zay Péter polgármester köszöntötte az orgonaművészt és az est díszvendégét Bernard Heyes-t, akinek az Első Világháború áldozatainak emlékére írt orgonaművének ősbemutatóján személyesen vett részt.

 

A koncert bevételét, illetve a felajánlásokat a hódmezővásárhelyi gyermekétkeztetés javára fordítják. A nagysikerű, teltházas est során 340 ezer forint adomány gyűlt össze.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Orgonapont az Ótemplomban

Orgonapont az Ótemplomban

Különleges élménynek lehetnek fültanúi a vásárhelyi zenekedvelők. Két...

Megújulás és hagyomány ötvözete

Megújulás és hagyomány ötvözete

A díj több mint 15 éves történetében számtalan Kézműves Remek jutott Csongrád megyébe,...
 

És ezt már olvasta?

Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban
Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban A huszadik század nagyformátumú kultuszminisztere, gróf Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életútját és tevékenységét mutatták be. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Elhunyt Szeli Ferenc
Elhunyt Szeli Ferenc

65 éves korában elhunyt Szeli Ferenc, aki az MSZP korábbi önkormányzati képviselője, a Kertváros korábbi egyéni képviselője, a helyi szervezet elnökségi tagja volt.

 
A végére elfogyott az erő és a koncentráció
A végére elfogyott az erő és a koncentráció Borítékolható volt, hogy nagyon nehéz meccs vár a vásárhelyi csapatra a Békéscsaba U21 gárdája ellen az NBII őszi zárófordulójában.
 
Tartósan a tabella élén a Kosársuli
Tartósan a tabella élén a Kosársuli Az NB I/B Zöld csoportjában a 11. fordulóján a jó formában lévő együttes a győzelemért lépett pályára a Mercedes Kosárlabda Akadémia csodás pályáján.
 
Átadták a Szegedi Tudós Akadémia képzési központját
Átadták a Szegedi Tudós Akadémia képzési központját A most átadott országos középiskolai képzési központhoz hasonló működik a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban is.
 
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."