Kék hírekTanyaprogram a biztonságérzet növeléséért

2018. június 25., hétfő
 
Tanyaprogram a biztonságérzet növeléséért

Különösen fontos a külterületen élők biztonságérzete az ország második legnagyobb - 487 négyzetkilométeres -  közigazgatási területtel rendelkező hódmezővásárhelyi tanyavilágban.„A múlt a jövendő tükre” – Pusztán hagyomány és innováció címmel tartott záró konferenciát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Röszkén.

 

 

 

 

A helyi művelődési házban megrendezett szimpóziumot dr. Piros Attila rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg.

 

A projektben számos Európában is egyedül álló elemet dolgoztak ki. Ilyen volt a Pusztázó tájékoztató kiadvány, a gyermekeknek kifejlesztett társasjátékok, illetve ennek segítségével szerezték be a szakemberek azokat a vagyonvédelmi táskákat, melyek szinte az összes olyan eszközt tartalmazzák, melyeket a mindennapok során az otthonok és az egyének védelmében fel lehet használni. Ezeket a táskákat a városi bűnmegelőzési szakemberek már beépítették munkájukba, ezzel hozva közelebb a vagyon- és személyvédelmet az emberekhez, megelőzve az áldozattá válást. A program során számos szakirányú képzést tartottak a rendőrök mellett pedagógusoknak, sőt gyermekeknek is. És ebből valósult meg az a beszerzés, melyben több ezer különféle vagyon- és személyvédelmi eszköz érkezett a megyébe azért, hogy azokat a körzeti megbízottak továbbíthassák a lakosságnak.

 

Az országban egyedülálló kezdeményezésként húsz évvel ezelőtt indította el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós munkáját Tanyaprogram néven. 1997-ben - figyelemmel a térség speciális külterületi adottságaira -, az ott bekövetkező elsősorban - vagyon elleni - bűncselekményekre indították el az egyedi prevenciós programot. A cél a tanyán élők szubjektív biztonságérzetének növelése volt.

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Színes időutazás Vásárhelyen az év legrövidebb éjszakáján

Színes időutazás Vásárhelyen az év...

Szombaton éjfélig hat helyszínen várták a Múzeumok Éjszakája hódmezővásárhelyi...
Harmadával csökkenhet az adósság

Harmadával csökkenhet az adósság

A Hódmezővásárhelynek 2011-2013 között folyósított támogatások elszámolási...

 

És ezt már olvasta?

Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen
Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen Idén már ötödik alkalommal segítenek a vásárhelyieket megszabadulni a szúnyogoktól. Kétszer az Önkormányzat finanszírozta, háromszor a Katasztrófavédelem.
 
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n A stáb július 23-án járt Hódmezővásárhelyen. A helyi nevezetességeket Baranyai Antal segítségével ismerhetik meg.
 
Itt az új színházi évad a BFMK-ban
Itt az új színházi évad a BFMK-ban Színházi előadásokat két bérlet-sorozatban is kínálnak az ősszel kezdődő évadban. Újdonságként pedig a spirituális témák iránt érdeklődőknek ajánlanak előadássorozatot.
 
Jobblépés vagy ballépés
Jobblépés vagy ballépés Hamarosan táncra perdülhetnek az ápolók és a szociális munkások is, ugyanis Cser Ágnes Hódmezővásárhelyen új mozgalom indítását lengette be.
 
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.