Kék hírekTanyaprogram a biztonságérzet növeléséért

2018. június 25., hétfő
 
Tanyaprogram a biztonságérzet növeléséért

Különösen fontos a külterületen élők biztonságérzete az ország második legnagyobb - 487 négyzetkilométeres -  közigazgatási területtel rendelkező hódmezővásárhelyi tanyavilágban.„A múlt a jövendő tükre” – Pusztán hagyomány és innováció címmel tartott záró konferenciát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Röszkén.

 

 

 

 

A helyi művelődési házban megrendezett szimpóziumot dr. Piros Attila rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg.

 

A projektben számos Európában is egyedül álló elemet dolgoztak ki. Ilyen volt a Pusztázó tájékoztató kiadvány, a gyermekeknek kifejlesztett társasjátékok, illetve ennek segítségével szerezték be a szakemberek azokat a vagyonvédelmi táskákat, melyek szinte az összes olyan eszközt tartalmazzák, melyeket a mindennapok során az otthonok és az egyének védelmében fel lehet használni. Ezeket a táskákat a városi bűnmegelőzési szakemberek már beépítették munkájukba, ezzel hozva közelebb a vagyon- és személyvédelmet az emberekhez, megelőzve az áldozattá válást. A program során számos szakirányú képzést tartottak a rendőrök mellett pedagógusoknak, sőt gyermekeknek is. És ebből valósult meg az a beszerzés, melyben több ezer különféle vagyon- és személyvédelmi eszköz érkezett a megyébe azért, hogy azokat a körzeti megbízottak továbbíthassák a lakosságnak.

 

Az országban egyedülálló kezdeményezésként húsz évvel ezelőtt indította el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós munkáját Tanyaprogram néven. 1997-ben - figyelemmel a térség speciális külterületi adottságaira -, az ott bekövetkező elsősorban - vagyon elleni - bűncselekményekre indították el az egyedi prevenciós programot. A cél a tanyán élők szubjektív biztonságérzetének növelése volt.

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Színes időutazás Vásárhelyen az év legrövidebb éjszakáján

Színes időutazás Vásárhelyen az év...

Szombaton éjfélig hat helyszínen várták a Múzeumok Éjszakája hódmezővásárhelyi...
Harmadával csökkenhet az adósság

Harmadával csökkenhet az adósság

A Hódmezővásárhelynek 2011-2013 között folyósított támogatások elszámolási...

 

És ezt már olvasta?

Konferencia a Hunyadiak koráról
Konferencia a Hunyadiak koráról Az Országházban rendeztek konferenciát a Hunyadiaktól napjainkig címmel. Miklós Péter is tartott előadást.
 
Átadták az új makói levéltárat
Átadták az új makói levéltárat A jövőben Makó és a környező 16 település iratanyaga mellett az egykori Csanád vármegye dokumentumait is az új épületegyüttesben helyezik majd el.
 
Két lopás két tettenérés
Két lopás két tettenérés A nyomozók előállítottak egy mindszenti fiatalt, aki gyermekkorú társával két nap alatt több alkalommal is lopni indult Hódmezővásárhelyen és Mindszenten.
 
Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.