Kék hírekTanyaprogram a biztonságérzet növeléséért

2018. június 25., hétfő
 
Tanyaprogram a biztonságérzet növeléséért

Különösen fontos a külterületen élők biztonságérzete az ország második legnagyobb - 487 négyzetkilométeres -  közigazgatási területtel rendelkező hódmezővásárhelyi tanyavilágban.„A múlt a jövendő tükre” – Pusztán hagyomány és innováció címmel tartott záró konferenciát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Röszkén.

 

 

 

 

A helyi művelődési házban megrendezett szimpóziumot dr. Piros Attila rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg.

 

A projektben számos Európában is egyedül álló elemet dolgoztak ki. Ilyen volt a Pusztázó tájékoztató kiadvány, a gyermekeknek kifejlesztett társasjátékok, illetve ennek segítségével szerezték be a szakemberek azokat a vagyonvédelmi táskákat, melyek szinte az összes olyan eszközt tartalmazzák, melyeket a mindennapok során az otthonok és az egyének védelmében fel lehet használni. Ezeket a táskákat a városi bűnmegelőzési szakemberek már beépítették munkájukba, ezzel hozva közelebb a vagyon- és személyvédelmet az emberekhez, megelőzve az áldozattá válást. A program során számos szakirányú képzést tartottak a rendőrök mellett pedagógusoknak, sőt gyermekeknek is. És ebből valósult meg az a beszerzés, melyben több ezer különféle vagyon- és személyvédelmi eszköz érkezett a megyébe azért, hogy azokat a körzeti megbízottak továbbíthassák a lakosságnak.

 

Az országban egyedülálló kezdeményezésként húsz évvel ezelőtt indította el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós munkáját Tanyaprogram néven. 1997-ben - figyelemmel a térség speciális külterületi adottságaira -, az ott bekövetkező elsősorban - vagyon elleni - bűncselekményekre indították el az egyedi prevenciós programot. A cél a tanyán élők szubjektív biztonságérzetének növelése volt.

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Színes időutazás Vásárhelyen az év legrövidebb éjszakáján

Színes időutazás Vásárhelyen az év...

Szombaton éjfélig hat helyszínen várták a Múzeumok Éjszakája hódmezővásárhelyi...
Harmadával csökkenhet az adósság

Harmadával csökkenhet az adósság

A Hódmezővásárhelynek 2011-2013 között folyósított támogatások elszámolási...

 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.