Kultúra, oktatásTanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

2019. szeptember 3., kedd
 
Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Növelte hallgatói létszámát a 2018-as központi felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az intézmény.

 

 

 

 

 

 

 

 

A pótfelvételi után külföldi hallgatókkal együtt mintegy 7500 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2018 szeptemberétől az SZTE-n. Az SZTE vásárhelyi Mezőgazdasági Karán 181 hazai és 28 külföldi hallgatót fogadtak egyetemi polgárnak szeptember 2-án a Városháza Dísztermében.

 

Jelentősen nőtt a külföldi hallgatók száma a Mezőgazdasági Karon is, ami a 2013-ban elindított Stipendium Hungaricum kiválósági ösztöndíjprogram eredménye, amelynek keretében külföldi hallgatók a 28 magyar egyetem valamelyikén tanulhatnak. A legtöbb külföldi diák valamely mérnökképzésre - például agrármérnök képzésre jelentkezik.

 

A vásárhelyi karon a mezőgazdasági-, vadgazda mérnöki, valamint vidékfejlesztési agrármérnöki specifikációt lehet választani, illetve az egyre népszerűbb kétéves felsőoktatási szakképzésben mezőgazdasági és ménesgazda szakképzés indult.

 

A Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülésen az elsőéves hallgatókat Márki-Zay Péter polgármester köszöntötte, valamint Komarek Levente oktatási dékánhelyettes és Mikó Józsefné dr. Jónás Edit dékán kívánt sikeres tanéveket a hallgatóknak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Gazdaságosabb lesz a strand üzemeltetése

Gazdaságosabb lesz a strand üzemeltetése

A viták, a feljelentés, majd a nyomozás megszüntetése előzmények után megkezdődik a próbaüzeme...
Iskolai szünetek, ünnepnapok 2020-ban

Iskolai szünetek, ünnepnapok 2020-ban

Néhány nap van már csak az iskolai szünetből, itt az ideje átnézni, hogyan alakul a 2019-20-as tanév....
 

És ezt már olvasta?

Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.
 
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre. Frissítve a HVSZ Zrt. közleményével!