Nem csak egy alapanyagok precíz összeállítása, elkészítése, hanem a kreativitás és a feltálalt étel esztétikussága is feladat volt.
November 27-én szombaton este HISZK Corvin Mátyás Tagiskola 7 tanulója mutatta be gasztronómiai tudását a Kistópart vendéglőben. A rendezvény az annak idején sokak által kedvelt corvinos „Ezt főztük ki!” nevű, a jogszabályi változások következtében abbamaradt kulináris estek hagyományának felidézése volt. Galambos Csaba, az étterem vezetője beszélt munkatársunknak a rendezvényről. Az est főszereplői június 15-e óta kötelező gyakorlatukat végzik az étteremben. Heten 12-esek, egy közülük végzős. A vacsorára egy étel alapanyagainak 10 személyre történő kikalkulálása, precíz összeállítása, elkészítése, a kreativitás és a feltálalt étel esztétikussága volt a feladat. Ezenkívül a választott étel teljes leírását egy idegen nyelven is el kellett készíteni. Az éttermi választék teljes skáláját felvonultató vacsorát az erre az alkalomra meghívott szülőknek, hozzátartozóknak tálalta fel, a szintén corvinos felszolgáló csapat. A zártkörű rendezvényre elfogadta a meghívást többek között Dr. Horváth Lajos, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke is. Galambos Csaba elmondása szerint rendszeressé és nyitottabbá szeretnék tenni a rendezvényt, mert, mint mondta, érdemes odafigyelni a fiatal tehetséges szakácsokra, akik ötleteikkel a vásárhelyi vendéglátás és iskolájuk hírnevét öregbítik.