SportSzezonkezdés vereséggel

2017. szeptember 15., péntek
 
Szezonkezdés vereséggel

A harmadik negyedben még visszajött, de nem tudott nyerni idegenben, az MTK Törökbálint ellen a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

Utasi Gábor csapatának nem volt könnyű dolga az NBI B csoport alaposan megerősödött elit bajnokságában, melynek nyitányán három negyeden át tartották magukat a kék-sárgák. Folytatás egy hét múlva szintén a fővárosban, a Tehetséges Fiatalok ellen.

Már az első percekben óriási harc volt a palánk alatt: a Vásárhely új igazolása Gajic és az MTK-s Szabó Tibor küzdött egymással. Ebből a hazaiak centere jött ki rosszabbul, de miután lecserélték szárnyra kaptak társai, így 12-5-nél időt tanácskozásra hívta legénységét Utasi Gábor. Azt nem tudni, hogy mi hangzott el az időkérés alatt, de magukra találtak a vendégeket, akik 2 pontra zárkóztak fel Vas hármasa után. A kisszünet előtti utolsó percek viszont a budapestieknek sikerült jobban, 20-14-nél vonultak pihenőre gárdák.

Ez a tendencia nem változott a második periódus közepéig sem, 27-18-ra lépett meg az MTK. Ellenfelük csak nehezen tudott betalálni, Varga próbált csapatába lelket önteni egy trojkával, de ez is csak a lőtávolban maradásra volt elég. (29-21) A differencia állandósulni látszott, a sűrű csere sem igazán vezetett eredményre a Hódmezővásárhelynél, ahol ráadásul a tavalyi szezon húzóembere, Szabó Péter 16 perc alatt egyetlen pontot sem tudott termelni. A nagy szünet előtt így 38-27 állt az eredményjelzőn.

Az első NBI B-s meccsén kék-sárga színekben pályára lépő Gajic folytatta remeklését a harmadik periódusban is: eredményes lepattanózása mellett igencsak ponterősen kosárlabdázott. Nála csak Varga Zalán tüzelt pontosabban, tizenkettedik pontját jegyezte 44-36-nál. A felzárkózás itt még nem ért véget: Kun, Molnár és a gólcsendet megtörő Szabó Péter köszönt be a beragadó Törökbálintnak. Időt is kért a hazai alakulat, nem csoda, hiszen mindössze 6 pontot hoztak össze, míg ellenlábasaik 15-öt, akiknek óriási segítség volt, hogy a Boinitzer-Bognár-Jakab-Mohay kvartett alaposan visszavett első félidei tempójából. A feltámadás viszont csak átmeneti volt, megint az MTK ment el, ezúttal 9 egységgel.

Óriási csata folyt a pályán, mindkét együttesen érződött, hogy az összes meccsnek nagy jelentősége van a 14 csapatos piros (elit) csoportban. Ennek megfelelően nem is adták magukat könnyen a riválisok: négy perc után se nem nőtt, se nem csökkent a különbség. (61-53) A hazaiaknál Baross és Boinitzer, a másik oldalon Varga és Molnár jelentkezett pontokkal. Mohay 6. percben szórt három pontosa után azonban eldőlni látszott a győzelem sorsa. Így is lett, mivel a 14 pontos hátrányt már nem tudta ledolgozni a Kosársuli, így a szezont vereséggel nyitották Vas Péterék.

 

MTK Törökbálint - Vásárhelyi Kosársuli 81-60 (20-14, 18-13, 17-19, 26-14)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, alapszakasz, piros csoport.
Vezette: Goda, Csabai-Gombkötő és Gaál

Budapest, Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium, 20 néző.

MTK: JAKAB 17, MOHAY 12/3, BOINITZER 19, Bognár 11, Szabó 2.
Csere: Dobos 2, NAGY 14/6, Baross 4, Horváth.
Edző: Simon Nándor

 

Kosársuli: Szabó 5, Molnár 7/3, Bálint -, Vas 3/3, GAJIC 13.
Csere: Domján 4, Rostás 4, Kun 7/3, VARGA 17/9, Béres -, Kelemen -, Pavlovic -.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: “Az első félidőben nem játszottuk a saját játékunk, jól védekezett ellenfelünk. A szünet után utolértük őket, de sajnos csak ennyire futotta az erőnkből. Idegenben nagyon nehéz lesz bárhol is győznünk, nagyon erős a mezőny. Gratulálok az MTK-nak."

 
 
Forrás: Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Algyő az egész országnak üzent

Algyő az egész országnak üzent

A fotel a képviselő-testületi választás miatt még kényelmesebb lett a nagyközség...
Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Már néhány évvel ezelőtt is zűrök voltak a Táltos iskolák körül. Jogosulatlanul igényeltek...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni
 A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni Dr. Hernádi Gyula ismertette programját és reagált a helyi MSZP vezetőségének – a tagságból történő kizárására - tett javaslatra is.
 
Bejelentette - kizárják
Bejelentette - kizárják Január 15-én jelentette be Dr. Hernádi Gyula, a hódmezővásárhelyi MSZP tagja, hogy függetlenként indul az időközi polgármester-választáson.
 
Halálos baleset Algyőnél
Halálos baleset Algyőnél Egy Szeged felé tartó kamion eddig tisztázatlan körülmények közt elsodort egy kerékpárost január 15-én éjjel. Frissítve új információkkal! Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság Egyik nap tükörjég, másik nap köd, a harmadik nap hó, vagy éppen eső. Az időjárásra mindig felkészültnek kell lenni, hogy körültekintően és biztonságosan közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok.
 
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolójára, vízilabdázóra, szakedzőre emlékeznek Hódmezővásárhelyen január 16-án. Felavatják domborművét.
 
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok A fő cél az, hogy kevesebb legyen a kóbor állat, hiszen ha egy rászoruló család segítséget kap, akkor nem kell megválniuk kedvencüktől.