SportSzezonkezdés vereséggel

2017. szeptember 15., péntek
 
Szezonkezdés vereséggel

A harmadik negyedben még visszajött, de nem tudott nyerni idegenben, az MTK Törökbálint ellen a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

Utasi Gábor csapatának nem volt könnyű dolga az NBI B csoport alaposan megerősödött elit bajnokságában, melynek nyitányán három negyeden át tartották magukat a kék-sárgák. Folytatás egy hét múlva szintén a fővárosban, a Tehetséges Fiatalok ellen.

Már az első percekben óriási harc volt a palánk alatt: a Vásárhely új igazolása Gajic és az MTK-s Szabó Tibor küzdött egymással. Ebből a hazaiak centere jött ki rosszabbul, de miután lecserélték szárnyra kaptak társai, így 12-5-nél időt tanácskozásra hívta legénységét Utasi Gábor. Azt nem tudni, hogy mi hangzott el az időkérés alatt, de magukra találtak a vendégeket, akik 2 pontra zárkóztak fel Vas hármasa után. A kisszünet előtti utolsó percek viszont a budapestieknek sikerült jobban, 20-14-nél vonultak pihenőre gárdák.

Ez a tendencia nem változott a második periódus közepéig sem, 27-18-ra lépett meg az MTK. Ellenfelük csak nehezen tudott betalálni, Varga próbált csapatába lelket önteni egy trojkával, de ez is csak a lőtávolban maradásra volt elég. (29-21) A differencia állandósulni látszott, a sűrű csere sem igazán vezetett eredményre a Hódmezővásárhelynél, ahol ráadásul a tavalyi szezon húzóembere, Szabó Péter 16 perc alatt egyetlen pontot sem tudott termelni. A nagy szünet előtt így 38-27 állt az eredményjelzőn.

Az első NBI B-s meccsén kék-sárga színekben pályára lépő Gajic folytatta remeklését a harmadik periódusban is: eredményes lepattanózása mellett igencsak ponterősen kosárlabdázott. Nála csak Varga Zalán tüzelt pontosabban, tizenkettedik pontját jegyezte 44-36-nál. A felzárkózás itt még nem ért véget: Kun, Molnár és a gólcsendet megtörő Szabó Péter köszönt be a beragadó Törökbálintnak. Időt is kért a hazai alakulat, nem csoda, hiszen mindössze 6 pontot hoztak össze, míg ellenlábasaik 15-öt, akiknek óriási segítség volt, hogy a Boinitzer-Bognár-Jakab-Mohay kvartett alaposan visszavett első félidei tempójából. A feltámadás viszont csak átmeneti volt, megint az MTK ment el, ezúttal 9 egységgel.

Óriási csata folyt a pályán, mindkét együttesen érződött, hogy az összes meccsnek nagy jelentősége van a 14 csapatos piros (elit) csoportban. Ennek megfelelően nem is adták magukat könnyen a riválisok: négy perc után se nem nőtt, se nem csökkent a különbség. (61-53) A hazaiaknál Baross és Boinitzer, a másik oldalon Varga és Molnár jelentkezett pontokkal. Mohay 6. percben szórt három pontosa után azonban eldőlni látszott a győzelem sorsa. Így is lett, mivel a 14 pontos hátrányt már nem tudta ledolgozni a Kosársuli, így a szezont vereséggel nyitották Vas Péterék.

 

MTK Törökbálint - Vásárhelyi Kosársuli 81-60 (20-14, 18-13, 17-19, 26-14)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, alapszakasz, piros csoport.
Vezette: Goda, Csabai-Gombkötő és Gaál

Budapest, Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium, 20 néző.

MTK: JAKAB 17, MOHAY 12/3, BOINITZER 19, Bognár 11, Szabó 2.
Csere: Dobos 2, NAGY 14/6, Baross 4, Horváth.
Edző: Simon Nándor

 

Kosársuli: Szabó 5, Molnár 7/3, Bálint -, Vas 3/3, GAJIC 13.
Csere: Domján 4, Rostás 4, Kun 7/3, VARGA 17/9, Béres -, Kelemen -, Pavlovic -.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: “Az első félidőben nem játszottuk a saját játékunk, jól védekezett ellenfelünk. A szünet után utolértük őket, de sajnos csak ennyire futotta az erőnkből. Idegenben nagyon nehéz lesz bárhol is győznünk, nagyon erős a mezőny. Gratulálok az MTK-nak."

 
 
Forrás: Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Algyő az egész országnak üzent

Algyő az egész országnak üzent

A fotel a képviselő-testületi választás miatt még kényelmesebb lett a nagyközség...
Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Már néhány évvel ezelőtt is zűrök voltak a Táltos iskolák körül. Jogosulatlanul igényeltek...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.