SportSzenzációs eredmény Tel Avivban vásárhelyi közreműködéssel

2017. június 26., hétfő
 
Szenzációs eredmény Tel Avivban vásárhelyi közreműködéssel

A következő Csapat EB-n az első osztályban áll rajthoz a magyar válogatott, mert a hétvégén feljutott az első Ligába a 12 nemzet legjobbjainak bajnokságán Izraelben.

 

 

 

 

 

 

 

Mint arról írtunk június 24-25-én Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia válogatott atlétái álltak rajthoz a Csapat Európa-bajnokságon Tel Avivban.

 

Az elmúlt időszak eredményei alapján a magyar csapat tagja volt  a hódmezővásárhelyi Szűcs Noémi, a Hódiák SE sportolója is.

 

A Csapat Európa-bajnokság 2. Ligájában  versenyző magyar atléta válogatott a szombaton megszerzett előnyét vasárnap tovább növelte és biztosan végzett a 12 csapatos csoport élén. Az első napi küzdőképesség és az ahhoz társuló jó teljesítmények a második napon is jellemezték a válogatottat, amelynek tagjai kivívták, hogy a következő Csapat Európa-bajnokságon az első osztályban lépjenek pályára a nemzet atlétikáját reprezentáló legjobbak.

A két nap során - az értékes helyezések élén - nyolc győzelmet, kilenc második és hat harmadik helyezést szereztek a magyar atléták.

A csapat győzelméhez jó eredményével járult hozzá a most 20 éves Szűcs Noémi - Héjja Antal edző tanítványa -  aki az egyik legeredményesebb Hódiákos sportoló. Több atlétikai számban van már tucatnyi dobogós helyezése. Kedvenc számában a 400 méter gátfutásban 2015-ben az OB-n egyedüliként 1 perc alatti idővel, (59:33- as idejével) elsőként ért a célba. 2016-ban ismét megnyerte az OB-t.

Természetesen a Csapat Európa-bajnokságon is ebben a számban indult, jóllehet a nagy meleg miatt valamivel 1 perc felett, pontosabban 1:01.48-as idővel ért célba, vagyis az ezzel járó  5 ponttal segítette a magyar válogatottat a dobogó legfelső fokára.

Szűcs Noémi, bár már több országban - a válogatott tagjaként is - versenyzett, de felnőtt csapattal ez volt az első alkalom, hogy Magyarország színeiben indult.

 

A magyar válogatott Tel Avivban, a kép jobb szélén Szűcs Noémi 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Melegben a kutyák is kutyául vannak

Melegben a kutyák is kutyául vannak

Tudta? Kutyánk azért kapar magának egy helyet a földben hogy abba belefeküdve lehűtse a testét. Érdemes ezt a...
Súlyosan megsérült egy 27 éves vásárhelyi férfi

Súlyosan megsérült egy 27 éves vásárhelyi...

Dongó segédmotorral felszerelt kerékpárjával nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.