SportSzenzációs eredmény Tel Avivban vásárhelyi közreműködéssel

2017. június 26., hétfő
 
Szenzációs eredmény Tel Avivban vásárhelyi közreműködéssel

A következő Csapat EB-n az első osztályban áll rajthoz a magyar válogatott, mert a hétvégén feljutott az első Ligába a 12 nemzet legjobbjainak bajnokságán Izraelben.

 

 

 

 

 

 

 

Mint arról írtunk június 24-25-én Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia válogatott atlétái álltak rajthoz a Csapat Európa-bajnokságon Tel Avivban.

 

Az elmúlt időszak eredményei alapján a magyar csapat tagja volt  a hódmezővásárhelyi Szűcs Noémi, a Hódiák SE sportolója is.

 

A Csapat Európa-bajnokság 2. Ligájában  versenyző magyar atléta válogatott a szombaton megszerzett előnyét vasárnap tovább növelte és biztosan végzett a 12 csapatos csoport élén. Az első napi küzdőképesség és az ahhoz társuló jó teljesítmények a második napon is jellemezték a válogatottat, amelynek tagjai kivívták, hogy a következő Csapat Európa-bajnokságon az első osztályban lépjenek pályára a nemzet atlétikáját reprezentáló legjobbak.

A két nap során - az értékes helyezések élén - nyolc győzelmet, kilenc második és hat harmadik helyezést szereztek a magyar atléták.

A csapat győzelméhez jó eredményével járult hozzá a most 20 éves Szűcs Noémi - Héjja Antal edző tanítványa -  aki az egyik legeredményesebb Hódiákos sportoló. Több atlétikai számban van már tucatnyi dobogós helyezése. Kedvenc számában a 400 méter gátfutásban 2015-ben az OB-n egyedüliként 1 perc alatti idővel, (59:33- as idejével) elsőként ért a célba. 2016-ban ismét megnyerte az OB-t.

Természetesen a Csapat Európa-bajnokságon is ebben a számban indult, jóllehet a nagy meleg miatt valamivel 1 perc felett, pontosabban 1:01.48-as idővel ért célba, vagyis az ezzel járó  5 ponttal segítette a magyar válogatottat a dobogó legfelső fokára.

Szűcs Noémi, bár már több országban - a válogatott tagjaként is - versenyzett, de felnőtt csapattal ez volt az első alkalom, hogy Magyarország színeiben indult.

 

A magyar válogatott Tel Avivban, a kép jobb szélén Szűcs Noémi 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Melegben a kutyák is kutyául vannak

Melegben a kutyák is kutyául vannak

Tudta? Kutyánk azért kapar magának egy helyet a földben hogy abba belefeküdve lehűtse a testét. Érdemes ezt a...
Súlyosan megsérült egy 27 éves vásárhelyi férfi

Súlyosan megsérült egy 27 éves vásárhelyi...

Dongó segédmotorral felszerelt kerékpárjával nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."