SportSzenzációs eredmény Tel Avivban vásárhelyi közreműködéssel

2017. június 26., hétfő
 
Szenzációs eredmény Tel Avivban vásárhelyi közreműködéssel

A következő Csapat EB-n az első osztályban áll rajthoz a magyar válogatott, mert a hétvégén feljutott az első Ligába a 12 nemzet legjobbjainak bajnokságán Izraelben.

 

 

 

 

 

 

 

Mint arról írtunk június 24-25-én Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia válogatott atlétái álltak rajthoz a Csapat Európa-bajnokságon Tel Avivban.

 

Az elmúlt időszak eredményei alapján a magyar csapat tagja volt  a hódmezővásárhelyi Szűcs Noémi, a Hódiák SE sportolója is.

 

A Csapat Európa-bajnokság 2. Ligájában  versenyző magyar atléta válogatott a szombaton megszerzett előnyét vasárnap tovább növelte és biztosan végzett a 12 csapatos csoport élén. Az első napi küzdőképesség és az ahhoz társuló jó teljesítmények a második napon is jellemezték a válogatottat, amelynek tagjai kivívták, hogy a következő Csapat Európa-bajnokságon az első osztályban lépjenek pályára a nemzet atlétikáját reprezentáló legjobbak.

A két nap során - az értékes helyezések élén - nyolc győzelmet, kilenc második és hat harmadik helyezést szereztek a magyar atléták.

A csapat győzelméhez jó eredményével járult hozzá a most 20 éves Szűcs Noémi - Héjja Antal edző tanítványa -  aki az egyik legeredményesebb Hódiákos sportoló. Több atlétikai számban van már tucatnyi dobogós helyezése. Kedvenc számában a 400 méter gátfutásban 2015-ben az OB-n egyedüliként 1 perc alatti idővel, (59:33- as idejével) elsőként ért a célba. 2016-ban ismét megnyerte az OB-t.

Természetesen a Csapat Európa-bajnokságon is ebben a számban indult, jóllehet a nagy meleg miatt valamivel 1 perc felett, pontosabban 1:01.48-as idővel ért célba, vagyis az ezzel járó  5 ponttal segítette a magyar válogatottat a dobogó legfelső fokára.

Szűcs Noémi, bár már több országban - a válogatott tagjaként is - versenyzett, de felnőtt csapattal ez volt az első alkalom, hogy Magyarország színeiben indult.

 

A magyar válogatott Tel Avivban, a kép jobb szélén Szűcs Noémi 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Melegben a kutyák is kutyául vannak

Melegben a kutyák is kutyául vannak

Tudta? Kutyánk azért kapar magának egy helyet a földben hogy abba belefeküdve lehűtse a testét. Érdemes ezt a...
Súlyosan megsérült egy 27 éves vásárhelyi férfi

Súlyosan megsérült egy 27 éves vásárhelyi...

Dongó segédmotorral felszerelt kerékpárjával nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Panelből kertes házba
Panelből kertes házba Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a csere- szerződést.
 
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt 48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három kertvárosi lakóházba tört be egyetlen délelőtt. Videóval.
 
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel  19. alkalommal rendezték a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában, a Hevesy György Kárpát-medencei kémiaversenyt.
 
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó programsorozatot az Emlékpontban február 20-án este könyvbemutatóval kezdődött. Képekkel.

 

 

 
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.