SportSzenzációs eredmény Tel Avivban vásárhelyi közreműködéssel

2017. június 26., hétfő
 
Szenzációs eredmény Tel Avivban vásárhelyi közreműködéssel

A következő Csapat EB-n az első osztályban áll rajthoz a magyar válogatott, mert a hétvégén feljutott az első Ligába a 12 nemzet legjobbjainak bajnokságán Izraelben.

 

 

 

 

 

 

 

Mint arról írtunk június 24-25-én Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia válogatott atlétái álltak rajthoz a Csapat Európa-bajnokságon Tel Avivban.

 

Az elmúlt időszak eredményei alapján a magyar csapat tagja volt  a hódmezővásárhelyi Szűcs Noémi, a Hódiák SE sportolója is.

 

A Csapat Európa-bajnokság 2. Ligájában  versenyző magyar atléta válogatott a szombaton megszerzett előnyét vasárnap tovább növelte és biztosan végzett a 12 csapatos csoport élén. Az első napi küzdőképesség és az ahhoz társuló jó teljesítmények a második napon is jellemezték a válogatottat, amelynek tagjai kivívták, hogy a következő Csapat Európa-bajnokságon az első osztályban lépjenek pályára a nemzet atlétikáját reprezentáló legjobbak.

A két nap során - az értékes helyezések élén - nyolc győzelmet, kilenc második és hat harmadik helyezést szereztek a magyar atléták.

A csapat győzelméhez jó eredményével járult hozzá a most 20 éves Szűcs Noémi - Héjja Antal edző tanítványa -  aki az egyik legeredményesebb Hódiákos sportoló. Több atlétikai számban van már tucatnyi dobogós helyezése. Kedvenc számában a 400 méter gátfutásban 2015-ben az OB-n egyedüliként 1 perc alatti idővel, (59:33- as idejével) elsőként ért a célba. 2016-ban ismét megnyerte az OB-t.

Természetesen a Csapat Európa-bajnokságon is ebben a számban indult, jóllehet a nagy meleg miatt valamivel 1 perc felett, pontosabban 1:01.48-as idővel ért célba, vagyis az ezzel járó  5 ponttal segítette a magyar válogatottat a dobogó legfelső fokára.

Szűcs Noémi, bár már több országban - a válogatott tagjaként is - versenyzett, de felnőtt csapattal ez volt az első alkalom, hogy Magyarország színeiben indult.

 

A magyar válogatott Tel Avivban, a kép jobb szélén Szűcs Noémi 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Melegben a kutyák is kutyául vannak

Melegben a kutyák is kutyául vannak

Tudta? Kutyánk azért kapar magának egy helyet a földben hogy abba belefeküdve lehűtse a testét. Érdemes ezt a...
Súlyosan megsérült egy 27 éves vásárhelyi férfi

Súlyosan megsérült egy 27 éves vásárhelyi...

Dongó segédmotorral felszerelt kerékpárjával nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.