SportSzenzációs eredmény Tel Avivban vásárhelyi közreműködéssel

2017. június 26., hétfő
 
Szenzációs eredmény Tel Avivban vásárhelyi közreműködéssel

A következő Csapat EB-n az első osztályban áll rajthoz a magyar válogatott, mert a hétvégén feljutott az első Ligába a 12 nemzet legjobbjainak bajnokságán Izraelben.

 

 

 

 

 

 

 

Mint arról írtunk június 24-25-én Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia válogatott atlétái álltak rajthoz a Csapat Európa-bajnokságon Tel Avivban.

 

Az elmúlt időszak eredményei alapján a magyar csapat tagja volt  a hódmezővásárhelyi Szűcs Noémi, a Hódiák SE sportolója is.

 

A Csapat Európa-bajnokság 2. Ligájában  versenyző magyar atléta válogatott a szombaton megszerzett előnyét vasárnap tovább növelte és biztosan végzett a 12 csapatos csoport élén. Az első napi küzdőképesség és az ahhoz társuló jó teljesítmények a második napon is jellemezték a válogatottat, amelynek tagjai kivívták, hogy a következő Csapat Európa-bajnokságon az első osztályban lépjenek pályára a nemzet atlétikáját reprezentáló legjobbak.

A két nap során - az értékes helyezések élén - nyolc győzelmet, kilenc második és hat harmadik helyezést szereztek a magyar atléták.

A csapat győzelméhez jó eredményével járult hozzá a most 20 éves Szűcs Noémi - Héjja Antal edző tanítványa -  aki az egyik legeredményesebb Hódiákos sportoló. Több atlétikai számban van már tucatnyi dobogós helyezése. Kedvenc számában a 400 méter gátfutásban 2015-ben az OB-n egyedüliként 1 perc alatti idővel, (59:33- as idejével) elsőként ért a célba. 2016-ban ismét megnyerte az OB-t.

Természetesen a Csapat Európa-bajnokságon is ebben a számban indult, jóllehet a nagy meleg miatt valamivel 1 perc felett, pontosabban 1:01.48-as idővel ért célba, vagyis az ezzel járó  5 ponttal segítette a magyar válogatottat a dobogó legfelső fokára.

Szűcs Noémi, bár már több országban - a válogatott tagjaként is - versenyzett, de felnőtt csapattal ez volt az első alkalom, hogy Magyarország színeiben indult.

 

A magyar válogatott Tel Avivban, a kép jobb szélén Szűcs Noémi 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Melegben a kutyák is kutyául vannak

Melegben a kutyák is kutyául vannak

Tudta? Kutyánk azért kapar magának egy helyet a földben hogy abba belefeküdve lehűtse a testét. Érdemes ezt a...
Súlyosan megsérült egy 27 éves vásárhelyi férfi

Súlyosan megsérült egy 27 éves vásárhelyi...

Dongó segédmotorral felszerelt kerékpárjával nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.