SportSportpálya fejlesztések kezdődtek Vásárhelyen

2019. szeptember 26., csütörtök
 
Sportpálya fejlesztések kezdődtek Vásárhelyen

Befejezéséhez közeledik a 238 négyzetméteres népkerti kosárlabdapálya. A régi, tönkrement gumilapok helyett az új pálya összekapcsolódó, magas teherbírású elemekből készült.

 

 

 

 

 

 

A Sport Court PowerGame kültéri sportburkolat az összes hasonló pályaborítás közül egyedüliként kapta meg a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség szakmai jóváhagyását.

Érdekességként: a gyártó ajánlása szerint a nemzetközileg elfogadott SportCourt rendszer átalakítható, ugyanaz a talaj használható kosárlabda pályaként, vagy röplabda, kézilabda vagy esetleg tollaslabda pályaként, mikor milyen sportágaknak ad otthont a pálya

A felület vízáteresztő, speciális kialakítása kíméli az ízületeket. Helyes, rendeltetésszerű használat mellett az élettartama szinte korlátlan.

A felújítást a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, illetve a Megyei Jogú Városok Szövetsége finanszírozta.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk négy óvodában épül műfüves, négy évszakban használható focipálya. A 80 milliós költséget szinte teljes egészében a Magyar Labdarúgó Szövetség fedezi. A pályák 14×26 méteresek lesznek.

 

Az Oldalkosár utcai óvoda pályájának építését a Tájház melletti (a már munkaterületként körbekerített) részen a napokban el is kezdik, a Magvető utcában már szintén elkezdődtek a földmunkák, hamarosan az Oldalkosár, majd a Klauzál és a Pálffy utcai intézmény következik.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Időmorzsák

Időmorzsák

Új sorozatunkban Hódmezővásárhely félévszázaddal ezelőtti apró történéseiből...
Kávé Világnapja a BFMK-ban kiállítással, kóstolóval

Kávé Világnapja a BFMK-ban kiállítással,...

Kávé és a művészet találkozik egymással. A vásárhelyi Prém Szabolcs kávéval...
 

És ezt már olvasta?

Elhunyt Dr. Soós László
Elhunyt Dr. Soós László Magas szintű orvosi tudása, művészi tehetsége és humánus magatartása minden hódmezővásárhelyi lakos számára példaértékű.
 
Újabb sikeres színházi előadás
Újabb sikeres színházi előadás Egy férfiklub hétköznapjaiba engedett bepillantást a Nő a tét című előadás legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. Egy győzelem, egy vereség.
 
Dobogós helyezések Budapesten
Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

 
Súlyos testi sértés a vád
Súlyos testi sértés a vád Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában.
 
Választott Hódmezővásárhely
Választott Hódmezővásárhely

13 478 szavazattal Dr. Márki-Zay Péter lett a polgármestere. Fölényes győzelmet arattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltje.