BulvárSírásó verseny vásárhelyi győztesekkel

2017. szeptember 6., szerda
 
Sírásó verseny vásárhelyi győztesekkel

Hódmezővásárhelyi sírásók győztek a hétvégén Gyulán megrendezett országos sírásó versenyen. A megmérettetés nem annyira a gyorsaságról szólt, inkább a precizitásról, pontosságról.

 

 

 

 

 

 

Krucsai Zsolt és  Szűcs Lajos nyerte meg szombaton Gyulán az Országos Temetőfenntartó Egyesület második országos sírásó versenyét. Összeszokott páros, mindketten a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. dolgozói, írja a delmagyar.hu.

A kétfős csapatoknak egyébként 80 centiméter széles, 2 méter hosszú sírgödröt kellett 160 centi mélyen kiásniuk. Erre 2 órájuk volt.

 

A legtöbb csapatnak meg kellett állnia egy bizonyos ponton, mert koporsót találtak. A verseny helyszínén ugyanis az 1800-as években még temetkeztek. Ekkor a versenyzők teljesítményét az addig kiásott mélység és az eltelt idő viszonylatában értékelték.

Sokan furcsállták, hogy a sírásásból is versenyt csinálnak. Az interneten az eseményt kommentelők közül volt, aki morbidnak találta az ötletet, más azt kérdezte, mi lehet a következő, talán a halottaskocsiknak szerveznek rallyt?

Varga György, a Kegyeleti Kft. ügyvezetője azonban azt mondta, ez is egy szakma. Méghozzá fontos. A verseny lehetőséget adott arra, hogy az ezen a területen dolgozók találkozzanak, tapasztalatot cseréljenek, tanuljanak egymástól.

- Hogy morbid lenne a sírásó verseny? A mai társadalom sajnos nem úgy viszonyul a halál tényéhez, mint hajdan. Ebben benne foglaltatik az is, hogy hárítanak mindent, ami az utolsó úttal kapcsolatos. A sírásó versenyből senki nem csinált tréfát. A résztvevők megmutatták, hogy ez egy kőkemény fizikai munka, amit lehet jól és precízen végezni - hangsúlyozta.

 
 
Forrás: DM
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen is megkezdődött a béruniós aláírásgyűjtés

Vásárhelyen is megkezdődött a béruniós...

Igazságos és szükséges, például azért, hogy megálljon a sok fiatal elvándorlása az...
Előkészületben a villamospálya megépítése

Előkészületben a villamospálya megépítése

Folytatódnak a közműkiváltás munkálatai Vásárhely utcáin. Az ütemezésről fórum lesz...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.