BulvárSírásó verseny vásárhelyi győztesekkel

2017. szeptember 6., szerda
 
Sírásó verseny vásárhelyi győztesekkel

Hódmezővásárhelyi sírásók győztek a hétvégén Gyulán megrendezett országos sírásó versenyen. A megmérettetés nem annyira a gyorsaságról szólt, inkább a precizitásról, pontosságról.

 

 

 

 

 

 

Krucsai Zsolt és  Szűcs Lajos nyerte meg szombaton Gyulán az Országos Temetőfenntartó Egyesület második országos sírásó versenyét. Összeszokott páros, mindketten a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. dolgozói, írja a delmagyar.hu.

A kétfős csapatoknak egyébként 80 centiméter széles, 2 méter hosszú sírgödröt kellett 160 centi mélyen kiásniuk. Erre 2 órájuk volt.

 

A legtöbb csapatnak meg kellett állnia egy bizonyos ponton, mert koporsót találtak. A verseny helyszínén ugyanis az 1800-as években még temetkeztek. Ekkor a versenyzők teljesítményét az addig kiásott mélység és az eltelt idő viszonylatában értékelték.

Sokan furcsállták, hogy a sírásásból is versenyt csinálnak. Az interneten az eseményt kommentelők közül volt, aki morbidnak találta az ötletet, más azt kérdezte, mi lehet a következő, talán a halottaskocsiknak szerveznek rallyt?

Varga György, a Kegyeleti Kft. ügyvezetője azonban azt mondta, ez is egy szakma. Méghozzá fontos. A verseny lehetőséget adott arra, hogy az ezen a területen dolgozók találkozzanak, tapasztalatot cseréljenek, tanuljanak egymástól.

- Hogy morbid lenne a sírásó verseny? A mai társadalom sajnos nem úgy viszonyul a halál tényéhez, mint hajdan. Ebben benne foglaltatik az is, hogy hárítanak mindent, ami az utolsó úttal kapcsolatos. A sírásó versenyből senki nem csinált tréfát. A résztvevők megmutatták, hogy ez egy kőkemény fizikai munka, amit lehet jól és precízen végezni - hangsúlyozta.

 
 
Forrás: DM
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen is megkezdődött a béruniós aláírásgyűjtés

Vásárhelyen is megkezdődött a béruniós...

Igazságos és szükséges, például azért, hogy megálljon a sok fiatal elvándorlása az...
Előkészületben a villamospálya megépítése

Előkészületben a villamospálya megépítése

Folytatódnak a közműkiváltás munkálatai Vásárhely utcáin. Az ütemezésről fórum lesz...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.