GazdaságSátrazás a Jobbik listavezetőjének háza előtt

2014. október 9., csütörtök
 
Sátrazás a Jobbik listavezetőjének háza előtt

Nem 400, hanem 800 millió forintnak nincs nyoma, nincs fedezet az alvállalkozók kifizetésére, csalás miatt nyomoz a rendőrség, még kellemes az idő a sátrazáshoz.

 

Fotók: VH

 

 

Ez a rövid összefoglalása a K’Art és a cég vezetője Kendi Imre valamint az alvállalkozók egy részét képviselő Szabó Bálint közötti elszámolási ügy mai állásának.

 

„Amíg ő jól él ebben a házban, addig alvállalkozók csődöltek be, családok mentek tönkre!” - hallottuk ma délután, miután sátrat vert Hódmezővásárhelyen Kendi Imre Dózsa György utcai háza előtt Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője. Ezzel is nyomatékot adva, hogy kikényszerítse a K’Art cégek vezetőjétől az alvállalkozók elvégzett munkájuk után évek óta jogosan járó pénzét. Nem is keveset, mert mint a sátorveréssel egybekötött sajtótájékoztatóján iratokkal is bizonyította, nem 400, hanem 800 millió forinttal tartoznak közel 60 vállalkozásnak. Ugyanis a K’Art csoport másik cégének felszámolója elküldte az összesítést, - mint azt a sajtónak most be is bemutatta - amelyből az derül ki, hogy másik 400 millió forintnyi kifizetetlen adósság is van és - mint azt Szabó Bálint elmondta - úgy tűnik, nincs nyoma a pénznek és ingó, ingatlan vagyon sincs, ami a fedezetül szolgálhatna. Mint mondta, ez újabb cáfolata Kendi Imre kijelentésének, illetve a Jobbik által jegyzett közleménynek, amely szerint az anyacégek felszámolásából lesz fedezet az alvállalkozók kifizetésére.

 

Szabó Bálint arról is beszélt, félő, hogy nincs meg a pénz és azt sem tudni hová tűnt, ezért nem véletlen, hogy a Dózsa György utcai sátorverés mellett álló autóra függesztett transzparensen is ezt kérdezi. Azonban kategorikusan kijelentette, addig nem hagyja annyiban, amíg a károsultak nem kapják meg munkájuk ellenértékét.

„Ha valaki azt hiszi, hogy politika van az ügy mögött, azt megnyugtathatom, hogy hétfőn is folytatom, függetlenül attól, hogy Kendi Imrét képviselőnek választják, vagy nem”- mondta Szabó Bálint, aki még azt is elmondta, hogy a szeptember 4-én a helyi Rendőrkapitányságra beadott feljelentése nyomán csalás gyanújával a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság megkezdte a nyomozást.

 

Szabó Bálint a Dózsa György utcai rendőri biztosítás mellett csütörtökön délután kezdett és estig tartott demonstratív sátrazásának ideje alatt Kendi Imre - bár tudott az akcióról, lehet hogy pont ezért - nem mutatkozott. Sőt a Jobbik délután öt órára hirdetett lakossági fórumán sem vett részt. Valószínű korábban hazaért, véli Szabó Bálint, aki bármikor kész tárgyalni az általa képviselt alvállalkozók kártalanításáról.

 

Kapcsolódó cikkünk:


Hol a pénz? - Feljelentés, útlezárás, demonstráció Vásárhelyen

 
 
B. Szabó Zoltán
 

Olvassa el ezt is!

Izzott a kukorica Kútvölgyön

Izzott a kukorica Kútvölgyön

Ebben az időszakban egyre gyakoribbak a tüzek a mezőgazdaságban. A kigyulladó kazlak, vagy a betárolt gabona...
Megérkeztek Izlandra a vásárhelyi lányok

Megérkeztek Izlandra a vásárhelyi lányok

A magyar válogatott tagjaként a Hód Fitness SE 15 sportolója képviseli Magyarországot a...
 

És ezt már olvasta?

Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.
 
Egy Napos oldal
Egy Napos oldal A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet. Képekkel.
 
A férfiélet tárgyai és történetei
A férfiélet tárgyai és történetei A Tornyai János Múzeum Férfiak a múltból. Tárgyak, sorsok, történetek című kiállításában a tárlat kurátora, Terendi Viktória kalauzolta az érdeklődőket. Képekkel.
 
Klasszikus formák és modern törekvések
Klasszikus formák és modern törekvések Makón nyílt kiállítása V. Nagy Nándornak, a Tornyai János Múzeum főrestaurátorának. Szobrászati és grafikai munkáiból nyújt keresztmetszetett. Képekkel.
 
Színházi bérlet-ajánlatok
Színházi bérlet-ajánlatok Két bérletsorozatban kínál 11 színházi előadás az ősszel kezdődő évadában a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.
 
Kétszáznál több mű - húsz díjazott
Kétszáznál több mű - húsz díjazott

Háromnapos tanácskozást követően döntött a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrije arról, hogy mely műalkotásokat láthatja a nagyközönség az október 7-én nyíló kiállításon.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."