Kultúra, oktatásSándorfalvi iskolásokat a digitális világban

2018. október 13., szombat
 
Sándorfalvi iskolásokat a digitális világban

A Vodafone Magyarország Alapítvány csatlakozott az EU Code Week nemzetközi programsorozathoz, amelynek célja, hogy a digitális írástudást és a kódolást szórakoztató, vonzó módon tegye hozzáférhetővé a fiatalabb korosztály számára. A kezdeményezéshez a KódGarázzsal együttműködésben szervezett workshoppal kapcsolódott az Alapítvány.

 

 

 

 

 

A Vodafone Magyarország Alapítvány elkötelezett amellett, hogy fejlessze a fiatalok digitális kompetenciáját és mindenkivel megismertesse a technológia világát. A digitális fejlettség kiemelten fontossá vált, hiszen ma már a teljes digitalizáció világát éljük, ezért a Vodafone támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek elősegítik, hogy lányok és fiúk egyaránt otthonosan mozogjanak a technológia világában, legyen szó IoT fejlesztésről, vagy éppen UX design-ról.

A október 6–21. között zajló EU Code Week keretében rendezett eseménynek a Vodafone Magyarország Zrt. székháza adott helyet. 

Összesen 15 fő vett részt a három órás workshopon, akik a 12-14 éves korosztályt képviselték. A gyermekek a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskolából érkeztek,

A foglalkozáshoz, amelynek célja az volt, hogy támogassa az egyéni, kreatív gondolkodási folyamatokat, és elfogadó, vidám légkört teremtsen, a KódGarázs biztosított oktatót, a workshop végén a résztvevők elismerő oklevélben részesültek.

 

Napjainkban a kreatív kódolás olyan fiatal kortól tanulható, fejleszthető készséggé vált, amely nemcsak sikerélményt és önbizalmat ad, hanem versenyképes tudást is. A Vodafone Magyarország ezt felismerve eddig is számos programmal, eseménysorozattal járult hozzá a fiatalok digitális kompetencia fejlesztéséhez, munkaerő-piaci helyzetük javításához. A Skool projekttel együttműködésben évek óta tart foglalkozásokat fiatal lányoknak, valamint a LogiScool által szervezett Nagy Digitális Kaland versenyt is idén már második alkalommal támogatta.

A Kódgarázzsal korábban a Coding Camp keretében, míg a Code First: Girls társadalmi kezdeményezéssel együttműködve a #CodeLikeAGirl programsorozat révén igyekezett közelebb hozni a technológia világát a jövő programozóihoz. Emellett a Vodafone Magyarország Alapítvány a Digitális Iskola Program részeként országszerte küzd az elmaradottabb térségek iskoláiban a digitális szakadék csökkentéséért.

 
 
X
 

Olvassa el ezt is!

A Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjainak kiállítása a fővárosban

A Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjainak...

A budai galériában a  húsz díjazott alkotó kiállítása 2018. október 25-ig tekinthető meg.
Először kapott ki a Kosársuli

Először kapott ki a Kosársuli

A vásárhelyiek esélyesként léptek pályára péntek este a Soproni MAFC otthonában. A hazaiak...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.