Kultúra, oktatásRózsa Luca tárlatvezetése

2019. október 21., hétfő
 
Rózsa Luca tárlatvezetése

A tavalyi Vásárhelyi Őszi Tárlat Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotója, Rózsa Luca Sára mutatta be a Tornyai János Múzeumban látható önálló tárlatát a Magyar Festészet Napja programsorozat eseményét felkereső látogatóknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

A művész – aki résztvevője a városban most zajló XX. Hódmezővásárhelyi Festőszimpóziumnak – mesélt alkotói folyamatairól, s arról, miért is lett a kiállítás címe Thy will be done.

 

– Az emberiség történetének konstans jelensége a vallás, amely életünknek magasabb szintű keretet biztosít – fogalmazta meg Rózsa Luca Sára, hozzátéve, a Thy will be done a Miatyánk angol formájában a Legyen meg a te akaratod-nak megfelelő sor, jelezvén, hogy a hívő ember elfogadja a felett álló erő akaratának beteljesedését.

 

A festő képi világának építkezéséről elmondta, megidézi a reprezentatív portréfestészetet, a reneszánsz és a barokk látásmódját, azonban alakjai nem valós személyek. Munkája során nem használ fényképet, vagy modellt, kizárólag gondolatait viszi vászonra, a figuráinak nincs arca, neme, egyetlen rasszhoz sem tartoznak, így alkalmasak általánosan érvényes gondolatok megjelenítésére.

 

A kiállítás november 10-ig, keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között várja látogatóit. 

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi biciklitolvajok rendőrkézen

Vásárhelyi biciklitolvajok rendőrkézen

A rendőrök az egyik elkövetőnél tartott kutatás során a négy kerékpár mellett, további tizennégy bicikli részeit foglalták le. Lehet hogy az öné is köztük van? Képekkel.
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra

Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra

Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.38.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.38.hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Védőoltás a Portugáliába utazóknak már ajánlott

Védőoltás a Portugáliába utazóknak már ajánlott

Ne tegyen elbizakodottá senkit, hogy Csongrád megyére összesen 200 megbetegedés jut, mert Európa több országában már influenzajárvány van.
 

És ezt már olvasta?

Fontos dátumok 2020-ban
Fontos dátumok 2020-ban Tervezhető a jövő évi síelés, nyaralás, vagy egyéb program. Itt a 2020-as év ünnep- és munkaszüneti napok és tanítási szünetek listája.
 
Gyermekek Karácsonya idén is
Gyermekek Karácsonya idén is Évek óta hagyomány, hogy a polgármester felhívást tesz közzé, hogy a cégek, vállalkozások, magánszemélyek segítsék adományaikkal a Gyermekek Karácsonyát.
 
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie Egy hétig lezárt dobozban eláll, lehet hogy utána is, „de valaki mindig megeszi”, így baromi nehéz rájönni mi a max. határidő az eltarthatóságában.
 
A halálos rongyláb tünet
A halálos rongyláb tünet A huzat hatására hullámzó hanghatás keletkezik, amely jelzi: beindult az izzás, az égés, amely során a hőmérséklet akár az ezer celsius fokot is elérheti.
 
Bizonytalan teremtő gondolkodás
Bizonytalan teremtő gondolkodás

Mi van akkor, amikor a teremtő vágy, teremtő gondolkodás sehogy se akar működni? A kisbaba-logika szerint ez azért van, mert nem sírtunk elég jól. Vagyis mi vagyunk a rosszak, hibásak, tehetetlenek – miközben mindenki más sikeres!

 
Gének határozzák meg, ki az édesszájú
Gének határozzák meg, ki az édesszájú Nem véletlen, hogy a kedves, szeretnivaló embereket gyakran az „édes” jelzővel illetjük és hogy a szerelmesek gyakran „Édesemnek” szólítják egymást.
 
Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.