KözéletRészvétnyilvánítások

2017. november 20., hétfő
 
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 

"Csak azok halnak meg, akik egész életükben nem csináltak semmit. Aki tett valamit, nem magáért, hanem másokért, mindenkiért, az megmarad." /Szabó Magda/

 

 

 

Lázár János és családja részvétnyilvánítása

 

In memoriam Almási István

 

Almási István személyében egy úriember távozott a magyar közéletből. Egy kulturált, derűs és szorgalmas alföldi keresztény polgár, mindenek felett pedig: egy jó ember.

István, akiben én barátomat is tisztelhettem, egész életében a várost, a közösséget szolgálta, nemcsak helyi politikusként és városvezetőként, hanem pedagógusként, könyvtárosként, sőt szenvedélyes muzsikusként is.

Ő a világ minden más városánál, helyénél többre tartotta ezt a várost, és ez a város is őszintén szerette őt. Köztiszteletnek örvendett civilként és politikusként is, a kiérdemelt közbizalommal pedig felelősséggel gazdálkodott: nem felélte azt, hanem gyarapította, erre pedig csak a legalázatosabb politikusok képesek. Almási István ezért is a példaképe lehet sokunknak, akik a köz szolgálatára esküdtünk fel.

István barátunk megbecsülte az életet. A számára szűk marokkal mért időt nem tékozolta el: hasznos akart és tudott lenni a szolgálata minden napján. Életútja így – a tragikus félbeszakítottság ellenére is – teljes lehetett. Hódmezővásárhely első embereként több eredményt ért el egyetlen ciklus alatt, mint más településvezetők hosszú évek, évtizedek alatt.  Sok mindent végzett el, és még többet tervezett elvégezni a közösségért, amelyet úgy szeretett. Az általa megkezdett munka folytatása most már ránk marad.

Istvánt nem egyszer láttam és hallottam muzsikálni. Mint az itt élők tudják, dixieland és jazz zenét játszott, hol szaxofonnal, hol klarinéttal állt a színpadon. Családjával, barátaival és muzsikustársaival mindig olyan szenvedéllyel zenéltek, hogy az általuk sugárzott életöröm idővel az egész közönségre átragadt, és az embernek órákkal vagy napokkal később is egy-egy általuk játszott dallam járt a fejében.

Talán éppen az, amit István játszott.

Amióta Almási István halálhíréről értesültem, gyakran jut eszembe ez a kép. Nagy szükségünk van ugyanis arra, hogy az a derűs és tiszta dallam, amit az egyre zajosabb hétköznapokban Almási István lénye közvetített nekünk, a halála után is a fülünkben maradjon, és sose szűnjünk meg azt dúdolni a jövőben sem.

Őszinte nagyrabecsüléssel hajtok fejet a politikus, és fájó szívvel a jó barát, a politikai harcostárs és a hűséges szövetséges emléke előtt! Osztozom a család gyászában, és együttérzésemet fejezem ki Enikő asszonynak, Enikőnek, Attilának és Zoltánnak.

Mély megrendüléssel, Lázár János és családja

 

-----------------------------------------------------------------------

 

A Fidesz és a KDNP helyi szervezeteinek közleménye:

 

Mély megrendüléssel értesültünk Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város, sokak által szeretett polgármestere, Almási István elhunytáról. Emlékezetünkben őrizzük mély humanizmusát, egyenes tekintetét, bölcsességét. Nem csak vezetőt, elnököt, polgármestert, munkatársat, de igaz barátot veszítettünk. A hódmezővásárhelyi FIDESZ és KDNP helyi szervezeteinek tagjai és vezetői, őszinte szívvel osztoznak szeretteinek mély fájdalmában, és szeretett városa polgárainak gyászában.

 

„Azt mondta Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él; és minden élő, aki hisz énbennem, soha meg nem hal.” (Jn11,25-26)

 

 

Dr. Havasi Katalin                                                                                     Bálint Gabriella

Fidesz helyi elnök                                                                                     KDNP helyi elnök

 

---------------------------------------------------------------------

 

A Magyar Szocialista Párt vásárhelyi szervezetének közleménye:

Megrendülten állunk Almási István, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármesterének halála előtt.

Őszinte együttérzésünket és részvétünket fejezzük ki családjának, közeli barátainak.

 

dr.  Kis Andrea
önkormányzati képviselő, az MSZP Hódmezővásárhely és Környéke Területi Szövetség elnöke

Nagy Ernő
önkormányzati képviselő, az MSZP Hódmezővásárhely és Környéke Területi Szövetség alelnöke

 

---------------------------------------------------------------

 

A JOBBIK vásárhelyi szervezetének közleménye:

 

A Hódmezővásárhelyi Jobbik Alapszervezetének nevében őszinte részvétünket fejezzük ki Almási István családjának, gyászukban osztozunk.

Vigasztalódást kívánva:

Dombi-Kiss László, elnök,

Molnár Lászlóné, önkormányzati képviselő,

Dr. Szabó Pál, önkormányzati képviselő

---------------------------------------------------------------

 

Az LMP Csongrád Megyei Területi Szervezete ezúton fejezi ki részvétét Almási István polgármester úr családjának és barátainak.

Egy türelmes és Hódmezővásárhely iránt elkötelezett embert veszített a helyi közösség. Nyugodjék békében.

 

--------------------------------------------------------------

 

A Vásárhelyi Hírek Szerkesztősége őszinte együttérzését és részvétét fejezi Almási István családjának.

A kulturális életben kiválóan mozgó, a hírportál főszerkesztőjével évtizedek óta közvetlen, baráti kapcsolatban álló személyt vesztettünk el. 

B.Szabó Zoltán főszerkesztő

 

-------------------------------------------------------------

 

A Szent György Lovagrend Csongrád Megyei és Szegedi Priorátusa nevében megrendüléssel fejezem ki őszinte részvétünket Almási István családjának és városunknak.

Lovag Vas Zoltán prior

 

---------------------------------------------------------------

 

 

A DK Csongrád 4. Ovk elnökségének közleménye:
A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöksége együttérzését fejezi ki mindazoknak, akik szerették és tisztelték Almási István hódmezővásárhelyi polgármestert. 
Nyugodjék békében!

 

 


 

Olvassa el ezt is!

Az alpolgármester vezeti Hódmezővásárhelyt az időközi választásokig

Az alpolgármester vezeti...

A 2019. októberig tartó önkormányzati ciklusra a helyi választási bizottságnak húsz napon belül...
Orbán Viktor:Almási István minden magyarnak példát mutatott

Orbán Viktor:Almási István minden...

Magyarország miniszterelnöke személyes hangú levélben fejezi ki részvétét és méltatja...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Alkoholszonda fújás harmadszor is
Alkoholszonda fújás harmadszor is December 10-én ismét közúti ellenőrzés volt Vásárhelynél. Az adatokból érezhető, hogy növekszik a közlekedésben résztvevők felelősségérzete.
 
Az Ige teológusáról az Emlékpontban
Az Ige teológusáról az Emlékpontban A hódmezővásárhelyi Emlékpontban december 12-én nyílt Ravasz László református püspök életét bemutató kiállítás. A megnyitó képeivel!
 
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt A nő ellenállt, ezért a 25 éves férfi a földre lökte, majd elmenekült. A bűncselekmény következtében az asszony súlyos sérüléseket szenvedett. Videó az elfogásról!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.