KözéletRészvétnyilvánítások

2017. november 20., hétfő
 
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 

"Csak azok halnak meg, akik egész életükben nem csináltak semmit. Aki tett valamit, nem magáért, hanem másokért, mindenkiért, az megmarad." /Szabó Magda/

 

 

 

Lázár János és családja részvétnyilvánítása

 

In memoriam Almási István

 

Almási István személyében egy úriember távozott a magyar közéletből. Egy kulturált, derűs és szorgalmas alföldi keresztény polgár, mindenek felett pedig: egy jó ember.

István, akiben én barátomat is tisztelhettem, egész életében a várost, a közösséget szolgálta, nemcsak helyi politikusként és városvezetőként, hanem pedagógusként, könyvtárosként, sőt szenvedélyes muzsikusként is.

Ő a világ minden más városánál, helyénél többre tartotta ezt a várost, és ez a város is őszintén szerette őt. Köztiszteletnek örvendett civilként és politikusként is, a kiérdemelt közbizalommal pedig felelősséggel gazdálkodott: nem felélte azt, hanem gyarapította, erre pedig csak a legalázatosabb politikusok képesek. Almási István ezért is a példaképe lehet sokunknak, akik a köz szolgálatára esküdtünk fel.

István barátunk megbecsülte az életet. A számára szűk marokkal mért időt nem tékozolta el: hasznos akart és tudott lenni a szolgálata minden napján. Életútja így – a tragikus félbeszakítottság ellenére is – teljes lehetett. Hódmezővásárhely első embereként több eredményt ért el egyetlen ciklus alatt, mint más településvezetők hosszú évek, évtizedek alatt.  Sok mindent végzett el, és még többet tervezett elvégezni a közösségért, amelyet úgy szeretett. Az általa megkezdett munka folytatása most már ránk marad.

Istvánt nem egyszer láttam és hallottam muzsikálni. Mint az itt élők tudják, dixieland és jazz zenét játszott, hol szaxofonnal, hol klarinéttal állt a színpadon. Családjával, barátaival és muzsikustársaival mindig olyan szenvedéllyel zenéltek, hogy az általuk sugárzott életöröm idővel az egész közönségre átragadt, és az embernek órákkal vagy napokkal később is egy-egy általuk játszott dallam járt a fejében.

Talán éppen az, amit István játszott.

Amióta Almási István halálhíréről értesültem, gyakran jut eszembe ez a kép. Nagy szükségünk van ugyanis arra, hogy az a derűs és tiszta dallam, amit az egyre zajosabb hétköznapokban Almási István lénye közvetített nekünk, a halála után is a fülünkben maradjon, és sose szűnjünk meg azt dúdolni a jövőben sem.

Őszinte nagyrabecsüléssel hajtok fejet a politikus, és fájó szívvel a jó barát, a politikai harcostárs és a hűséges szövetséges emléke előtt! Osztozom a család gyászában, és együttérzésemet fejezem ki Enikő asszonynak, Enikőnek, Attilának és Zoltánnak.

Mély megrendüléssel, Lázár János és családja

 

-----------------------------------------------------------------------

 

A Fidesz és a KDNP helyi szervezeteinek közleménye:

 

Mély megrendüléssel értesültünk Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város, sokak által szeretett polgármestere, Almási István elhunytáról. Emlékezetünkben őrizzük mély humanizmusát, egyenes tekintetét, bölcsességét. Nem csak vezetőt, elnököt, polgármestert, munkatársat, de igaz barátot veszítettünk. A hódmezővásárhelyi FIDESZ és KDNP helyi szervezeteinek tagjai és vezetői, őszinte szívvel osztoznak szeretteinek mély fájdalmában, és szeretett városa polgárainak gyászában.

 

„Azt mondta Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él; és minden élő, aki hisz énbennem, soha meg nem hal.” (Jn11,25-26)

 

 

Dr. Havasi Katalin                                                                                     Bálint Gabriella

Fidesz helyi elnök                                                                                     KDNP helyi elnök

 

---------------------------------------------------------------------

 

A Magyar Szocialista Párt vásárhelyi szervezetének közleménye:

Megrendülten állunk Almási István, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármesterének halála előtt.

Őszinte együttérzésünket és részvétünket fejezzük ki családjának, közeli barátainak.

 

dr.  Kis Andrea
önkormányzati képviselő, az MSZP Hódmezővásárhely és Környéke Területi Szövetség elnöke

Nagy Ernő
önkormányzati képviselő, az MSZP Hódmezővásárhely és Környéke Területi Szövetség alelnöke

 

---------------------------------------------------------------

 

A JOBBIK vásárhelyi szervezetének közleménye:

 

A Hódmezővásárhelyi Jobbik Alapszervezetének nevében őszinte részvétünket fejezzük ki Almási István családjának, gyászukban osztozunk.

Vigasztalódást kívánva:

Dombi-Kiss László, elnök,

Molnár Lászlóné, önkormányzati képviselő,

Dr. Szabó Pál, önkormányzati képviselő

---------------------------------------------------------------

 

Az LMP Csongrád Megyei Területi Szervezete ezúton fejezi ki részvétét Almási István polgármester úr családjának és barátainak.

Egy türelmes és Hódmezővásárhely iránt elkötelezett embert veszített a helyi közösség. Nyugodjék békében.

 

--------------------------------------------------------------

 

A Vásárhelyi Hírek Szerkesztősége őszinte együttérzését és részvétét fejezi Almási István családjának.

A kulturális életben kiválóan mozgó, a hírportál főszerkesztőjével évtizedek óta közvetlen, baráti kapcsolatban álló személyt vesztettünk el. 

B.Szabó Zoltán főszerkesztő

 

-------------------------------------------------------------

 

A Szent György Lovagrend Csongrád Megyei és Szegedi Priorátusa nevében megrendüléssel fejezem ki őszinte részvétünket Almási István családjának és városunknak.

Lovag Vas Zoltán prior

 

---------------------------------------------------------------

 

 

A DK Csongrád 4. Ovk elnökségének közleménye:
A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöksége együttérzését fejezi ki mindazoknak, akik szerették és tisztelték Almási István hódmezővásárhelyi polgármestert. 
Nyugodjék békében!

 

 


 

Olvassa el ezt is!

Az alpolgármester vezeti Hódmezővásárhelyt az időközi választásokig

Az alpolgármester vezeti...

A 2019. októberig tartó önkormányzati ciklusra a helyi választási bizottságnak húsz napon belül...
Orbán Viktor:Almási István minden magyarnak példát mutatott

Orbán Viktor:Almási István minden...

Magyarország miniszterelnöke személyes hangú levélben fejezi ki részvétét és méltatja...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Panelből kertes házba
Panelből kertes házba Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a csere- szerződést.
 
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt 48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három kertvárosi lakóházba tört be egyetlen délelőtt. Videóval.
 
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel  19. alkalommal rendezték a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában, a Hevesy György Kárpát-medencei kémiaversenyt.
 
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó programsorozatot az Emlékpontban február 20-án este könyvbemutatóval kezdődött. Képekkel.

 

 

 
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.