Kultúra, oktatásRendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

2017. augusztus 7., hétfő
 
Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

A hódmezővásárhelyi alapítványi oktatási intézmény sorsát nemcsak a szülők figyelik aggodalommal, hanem a körzet önkormányzati képviselője is. 

 

 

 

 

 

 

 

„Nemcsak a településrész képviselőjeként, hanem a szociális érzékenységem és gyermekek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődésének, jólétének, családban történő nevelésének elősegítésében való munkám és tapasztalatom alapján fogalmazom meg és bátran kijelentem, becstelen eljárást folytat a Táltos Általános Iskola,Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetése” - nyilatkozta a Vásárhelyi Híreknek Bálint Gabriella.

 

A képviselő, aki a KDNP helyi elnöke, valamint a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat igazgatója ezért a sajtón keresztül bejelentette, rendőrségi feljelentést tesz a vásárhelyi intézmény megszűntetése és a körülötte hetek óta folyó furcsa történések miatt. 

 

Mint arról írtunk, Mártonné Ritter Mária igazgató a Vásárhelyi Híreknek az iskolaépület halaszthatatlan felújítására hivatkozott, hangsúlyozva, hogy egyéves, ideiglenes felfüggesztésről van szó. A pedagógusok munkaviszonyának felmondására, a kisegítő személyzet szélnek eresztésére, a nyári szünetet említette magyarázatként. Közben az is világossá vált, hogy a szülők csak utólag tudták meg mi is folyik hetek óta a Táltos körül. (Szerkesztőségünk döbbent és felháborodott hangú leveleket kapott a szülőktől a cikk megjelenését követően.).

 

 

A Kormányhivatalnál is bejelentették a ’szüneteltetést’, ám mivel ilyen jogi eljárás nincs, ezért ’Megszűnt’ -ként kerül bejegyzésre a Nyár utcai intézmény, az eljárási rend szerint augusztus 31-e után. (Az Oktatási Hivatal, cikkünk alján található összesítéséből jó látható, hogy az elmúlt évek során a Táltos alapítványa tucatnyi tanintézményt létesített és szüntetett meg.)

 

„Egyértelműen bizonyságot nyert, hogy az állami és az egyházi intézmények az igazából megbízhatók, ellentétben az alapítványi tanintézetekkel, amelyeknél esetenként háttérbe szorul a felelősségérzet” - mondta Bálint Gabriella.

 

Információink szerint, a jogi procedúra következő lépése, hogy a Kormányhivatal kijelöli azokat a állami tanintézményeket, amelyek átveszik a gyerekeket. Erről konkrétumok, csak a Kormányhivatal által hozott Határozat után lehetnek.

Várhatóan az óvodások elhelyezése a városi óvodák valamelyikében lesz, míg az iskolások a körzetes iskolákba kerülhetnek. A valamilyen okból sajátos nevelési igényű tanulók pedig minden valószínűség szerint az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola falai között tanulhatnak szeptembertől.

 

Az Oktatási Hivatal nyilvántartó lapja a Táltos Alapítványról ITT! 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A felelőtlenség számai

A felelőtlenség számai

Az ellenőrzéseken vásárhelyi autósok is fennakadtak. A három nap alatt már 59 ittas vezető ellen...

Nyári szünet energiamegtakarítással

Nyári szünet energiamegtakarítással

A Szegedi Tudományegyetem mind a 12 kara, így a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is augusztus 5-től nyári szünetet...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.