Kultúra, oktatásRendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

2017. augusztus 7., hétfő
 
Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

A hódmezővásárhelyi alapítványi oktatási intézmény sorsát nemcsak a szülők figyelik aggodalommal, hanem a körzet önkormányzati képviselője is. 

 

 

 

 

 

 

 

„Nemcsak a településrész képviselőjeként, hanem a szociális érzékenységem és gyermekek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődésének, jólétének, családban történő nevelésének elősegítésében való munkám és tapasztalatom alapján fogalmazom meg és bátran kijelentem, becstelen eljárást folytat a Táltos Általános Iskola,Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetése” - nyilatkozta a Vásárhelyi Híreknek Bálint Gabriella.

 

A képviselő, aki a KDNP helyi elnöke, valamint a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat igazgatója ezért a sajtón keresztül bejelentette, rendőrségi feljelentést tesz a vásárhelyi intézmény megszűntetése és a körülötte hetek óta folyó furcsa történések miatt. 

 

Mint arról írtunk, Mártonné Ritter Mária igazgató a Vásárhelyi Híreknek az iskolaépület halaszthatatlan felújítására hivatkozott, hangsúlyozva, hogy egyéves, ideiglenes felfüggesztésről van szó. A pedagógusok munkaviszonyának felmondására, a kisegítő személyzet szélnek eresztésére, a nyári szünetet említette magyarázatként. Közben az is világossá vált, hogy a szülők csak utólag tudták meg mi is folyik hetek óta a Táltos körül. (Szerkesztőségünk döbbent és felháborodott hangú leveleket kapott a szülőktől a cikk megjelenését követően.).

 

 

A Kormányhivatalnál is bejelentették a ’szüneteltetést’, ám mivel ilyen jogi eljárás nincs, ezért ’Megszűnt’ -ként kerül bejegyzésre a Nyár utcai intézmény, az eljárási rend szerint augusztus 31-e után. (Az Oktatási Hivatal, cikkünk alján található összesítéséből jó látható, hogy az elmúlt évek során a Táltos alapítványa tucatnyi tanintézményt létesített és szüntetett meg.)

 

„Egyértelműen bizonyságot nyert, hogy az állami és az egyházi intézmények az igazából megbízhatók, ellentétben az alapítványi tanintézetekkel, amelyeknél esetenként háttérbe szorul a felelősségérzet” - mondta Bálint Gabriella.

 

Információink szerint, a jogi procedúra következő lépése, hogy a Kormányhivatal kijelöli azokat a állami tanintézményeket, amelyek átveszik a gyerekeket. Erről konkrétumok, csak a Kormányhivatal által hozott Határozat után lehetnek.

Várhatóan az óvodások elhelyezése a városi óvodák valamelyikében lesz, míg az iskolások a körzetes iskolákba kerülhetnek. A valamilyen okból sajátos nevelési igényű tanulók pedig minden valószínűség szerint az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola falai között tanulhatnak szeptembertől.

 

Az Oktatási Hivatal nyilvántartó lapja a Táltos Alapítványról ITT! 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A felelőtlenség számai

A felelőtlenség számai

Az ellenőrzéseken vásárhelyi autósok is fennakadtak. A három nap alatt már 59 ittas vezető ellen...

Nyári szünet energiamegtakarítással

Nyári szünet energiamegtakarítással

A Szegedi Tudományegyetem mind a 12 kara, így a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is augusztus 5-től nyári szünetet...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Városi Sportnap 2017
Városi Sportnap 2017 Idén sem volt könnyű helyzetben a vásárhelyi Önkormányzat Kulturális és Sportbizottsága. Közel száz diákot, továbbá sportszakembereket díjaztak. A díjazottak névsora.
 
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen Néhány tudnivaló! Vasárnap reggel 6-tól 19 óráig 50 szavazókörben 36.818 választópolgár járulhat az urnákhoz.
 
Roma szakkollégisták az Emlékpontban
Roma szakkollégisták az Emlékpontban A hat éve működő szakkollégium Vásárhelyre látogató diákjai a megyeszékhely felsőoktatási intézményeiben tanulnak.
 
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat Vágó János: fontos, hogy azok az erők, akik a más véleményt képviselőket börtönbe zárták, vagy akasztófára küldték, soha ne kerülhessenek hatalomra. Képekkel.
 
Nem hozott szerencsét a hazai pálya
Nem hozott szerencsét a hazai pálya A Kosársuli elleni összecsapás második félidejében megrázták magukat a sötét mezesek, és utána már nem engedték ki kezükből a meccset.
 
Idegenben lép pályára a HLKC
Idegenben lép pályára a HLKC Nem szabad hagyni, hogy akárcsak egy percre is vérszemet kapjon a Gyömrő, már a meccs elején dominálni kell, ehhez fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükség.
 
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét A Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége a vasárnapi időközi polgármester-választáson.