Kultúra, oktatásRendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

2017. augusztus 7., hétfő
 
Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

A hódmezővásárhelyi alapítványi oktatási intézmény sorsát nemcsak a szülők figyelik aggodalommal, hanem a körzet önkormányzati képviselője is. 

 

 

 

 

 

 

 

„Nemcsak a településrész képviselőjeként, hanem a szociális érzékenységem és gyermekek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődésének, jólétének, családban történő nevelésének elősegítésében való munkám és tapasztalatom alapján fogalmazom meg és bátran kijelentem, becstelen eljárást folytat a Táltos Általános Iskola,Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetése” - nyilatkozta a Vásárhelyi Híreknek Bálint Gabriella.

 

A képviselő, aki a KDNP helyi elnöke, valamint a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat igazgatója ezért a sajtón keresztül bejelentette, rendőrségi feljelentést tesz a vásárhelyi intézmény megszűntetése és a körülötte hetek óta folyó furcsa történések miatt. 

 

Mint arról írtunk, Mártonné Ritter Mária igazgató a Vásárhelyi Híreknek az iskolaépület halaszthatatlan felújítására hivatkozott, hangsúlyozva, hogy egyéves, ideiglenes felfüggesztésről van szó. A pedagógusok munkaviszonyának felmondására, a kisegítő személyzet szélnek eresztésére, a nyári szünetet említette magyarázatként. Közben az is világossá vált, hogy a szülők csak utólag tudták meg mi is folyik hetek óta a Táltos körül. (Szerkesztőségünk döbbent és felháborodott hangú leveleket kapott a szülőktől a cikk megjelenését követően.).

 

 

A Kormányhivatalnál is bejelentették a ’szüneteltetést’, ám mivel ilyen jogi eljárás nincs, ezért ’Megszűnt’ -ként kerül bejegyzésre a Nyár utcai intézmény, az eljárási rend szerint augusztus 31-e után. (Az Oktatási Hivatal, cikkünk alján található összesítéséből jó látható, hogy az elmúlt évek során a Táltos alapítványa tucatnyi tanintézményt létesített és szüntetett meg.)

 

„Egyértelműen bizonyságot nyert, hogy az állami és az egyházi intézmények az igazából megbízhatók, ellentétben az alapítványi tanintézetekkel, amelyeknél esetenként háttérbe szorul a felelősségérzet” - mondta Bálint Gabriella.

 

Információink szerint, a jogi procedúra következő lépése, hogy a Kormányhivatal kijelöli azokat a állami tanintézményeket, amelyek átveszik a gyerekeket. Erről konkrétumok, csak a Kormányhivatal által hozott Határozat után lehetnek.

Várhatóan az óvodások elhelyezése a városi óvodák valamelyikében lesz, míg az iskolások a körzetes iskolákba kerülhetnek. A valamilyen okból sajátos nevelési igényű tanulók pedig minden valószínűség szerint az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola falai között tanulhatnak szeptembertől.

 

Az Oktatási Hivatal nyilvántartó lapja a Táltos Alapítványról ITT! 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A felelőtlenség számai

A felelőtlenség számai

Az ellenőrzéseken vásárhelyi autósok is fennakadtak. A három nap alatt már 59 ittas vezető ellen...

Nyári szünet energiamegtakarítással

Nyári szünet energiamegtakarítással

A Szegedi Tudományegyetem mind a 12 kara, így a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is augusztus 5-től nyári szünetet...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.
 
Még halálukban is összetartoznak
Még halálukban is összetartoznak

Vajon a sírban miért van egymás felé fordított fejjel a nő és a férfi? Szenzációs és nagyjelentőségű leletek Kopáncsnál. Nézze meg a feltárás képeit!

 
A NAV ügyintézés is a Kormányhivatalban
A NAV ügyintézés is a Kormányhivatalban Hódmezővásárhelyen lesz a megyében először olyan ügyfélszolgálat a Kormányhivatalban, ahol az állami szolgáltatások köre a NAV ügyeintézéssel bővül.
 
Menő menza a Varga Tamás iskolában
Menő menza a Varga Tamás iskolában Pályázati projekt indul az iskolában, az egészséges táplálkozáshoz szükséges ismeretek elsajátítása, az étkezéssel kapcsolatos szemléletformálás jegyében.