Kultúra, oktatásPespektivikus változások a vásárhelyi agrár-felsőoktatásban

2017. november 26., vasárnap
 
Pespektivikus változások a vásárhelyi agrár-felsőoktatásban

Október 24-én a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottság Mezőgazdasági Szakbizottsága, a Magyar Biológiai Társaság Szegedi Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara ’Ökológiai szemlélet és csúcstechnológia a mezőgazdaságban’ címmel rendeztek konferenciát a hódmezővásárhelyi karon.

 

 

 


A szakmai napot Horváth József egyetemi docens, SZTE MGK dékánja, SZAB Agrárökonómiai MB elnöke nyitotta meg, majd az előadások következtek a Mezőgazdasági Kar látókörébe tartozó témák széles skáláját felvonultatva. Téma volt a klímaváltozás, a tejelő marhák gondozása, a takarmányozás minősége, a gombaölőszerek használatának tapasztalatai, de természetesen az előadások sorából a vadgazdálkodás sem maradhatott ki.

 

Mint arról írtunk a Mezőgazdasági Kar életében több változás is volt az elmúlt időszakban, többek között dinamikusan nő az érdeklődés a kar iránt külföldön is. A 2015-ben indult angol nyelvű képzésre akkor 6 külföldi hallgató jelentkezett, tavaly már 14-en, idén 22-en nyertek felvételt három kontinensről.

2018. februárjában pedig mesterszak keresztféléves képzése indul. Mind nappali, mind pedig levelező munkarendben vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakra lehetett jelentkezni október 15-ig.

A Vásárhelyi Hírek információi szerint, erre a mesterképzésre a jelentkezések száma többszöröse annak, mint amire számítani lehetett.

 

Meg kell jegyezni, nagy volt az érdeklődés november 18-án a kar Nyílt napján is. Egyébként jövő szeptemberben pedig elindul a Vidékfejlesztési agrármérnöki alapszak is. 

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Matekosok kemény csatája

Matekosok kemény csatája

A felsősöknek meghirdetett József Attila-kupa Matematikaversenyen tavaly a Németh László iskola, idén az...
Nem voltak bekötve - halálos baleset Szikáncsnál

Nem voltak bekötve - halálos baleset...

Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült Szikáncs közelében a ma délelőtt 10 órakor történt...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Alkoholszonda fújás harmadszor is
Alkoholszonda fújás harmadszor is December 10-én ismét közúti ellenőrzés volt Vásárhelynél. Az adatokból érezhető, hogy növekszik a közlekedésben résztvevők felelősségérzete.
 
Az Ige teológusáról az Emlékpontban
Az Ige teológusáról az Emlékpontban A hódmezővásárhelyi Emlékpontban december 12-én nyílt Ravasz László református püspök életét bemutató kiállítás. A megnyitó képeivel!
 
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt A nő ellenállt, ezért a 25 éves férfi a földre lökte, majd elmenekült. A bűncselekmény következtében az asszony súlyos sérüléseket szenvedett. Videó az elfogásról!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.