Kultúra, oktatásPespektivikus változások a vásárhelyi agrár-felsőoktatásban

2017. november 26., vasárnap
 
Pespektivikus változások a vásárhelyi agrár-felsőoktatásban

Október 24-én a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottság Mezőgazdasági Szakbizottsága, a Magyar Biológiai Társaság Szegedi Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara ’Ökológiai szemlélet és csúcstechnológia a mezőgazdaságban’ címmel rendeztek konferenciát a hódmezővásárhelyi karon.

 

 

 


A szakmai napot Horváth József egyetemi docens, SZTE MGK dékánja, SZAB Agrárökonómiai MB elnöke nyitotta meg, majd az előadások következtek a Mezőgazdasági Kar látókörébe tartozó témák széles skáláját felvonultatva. Téma volt a klímaváltozás, a tejelő marhák gondozása, a takarmányozás minősége, a gombaölőszerek használatának tapasztalatai, de természetesen az előadások sorából a vadgazdálkodás sem maradhatott ki.

 

Mint arról írtunk a Mezőgazdasági Kar életében több változás is volt az elmúlt időszakban, többek között dinamikusan nő az érdeklődés a kar iránt külföldön is. A 2015-ben indult angol nyelvű képzésre akkor 6 külföldi hallgató jelentkezett, tavaly már 14-en, idén 22-en nyertek felvételt három kontinensről.

2018. februárjában pedig mesterszak keresztféléves képzése indul. Mind nappali, mind pedig levelező munkarendben vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakra lehetett jelentkezni október 15-ig.

A Vásárhelyi Hírek információi szerint, erre a mesterképzésre a jelentkezések száma többszöröse annak, mint amire számítani lehetett.

 

Meg kell jegyezni, nagy volt az érdeklődés november 18-án a kar Nyílt napján is. Egyébként jövő szeptemberben pedig elindul a Vidékfejlesztési agrármérnöki alapszak is. 

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Matekosok kemény csatája

Matekosok kemény csatája

A felsősöknek meghirdetett József Attila-kupa Matematikaversenyen tavaly a Németh László iskola, idén az...
Nem voltak bekötve - halálos baleset Szikáncsnál

Nem voltak bekötve - halálos baleset...

Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült Szikáncs közelében a ma délelőtt 10 órakor történt...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Nem hozott szerencsét a hazai pálya
Nem hozott szerencsét a hazai pálya A Kosársuli elleni összecsapás második félidejében megrázták magukat a sötét mezesek, és utána már nem engedték ki kezükből a meccset.
 
Idegenben lép pályára a HLKC
Idegenben lép pályára a HLKC Nem szabad hagyni, hogy akárcsak egy percre is vérszemet kapjon a Gyömrő, már a meccs elején dominálni kell, ehhez fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükség.
 
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét A Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége a vasárnapi időközi polgármester-választáson.
 
Rendhagyó történelemóra az 50-es évek rémségeiről
Rendhagyó történelemóra az 50-es évek rémségeiről A vásárhelyi kulákvilág bemutatásakor helytörténeti jelentőségű a Tárkány Szűcs és a székkutasi Füvesi család tagjainak tragikus története.  Képekkel.
 
Még várat magára a szakképzés reformjának pozitív hatása
Még várat magára a szakképzés reformjának pozitív hatása A Hódmezővásárhelyen működő vállalkozások fejlődéséhez jól képzett és megfelelő számú munkavállalóra van szükség. Közben lanyhul a szakmaszerzési készség.
 
Erős csapat érkezik Vásárhelyre
Erős csapat érkezik Vásárhelyre Több szempontból is érdekesnek ígérkezik a hazai Kosársuli mérkőzés. Például a vendég Veszprém kötelékében egy vásárhelyi kosaras is pattogtat. Interjú.
 
Súlyosbították a szándékosan karambolózó vásárhelyi férfi büntetését
Súlyosbították a szándékosan karambolózó vásárhelyi férfi büntetését Az ütközés akár halálos következménnyel járhatott volna, ami a vétlen autós lélekjelenléte és ütközést elhárító manővere következtében maradt el.