Kultúra, oktatásPespektivikus változások a vásárhelyi agrár-felsőoktatásban

2017. november 26., vasárnap
 
Pespektivikus változások a vásárhelyi agrár-felsőoktatásban

Október 24-én a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottság Mezőgazdasági Szakbizottsága, a Magyar Biológiai Társaság Szegedi Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara ’Ökológiai szemlélet és csúcstechnológia a mezőgazdaságban’ címmel rendeztek konferenciát a hódmezővásárhelyi karon.

 

 

 


A szakmai napot Horváth József egyetemi docens, SZTE MGK dékánja, SZAB Agrárökonómiai MB elnöke nyitotta meg, majd az előadások következtek a Mezőgazdasági Kar látókörébe tartozó témák széles skáláját felvonultatva. Téma volt a klímaváltozás, a tejelő marhák gondozása, a takarmányozás minősége, a gombaölőszerek használatának tapasztalatai, de természetesen az előadások sorából a vadgazdálkodás sem maradhatott ki.

 

Mint arról írtunk a Mezőgazdasági Kar életében több változás is volt az elmúlt időszakban, többek között dinamikusan nő az érdeklődés a kar iránt külföldön is. A 2015-ben indult angol nyelvű képzésre akkor 6 külföldi hallgató jelentkezett, tavaly már 14-en, idén 22-en nyertek felvételt három kontinensről.

2018. februárjában pedig mesterszak keresztféléves képzése indul. Mind nappali, mind pedig levelező munkarendben vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakra lehetett jelentkezni október 15-ig.

A Vásárhelyi Hírek információi szerint, erre a mesterképzésre a jelentkezések száma többszöröse annak, mint amire számítani lehetett.

 

Meg kell jegyezni, nagy volt az érdeklődés november 18-án a kar Nyílt napján is. Egyébként jövő szeptemberben pedig elindul a Vidékfejlesztési agrármérnöki alapszak is. 

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Matekosok kemény csatája

Matekosok kemény csatája

A felsősöknek meghirdetett József Attila-kupa Matematikaversenyen tavaly a Németh László iskola, idén az...
Nem voltak bekötve - halálos baleset Szikáncsnál

Nem voltak bekötve - halálos baleset...

Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült Szikáncs közelében a ma délelőtt 10 órakor történt...
 

És ezt már olvasta?

Fontos az emlékek továbbadása
Fontos az emlékek továbbadása A mórahalmi megemlékezés ünnepi szónoka volt Miklós Péter. A rendszerváltozás előkészítésének emblematikus helyszínén rendezett ünnepségen is részt vett.
 
Vásárhelyre költözött a felcsúti buszmegálló
Vásárhelyre költözött a felcsúti buszmegálló Ha nem is "menetrend szerint", de Hódmezővásárhelyre érkezett az a buszmegálló, amelyet Felcsútról kipaterolt a Bicskei járási Hivatal.
 
Megemlékezés Hódmezővásárhelyen
Megemlékezés Hódmezővásárhelyen Az ünnepi események fél 10-kor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődtek, majd a résztvevők az Oldalkosár utcán át átvonultak a Nagy Imre sétányra. Képekkel.
 
Vásárhelyen is folytatódik
Vásárhelyen is folytatódik 10 éve az országban 26 városban kaphatták meg ingyenesen a méhnyak-rák elleni védőoltást a diákok, azonban Hódmezővásárhelyen volt a legnagyobb az érdeklődés.
 
Az önkéntes állatvédők filléres gondjai
Az önkéntes állatvédők filléres gondjai A városban a legaktívabb Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjai hálásak eddigi adományozóiknak, azonban bíznak abban, hogy érkezik még segítség.
 
Különleges koncert Vásárhelyen
Különleges koncert Vásárhelyen

Fassang László Liszt-díjas orgonaművész és Szokolay Dongó Balázs Artisjus-díjas népi hangszeres szólista közös muzsikálása új zenei világot hoz létre.

 
Egy minden várakozást felülmúló akció
Egy minden várakozást felülmúló akció Kitűnő ötletnek bizonyult a Szeretem Vásárhelyt Egyesület által Hódmezővásárhelyen először megszervezett elektronikai hulladék gyűjtése.