Kultúra, oktatásPespektivikus változások a vásárhelyi agrár-felsőoktatásban

2017. november 26., vasárnap
 
Pespektivikus változások a vásárhelyi agrár-felsőoktatásban

Október 24-én a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottság Mezőgazdasági Szakbizottsága, a Magyar Biológiai Társaság Szegedi Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara ’Ökológiai szemlélet és csúcstechnológia a mezőgazdaságban’ címmel rendeztek konferenciát a hódmezővásárhelyi karon.

 

 

 


A szakmai napot Horváth József egyetemi docens, SZTE MGK dékánja, SZAB Agrárökonómiai MB elnöke nyitotta meg, majd az előadások következtek a Mezőgazdasági Kar látókörébe tartozó témák széles skáláját felvonultatva. Téma volt a klímaváltozás, a tejelő marhák gondozása, a takarmányozás minősége, a gombaölőszerek használatának tapasztalatai, de természetesen az előadások sorából a vadgazdálkodás sem maradhatott ki.

 

Mint arról írtunk a Mezőgazdasági Kar életében több változás is volt az elmúlt időszakban, többek között dinamikusan nő az érdeklődés a kar iránt külföldön is. A 2015-ben indult angol nyelvű képzésre akkor 6 külföldi hallgató jelentkezett, tavaly már 14-en, idén 22-en nyertek felvételt három kontinensről.

2018. februárjában pedig mesterszak keresztféléves képzése indul. Mind nappali, mind pedig levelező munkarendben vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakra lehetett jelentkezni október 15-ig.

A Vásárhelyi Hírek információi szerint, erre a mesterképzésre a jelentkezések száma többszöröse annak, mint amire számítani lehetett.

 

Meg kell jegyezni, nagy volt az érdeklődés november 18-án a kar Nyílt napján is. Egyébként jövő szeptemberben pedig elindul a Vidékfejlesztési agrármérnöki alapszak is. 

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Matekosok kemény csatája

Matekosok kemény csatája

A felsősöknek meghirdetett József Attila-kupa Matematikaversenyen tavaly a Németh László iskola, idén az...
Nem voltak bekötve - halálos baleset Szikáncsnál

Nem voltak bekötve - halálos baleset...

Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült Szikáncs közelében a ma délelőtt 10 órakor történt...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Családtagjait lopta meg
Családtagjait lopta meg Százezer forintot lopott el a 15 éves vásárhelyi fiú. A Rendőrség vádemelést javasol a fiatallal szemben. Az nem derül ki mire kellett neki a pénz.
 
Gyermeknapi programok a BFMK előtt
Gyermeknapi programok a BFMK előtt

Vidám programokkal várják a családokat május 27-én, vasárnap. Trambulin, ugrálóvár, arcfestés és még sokminden más.

 
A vásárhelyi zsidóság Első Világháborús részvétele
A vásárhelyi zsidóság Első Világháborús részvétele Hiánypótló kiállítás nyílik az Emlékpontban. A 'Nagy Háború vásárhelyi izraelita hősei' beszédes című tárlat a téma kutatóinak látványos eredménye. Képekkel.
 
Nemzetek közötti bokszgála Vásárhelyen
Nemzetek közötti bokszgála Vásárhelyen A dinamikusan fejlődő, már számos szép eredményt maga mögött tudó sportegyesület, egy a sportéletben jelentős hazai és nemzetközi esemény megrendezésére készül.
 
Éremgyűjtés Ausztriában
Éremgyűjtés Ausztriában 8 ország, több mint 200 - köztük a Máté Taekwondo & Hapkido KHSE - versenyzője nevezett be a valamennyi kategóriában meghirdetett versenybe.
 
Mentők Napja Vásárhelyen is
Mentők Napja Vásárhelyen is Május 10-én ünnepelte az Országos Mentőszolgálat a 70. születésnapját. Jelentősen nőtt a mentőorvosok átlagkeresete.
 
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai Székelyföld szépsége, az erdélyi magyarok kedvessége, a helyi diákokkal kötött barátságok, a közösen átélt élmények tették felejthetetlenné ezt az öt napot.