Kultúra, oktatásPespektivikus változások a vásárhelyi agrár-felsőoktatásban

2017. november 26., vasárnap
 
Pespektivikus változások a vásárhelyi agrár-felsőoktatásban

Október 24-én a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottság Mezőgazdasági Szakbizottsága, a Magyar Biológiai Társaság Szegedi Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara ’Ökológiai szemlélet és csúcstechnológia a mezőgazdaságban’ címmel rendeztek konferenciát a hódmezővásárhelyi karon.

 

 

 


A szakmai napot Horváth József egyetemi docens, SZTE MGK dékánja, SZAB Agrárökonómiai MB elnöke nyitotta meg, majd az előadások következtek a Mezőgazdasági Kar látókörébe tartozó témák széles skáláját felvonultatva. Téma volt a klímaváltozás, a tejelő marhák gondozása, a takarmányozás minősége, a gombaölőszerek használatának tapasztalatai, de természetesen az előadások sorából a vadgazdálkodás sem maradhatott ki.

 

Mint arról írtunk a Mezőgazdasági Kar életében több változás is volt az elmúlt időszakban, többek között dinamikusan nő az érdeklődés a kar iránt külföldön is. A 2015-ben indult angol nyelvű képzésre akkor 6 külföldi hallgató jelentkezett, tavaly már 14-en, idén 22-en nyertek felvételt három kontinensről.

2018. februárjában pedig mesterszak keresztféléves képzése indul. Mind nappali, mind pedig levelező munkarendben vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakra lehetett jelentkezni október 15-ig.

A Vásárhelyi Hírek információi szerint, erre a mesterképzésre a jelentkezések száma többszöröse annak, mint amire számítani lehetett.

 

Meg kell jegyezni, nagy volt az érdeklődés november 18-án a kar Nyílt napján is. Egyébként jövő szeptemberben pedig elindul a Vidékfejlesztési agrármérnöki alapszak is. 

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Matekosok kemény csatája

Matekosok kemény csatája

A felsősöknek meghirdetett József Attila-kupa Matematikaversenyen tavaly a Németh László iskola, idén az...
Nem voltak bekötve - halálos baleset Szikáncsnál

Nem voltak bekötve - halálos baleset...

Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült Szikáncs közelében a ma délelőtt 10 órakor történt...
 

És ezt már olvasta?

Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.
 
Egy Napos oldal
Egy Napos oldal A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet. Képekkel.
 
A férfiélet tárgyai és történetei
A férfiélet tárgyai és történetei A Tornyai János Múzeum Férfiak a múltból. Tárgyak, sorsok, történetek című kiállításában a tárlat kurátora, Terendi Viktória kalauzolta az érdeklődőket. Képekkel.
 
Klasszikus formák és modern törekvések
Klasszikus formák és modern törekvések Makón nyílt kiállítása V. Nagy Nándornak, a Tornyai János Múzeum főrestaurátorának. Szobrászati és grafikai munkáiból nyújt keresztmetszetett. Képekkel.
 
Színházi bérlet-ajánlatok
Színházi bérlet-ajánlatok Két bérletsorozatban kínál 11 színházi előadás az ősszel kezdődő évadában a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.
 
Kétszáznál több mű - húsz díjazott
Kétszáznál több mű - húsz díjazott

Háromnapos tanácskozást követően döntött a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrije arról, hogy mely műalkotásokat láthatja a nagyközönség az október 7-én nyíló kiállításon.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."