Kultúra, oktatásPéldák a lehetőségekről

2014. november 24., hétfő
 

A gimnáziumban kapott természettudományos ismeretek és a nyelvtanulás hogyan hasznosult a pályaválasztásban? Milyen sikereket hozott mindez? Milyen tanácsokat lehet adni a hamarosan végző gimnazistáknak?

 

Fotók: VH

 

 

Ezekre a kérdésekre igyekezett választ adni saját eddigi tapasztalatai alapján az a négy öregdiák, akiket a Németh László Gimnázium hívott meg.

 

A Gyulai József Természettudományos Műhely előadótermében tartott 'A tudomány hétköznapjai' címet viselő beszélgetésen részt vett  Dömötör Orsolya, aki 2006-ban végzett és jelenleg PhD. hallgató, az SZTE Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszéken.

Gaizer Tünde 2008-ban végzett és General Electric cégnél dolgozik. Ő egyébként már általános iskolásként is több fizikaversenyen kiemelkedő helyezéseket ért el, például 2004-ban nyolcadikosként első lett a Városi Fizikaversenyen.

Szintén több fizikaversenyen volt sikeres Kocsis Dávid, aki 2008-ban végzett a Németh Lászlóban, és most a Budapesti Műszaki Egyetem építőmérnök szak mesterképzésre jár.

Negyedikként Benyhe András beszélt pályájáról. A 2011-ben végzett öregdiák jelenleg az SZTE orvostanhallgatója. Az ő nevével is találkozhattunk már, hiszen a Németh László Gimnázium Természettudományos Önképzőkörében többször tartott előadást.

A beszélgetésen az egyetemi felvételi előtt álló diákokkal mind a négyen megosztották tapasztalataikat, saját eddigi életútjuk tükrében adtak hasznos tanácsokat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Emléke tovább él

Emléke tovább él

A hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tetőterének...
Kettős ünnep jó árakkal, ingyen vetítéssel

Kettős ünnep jó árakkal, ingyen vetítéssel

Hódmezővásárhelyen az Expert Műszaki Raktáráruház Erzsébeti úti üzlete és a Mozaik Mozi...
 

És ezt már olvasta?

Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.
 
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre. Frissítve a HVSZ Zrt. közleményével!