Kultúra, oktatásPéldák a lehetőségekről

2014. november 24., hétfő
 

A gimnáziumban kapott természettudományos ismeretek és a nyelvtanulás hogyan hasznosult a pályaválasztásban? Milyen sikereket hozott mindez? Milyen tanácsokat lehet adni a hamarosan végző gimnazistáknak?

 

Fotók: VH

 

 

Ezekre a kérdésekre igyekezett választ adni saját eddigi tapasztalatai alapján az a négy öregdiák, akiket a Németh László Gimnázium hívott meg.

 

A Gyulai József Természettudományos Műhely előadótermében tartott 'A tudomány hétköznapjai' címet viselő beszélgetésen részt vett  Dömötör Orsolya, aki 2006-ban végzett és jelenleg PhD. hallgató, az SZTE Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszéken.

Gaizer Tünde 2008-ban végzett és General Electric cégnél dolgozik. Ő egyébként már általános iskolásként is több fizikaversenyen kiemelkedő helyezéseket ért el, például 2004-ban nyolcadikosként első lett a Városi Fizikaversenyen.

Szintén több fizikaversenyen volt sikeres Kocsis Dávid, aki 2008-ban végzett a Németh Lászlóban, és most a Budapesti Műszaki Egyetem építőmérnök szak mesterképzésre jár.

Negyedikként Benyhe András beszélt pályájáról. A 2011-ben végzett öregdiák jelenleg az SZTE orvostanhallgatója. Az ő nevével is találkozhattunk már, hiszen a Németh László Gimnázium Természettudományos Önképzőkörében többször tartott előadást.

A beszélgetésen az egyetemi felvételi előtt álló diákokkal mind a négyen megosztották tapasztalataikat, saját eddigi életútjuk tükrében adtak hasznos tanácsokat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Emléke tovább él

Emléke tovább él

A hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tetőterének...
Kettős ünnep jó árakkal, ingyen vetítéssel

Kettős ünnep jó árakkal, ingyen vetítéssel

Hódmezővásárhelyen az Expert Műszaki Raktáráruház Erzsébeti úti üzlete és a Mozaik Mozi...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.